IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread - page 19 - DryOS Development - CHDK Forum

IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread

  • 288 Replies
  • 88743 Views
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #180 on: 13 / November / 2011, 20:32:58 »
Advertisements
okay thanks, but actually, i have a mac, and they have a pc ..
CHDK for MAC Users

which leads you to

http://www.zenoshrdlu.com/clickpansdm/sdminst.html#The
lol, i installed the program but im lost after this lol

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #181 on: 01 / December / 2011, 15:18:17 »
Hello, everyone.

Hopefully this is the correct place to post this question. I'm having trouble with my camera not turning on with the SD card with CHDK on it in the camera.

I downloaded the archive of the CHDK-ixus130_sd1400-100a-2010-12-23 firmware and used the SDMinst java application to create the partitions on the card. I also used "Blue Harvest" to clean the card of all Mac OS X related invisible files.

But, as I mentioned, my camera won't' even power on with the card inserted. I think I've gone as far as I can trouble shooting (which admittedly isn't far), but I've read as much as I can but haven't seen a solution to this particular problem.

Any suggestion would be appreciated.

Best regards,
Michael

*

Offline whim

  • ******
  • 2024
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #182 on: 01 / December / 2011, 15:31:03 »
Hi Michael,

Welcome to the forum !

Some ideas:

1. Have you locked (write-protected) the card ? This is necessary, or the DISKBOOT.BIN will not
    be loaded

2. Are you sure your camera's firmware version matches that of the CHDK archive (are both 100 A?)

hope that helps,

wim

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #183 on: 01 / December / 2011, 15:37:07 »
Thanks!

I did lock the card. I did my best to follow all the directions.  :D

I'm not sure what my camera's firmware is. How do I find that? It doesn't seem to be available from any of the menus.

Regards,
Michael


Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #184 on: 01 / December / 2011, 15:48:03 »
I'm not sure what my camera's firmware is. How do I find that? It doesn't seem to be available from any of the menus.

link> Determining the firmware version in your camera.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #185 on: 01 / December / 2011, 15:52:47 »
Thanks, waterwingz. ACID reports that the firmware on my camera is 100c, which means that the CHDK archive I downloaded is not correct. Right?

Regards,
Michael

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #186 on: 01 / December / 2011, 16:04:30 »
I went back and downloaded the correct CHDK archive for my firmware and now the camera powers on. I've got some new stuff on the screen but it appears to still be booting the original firmware. Odd.

Regards,
Michael

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #187 on: 01 / December / 2011, 16:18:22 »
I went back and downloaded the correct CHDK archive for my firmware and now the camera powers on. I've got some new stuff on the screen but it appears to still be booting the original firmware. Odd.
Loading CHDK does not change your camera's firmware in any way.  It loads in RAM and dissappears every time you turn your camera off.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #188 on: 01 / December / 2011, 16:21:30 »
Ah, Ok. I wasn't sure about that.

Regards,
Michael

Re: IXUS 130 (SD1400 IS) Porting Thread
« Reply #189 on: 14 / July / 2012, 19:00:24 »
If anyone is still tracking this thread,  I've converted the source to use the latest dev trunk and submitted for eventual inclusion in the svn & autobuild.

Test versions are here :

link > ixus130 sd1400 firmware 1.00a   deleted - LCD image unusable

link > ixus130 sd1400 firmware 1.00c  deleted - LCD image unusable

If you download one of these, please provide some feedback here in the forum !! 
I don't own the camera and have not been able to test the changes.  Even just a one line posting here saying "It works on my camera"  would be very helpful. If we get postive reports - the camera can be added to the official autobuild server so that you can get regular updates of the latest features !
.
« Last Edit: 15 / July / 2012, 19:11:26 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics