S90 Porting Thread - page 32 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

S90 Porting Thread

  • 397 Replies
  • 119151 Views
Re: S90 Porting Thread
« Reply #310 on: 27 / April / 2010, 18:33:48 »
Advertisements
Hello,
I just a ask question which probably not on the good topic...but i don't find my i need...
If i want to use a "old script" (create before the issue of a camera)  with the S90...does we need to change something on it? If we are a newbie, should we "call" the genius guy who did it?
thx
590
S90

Re: S90 Porting Thread
« Reply #311 on: 28 / April / 2010, 12:21:32 »
First, thanks ERR99 for the tremendous work!

I haven't been able to figure out how to search in just this thread, nor have I been able to find the answer by browsing the thread, so here goes:

Does the current release support automatically running a script when the camera is turned on?

When I lock the card, I get the "locked card" message at power on and no script.

Thanks,
Don

Re: S90 Porting Thread
« Reply #312 on: 28 / April / 2010, 12:33:24 »
Are you saying that without trying to autostart a script, you do not get a 'card-locked' message ?


Is your card bootable ?


David

Re: S90 Porting Thread
« Reply #313 on: 28 / April / 2010, 13:07:05 »
Hi David,

Thanks for the reply.

No, I'm saying that when I start CHDK using the "Firm Update" method, everything works fine.  CHDK starts and the script runs automatically.  But, when I lock the SD card, it doesn't autostart as I'm used to with my other model cameras.  It just displays the "card locked" message and neither CHDK nor the script runs.  It's the same message I would get if the card were locked without CHDK being on it.

The same card runs CHDK automatically in another model camera (with the appropriate firmware).

I can't remember - is there's something else I have to do in the CHDK menus to make it autostart?

- Don


*

Offline ERR99

  • ****
  • 339
Re: S90 Porting Thread
« Reply #314 on: 28 / April / 2010, 14:57:07 »
Did you copied the diskboot.bin file to your SD-Card?
Did you make the SD-Card autobootable with Cardtricks or via CHDK Menu "Miscellaneous stuff->Make card bootable"?

Re: S90 Porting Thread
« Reply #315 on: 28 / April / 2010, 15:23:43 »
Did you copied the diskboot.bin file to your SD-Card?
Did you make the SD-Card autobootable with Cardtricks or via CHDK Menu "Miscellaneous stuff->Make card bootable"?


Thanks for the reply.

Yes, I copied both DISKBOOT.BIN and PS.FI2.

The card was already autobootable, but when it didn't work I did "Miscellaneous stuff->Make card bootable", too.

Still, when I "lock" the card, I get the "locked card" message and no CHDK.

- Don

*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: S90 Porting Thread
« Reply #316 on: 28 / April / 2010, 15:47:52 »
Yes, I copied both DISKBOOT.BIN and PS.FI2.
The card was already autobootable, but when it didn't work I did "Miscellaneous stuff->Make card bootable", too.
Still, when I "lock" the card, I get the "locked card" message and no CHDK.
Looks like the diskboot.bin file is not stored correctly on the card's root.
Any chance you're using a Mac ?  --> then you should read Mac FAQ - Still having trouble ...

Re: S90 Porting Thread
« Reply #317 on: 28 / April / 2010, 21:38:38 »
Looks like the diskboot.bin file is not stored correctly on the card's root.
Any chance you're using a Mac ?  --> then you should read Mac FAQ - Still having trouble ...

Thanks for your thoughts.

Diskboot.bin is in the root and I'm not using a Mac.

I just tried reformatting the card and starting from scratch.  No joy.

Is anyone else autobooting with version 1.01a ?

-Don


*

Offline ERR99

  • ****
  • 339
Re: S90 Porting Thread
« Reply #318 on: 29 / April / 2010, 01:04:56 »
Is anyone else autobooting with version 1.01a ?
Yes, I. I did the complete port with autobooting on my 1.01a S90 camera. So it is definitly working.
You must do something wrong. How big is your SD-Card (Gigabytes)?
An did you allready tried to make a bootable SD-Card with Cardtricks?

Re: S90 Porting Thread
« Reply #319 on: 29 / April / 2010, 06:20:17 »
Hia,

Attached is a little hack that fixes raw saving on my S90. It breaks all other cameras though.. I guess this could be made more generic by adding a get_target_dir() to platform/shooting or so, or just figure out in get_target_dir what format the camera currently uses.

A similar construct is in core/shot_histogram.c, but I didn't change that, since I just wanted to see if my hack would work.

 

Related Topics