IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread - page 27 - DryOS Development - CHDK Forum

IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread

  • 288 Replies
  • 103278 Views
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #260 on: 08 / December / 2012, 11:14:48 »
Advertisements
Hold the DISP button down for more than one second (while not in <ALT> mode) and it should toggle through the display modes.

that works fine here

I confirm that: holding the DISP button out of ALT mode works exactly like pressing it with the standard firmware.

Cheers,
--
   Durval.


Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #261 on: 15 / June / 2013, 22:39:46 »
I now own a SD1400 with 100a firmware  :blink: and I'm willing to test the svn code that is not currently enabled in the autobuild in hopes that it can be included. ::)

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #262 on: 15 / June / 2013, 22:44:29 »
I now own a SD1400 with 100a firmware  :blink: and I'm willing to test the svn code that is not currently enabled in the autobuild in hopes that it can be included. ::)
download link  >  ixus130_sd1400-100a-1.2.0-full.zip

SD card lock booting method only - hope that's okay.

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #263 on: 16 / June / 2013, 08:13:04 »
I also own a 130/SD1400- I'll let you know of the results too. Thanks heaps!

EDIT: Forgot to add that it's also running 100a :D


Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #264 on: 16 / June / 2013, 23:18:02 »
I now own a SD1400 with 100a firmware  :blink: and I'm willing to test the svn code that is not currently enabled in the autobuild in hopes that it can be included. ::)
download link  >  ixus130_sd1400-100a-1.2.0-full.zip

SD card lock booting method only - hope that's okay.

  I loaded the downloaded file to a 4g card (lock booting method) and it boots right up.
It created badpixel.bin on the first try. WOW!
  While setting OSD colors I got the message: :-X  "a camera error was detected camera will shut down O2E" and turned off.    I restarted the camera and continued setting OSD parameters with no problems. I then ran scripts for the following HDR, interval, motion and shoot in both .bas and .lua without any problems.  Both jpg and DNG images were written and look good.  ::) So far so good, stay tuned more testing and results to come.

Thanks Again Waterwingz :D
       You Rock!

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #265 on: 17 / June / 2013, 00:02:33 »
I loaded the downloaded file to a 4g card (lock booting method) and it boots right up.
It created badpixel.bin on the first try. WOW!
Excellent! And thank you for reporting your testing results.  Too often stuff gets posted here and nobody has the manners to come back and report on results or at least say "thanks".
Quote
While setting OSD colors I got the message: :-X  "a camera error was detected camera will shut down O2E" and turned off.
That's somewhat disconcerting.  Have never seen that myself.  Nor have I seen anyone mention it on this forum.  Maybe reyalp has...
Quote
I restarted the camera and continued setting OSD parameters with no problems.
Good. 
Quote
I then ran scripts for the following HDR, interval, motion and shoot in both .bas and .lua without any problems.  Both jpg and DNG images were written and look good.  ::) So far so good, stay tuned more testing and results to come.
Check and see if the CHDK video functions work when you have a minute?
Quote
Thanks Again Waterwingz :D You Rock!
Many people made CHDK what it is today. My part has been relatively small. But thank you anyway.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #266 on: 17 / June / 2013, 03:02:55 »
Hey Waterwingz, just calling back so you know I didn't do a download-and-run :P

It may be because this is my first time trying CHDK or it may be something else- I'm having a really hard time getting the camera to run the software, so my results may come a bit late. Still learning and trying, so bear with me!
Thanks so much for your work thus far, as it is.

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #267 on: 17 / June / 2013, 14:02:19 »
It may be because this is my first time trying CHDK or it may be something else- I'm having a really hard time getting the camera to run the software, so my results may come a bit late. Still learning and trying, so bear with me!
You probably want to start here :  http://chdk.wikia.com/wiki/Prepare_your_SD_card

I highly recommend that you use the installation utility at the top of that page : http://zenoshrdlu.com/stick/stick.html
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4426
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #268 on: 17 / June / 2013, 15:16:27 »
I also own a 130/SD1400- I'll let you know of the results too. Thanks heaps!

EDIT: Forgot to add that it's also running 100a :D
I highly recommend that you use the installation utility at the top of that page : http://zenoshrdlu.com/stick/stick.html
To avoid confusion: STICK can't install unofficial zip releases, so a different utility will be needed.

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #269 on: 17 / June / 2013, 15:38:41 »
To avoid confusion: STICK can't install unofficial zip releases, so a different utility will be needed.
Good point - thanks.  I actually sent zeno a note asking for this feature to be added.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics