IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread - page 14 - DryOS Development - CHDK Forum  

IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread

  • 288 Replies
  • 135132 Views
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #130 on: 02 / January / 2011, 18:58:31 »
Advertisements
Just happened to check back in after a long while to see if anything was happening with the SD1400 and I'm delighted to find this!  Thanks to emlyn (and others) for all the hard work.

My initial interest is RAW images and I've gotten as far as to take some with the camera, but can't open them.  I've tried rawtherapee 2.4.1 (nothing at all happens) and FDRTools Basic 2.3.2 (tells me "error opening image file") so far.  For those who have been able to open the RAW files, what software are you using?

I'm on Windows 7, camera has firmware 1.00c.

Thanks!

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #131 on: 02 / January / 2011, 19:40:34 »
Pardon the intrusion on this thread...I just wanted to express my thanks for the development efforts of those that are working so hard. I've recently purchased an SD1400IS, and I'm looking forward to the finished port. Sadly, I have no development skills whatsoever, but if I can help otherwise, please let me know.

Many thanks!

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #132 on: 04 / January / 2011, 06:59:08 »
>For those who have been able to open the RAW files, what software are you using?

>I'm on Windows 7, camera has firmware 1.00c.

I dont know if dng of this camera work, but to see the the crw you can use dng4ps

http://code.google.com/p/dng4ps2/
Ixus 1000 HS

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #133 on: 06 / January / 2011, 11:34:02 »

I dont know if dng of this camera work, ...

DNG works,

viewable with Picasa and UFRaw/Gimp

tested with Version 0.9.9 of 23.12.2010 for 100C

a happy new year

IXUS 970 IS 100b


Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #134 on: 10 / January / 2011, 11:23:15 »
hello everyone and thanks for the great work and effort you put into this...

Can someone tell me where can I download chdk for the IXUS130 ???

Thanks.



Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #136 on: 11 / January / 2011, 20:25:55 »
Sorry for the nooby question but what did you use to make the SD card bootable?  Previously I tried card tricks and that didn't work, I also tried just copying the files onto the card.  That also failed.  Thanks for the great work! 

*

Offline fe50

  • ******
  • 3147
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #137 on: 12 / January / 2011, 00:56:22 »
Hello & welcome, MDob !

what did you use to make the SD card bootable?  Previously I tried card tricks and that didn't work, I also tried just copying the files onto the card.  That also failed.
Have a look to this wikia article: http://chdk.wikia.com/wiki/Bootable_SD_card

To use the autostart loading method (with locked card) the card/partition must be FAT12/FAT16 formatted, this limits the card/partition size to max. 4GB.


Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #138 on: 20 / January / 2011, 16:51:22 »
Hello all.. I am new to this forum and CHDK but I wanted to offer my time if needed. I own a SD1400 so if testing is needed feel free to ask.

I tried to download the current version for the camera via the link a few posts up and when I click the download link for the 100a firmware version I get an Access Denied page. I was wondering why it will not let me download it? I am using a MAC with MAC OSX 10.6.6

*

Offline cmb

  • *
  • 1
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #139 on: 27 / January / 2011, 10:14:29 »
Hello everybody,

I am using Alpha 100c (CHDK-ixus130_sd1400-100c-2010-12-23).

Almost all of the CHDK features I tried are working nearly perfect. However, I stumbled across a very weird behaviour when using the following script "setzoom.bas" to set the zoom.

---------------------------
@title Set-Zoom
@param a StartZoom (4)
@default a 4

set_zoom a

exit_alt

end
---------------------------

This script sets the zoom to EFL 62mm. It seems to work with manual activation as well as with autostart. With autostart, I sometimes experienced a short interrupt with a black display, and in any case the script occasionally crashes and I have to restart the camera.

When using the script with autostart or when manually activating the script from a lower zoom step (EFL 50mm or lower), the recorded JPEG-pictures (not RAW!) show an extreme pincushion distortion. This is no mechanical problem with the lens as the displayed preview is not distorted.

The problem does not show when starting the script from a higher zoom step (EFL 72 mm or higher) or when zooming manually (from lower or higher zoom steps). Changing the preset EFL to 50mm (step 3) or 72mm (step 5) did not remove the distortion.

My explanation would be that the script in some cases (when zooming up?) seems to override or inactivate the inbuild image processing which compensates for the distinct distortion of the small lens.

Apart from this weird phenomenon, I am very happy with the CHDK on my Ixus 130 and I would like to thank everybody who contributed to CHDK!

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal