IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread - page 13 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread

  • 288 Replies
  • 135202 Views
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #120 on: 11 / December / 2010, 07:39:54 »
Advertisements
@emlyn and other contributors.

Thanks so much for this port. I downloaded and successfully installed Alpha 100c from emlyn's site, and so far its working great. Thanks so much for the continued development.

As you may tell, I'm a noob at all this. I specifaclly wanted to run CHDK on my SD1400 for the ability to do time lapse photography. Which is where I have a question.

I sucesfully installed the Ultra Intervalometer script, and it works beautifully. However, I would like to get the LCD screen to turn off so I can save battery life. I searched all around for solutions, though I'm assuming since this camera is rather new, no script has been ported or modified to support the LCD off.

Scripts that do have an LCD off function, seem to refer to a "print" button, something that may be no longer on the SD series, I assume. I also tried inserting a mini HDMI cable hoping that would turn off the LCD, unfortunately no.

If anyone has some code that can be added to a current script to achieve turning the LCD off with a Intervalometer script, please post up. It would be much appreciated.

Thanks again for your continued development.  :)




Link to Ultra Intervalometer script for anyone interested in using this script.
http://chdk.wikia.com/wiki/UBASIC/Scripts:_Ultra_Intervalometer

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #121 on: 16 / December / 2010, 00:19:36 »
Thanks for all the hard work on the port! I just downloaded emlyn's files and loaded it onto my SD 1400 is. Looking good ;).

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #122 on: 17 / December / 2010, 17:32:12 »
One more Thanks and Cheer up!

Just running CHDK with emlyn branch, everything all right after playing a bit with it (only one time the camera said that needed to be restarted). I'm new in CHDK so I need a bit of time to get used to the menus, etc.

If you need some help (I would like Ixus 130 in the official CHDK) give me a shout.

*

Offline psc

  • *
  • 14
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #123 on: 21 / December / 2010, 16:35:06 »
I'm not sure what state is considered good enough to get added to the official chdk trunk.

Neither am I. But I think you're in a quite advanced state. Concerning the zebra, I was playing with the camera and I noticed that if I switch on the camera in the record mode, the zebra is somehow working...
here are some more (not so good) images of my lamp  :)



The first image is what you get at the first try just after having switched on the camera, then you have something like in the second image. Note that the histogram on the right side is different from that on the left side: it seems that it's diplaying an old buffer

I specifaclly wanted to run CHDK on my SD1400 for the ability to do time lapse photography. Which is where I have a question.

Not sure this is a platform specific question. Anyway I tried to switch off the lcd using the set_backlight function, but after the first shoot the camera enables back the lcd. Then I'm no longer able to switch it off again.
I also tried to emulate via script the pressing of the disp and the print button with no luck (note however that I'm still a chdk newbie  ::))

EDIT: I forgot to mention that the zebra mode was set as "solid" and the color for the overexposed zone should be orange...
« Last Edit: 21 / December / 2010, 16:47:53 by psc »


*

Offline reyalp

  • ******
  • 14098
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #124 on: 21 / December / 2010, 23:28:09 »
Neither am I. But I think you're in a quite advanced state. Concerning the zebra, I was playing with the camera and I noticed that if I switch on the camera in the record mode, the zebra is somehow working...
here are some more (not so good) images of my lamp  :)
dimensions in platform/sub/lib.c and aspect correction defines in camera.h
Don't forget what the H stands for.

*

Offline psc

  • *
  • 14
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #125 on: 22 / December / 2010, 04:52:00 »
I thought that emlyn already checked that!
Anyway, by changing
   #define ZEBRA_HMARGIN0  150
to
   #define ZEBRA_HMARGIN0  30

in camera.h I got the following

however:
- the color is not ok (should be orange)
- half of the square indicating the focus is missing
- the camera hangs when I realease the shoot button...

EDIT: I just made a little bit of confusion...
The image above is with  ZEBRA_HMARGIN0  defined as 150 and with the
    #define CAM_ZEBRA_ASPECT_ADJUST 1
line added. The half square is due to the fact that I'm drawing only in the upper part of the monitor, and indeed if I displace the lamp in the bottom part, no zebra is displayed.
Then, if I change
   #define ZEBRA_HMARGIN0  150
to
   #define ZEBRA_HMARGIN0  30

also the lower part is drawn. Anyway the camera keeps hanging
« Last Edit: 22 / December / 2010, 09:21:17 by psc »

*

Offline reyalp

  • ******
  • 14098
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #126 on: 22 / December / 2010, 23:31:22 »
Check free memory, and try CAM_ZEBRA_NOBUF if it is low.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline psc

  • *
  • 14
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #127 on: 23 / December / 2010, 03:46:53 »
Thanks for the suggestion.
by adding CAM_ZEBRA_NOBUF everything works fine.

summarizing the changes made in camera.h
-     #define ZEBRA_HMARGIN0              150
+    #define ZEBRA_HMARGIN0              30
+    #define CAM_ZEBRA_ASPECT_ADJUST 1
+    #define CAM_ZEBRA_NOBUF 1

Anyway, I just noticed that the free memory is 234136 when the camera is switched on in play mode and reduced to 229448 when switching to rec mode.
On the contrary, if I switch the camera directly in the rec mode the memory is higher (393064).
This may explain why before I was able to get the zebra partially working only when starting in the rec mode.
I imagine that the difference is due to the fact that the camera in the play mode is loading an image, and indeed by deleting all the pictures in the card, the free memory is 395672.
Is the Canon firmware that should free this memory?


*

Offline emlyn

  • **
  • 88
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #128 on: 23 / December / 2010, 10:23:47 »
Thanks for the suggestion.
by adding CAM_ZEBRA_NOBUF everything works fine.

summarizing the changes made in camera.h
-     #define ZEBRA_HMARGIN0              150
+    #define ZEBRA_HMARGIN0              30
+    #define CAM_ZEBRA_ASPECT_ADJUST 1
+    #define CAM_ZEBRA_NOBUF 1

Good work! I've just verified that it works with the 100c firmware too, and uploaded a new build with this fix, and updated to svn revision 1005.

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #129 on: 31 / December / 2010, 12:06:00 »
>This may explain why before I was able to get the zebra partially working only when starting in the rec >mode.

Yes, i try out some time ago how much memory zebra buffer use on IX1000 16:9 display, it need around 230 kb of mem.but there should be at least 100 kb mem free to get no random crashes.

so i think on 16:9 CAM display zebra can only work with nobuf
Ixus 1000 HS

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal