Ixus 55 / SD450: First beta version of CHDK port available for 1.00B and 1.00C - page 5 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

Ixus 55 / SD450: First beta version of CHDK port available for 1.00B and 1.00C

  • 82 Replies
  • 29098 Views
Advertisements
where can I download those latest trunk versions for several cameras?
(sorry if it's a stupid question...)

where can I download those latest trunk versions for several cameras?

Hi pitquim,
go to https://tools.assembla.com/chdk/browser/trunk
there you can download the complete sources e.g. as a zip-file.



3DBruce:
in the last version I can't see shutter speed on screen as in the previous one...


Hi pitquim,
could you describe the difference to the previous version in a bit more detail?
I can see the shutter speed displayd within the CHDK OSD when I use the tv-override and
the shutter-speed is also displayd by the normal firmware functions as usual.
CU
- 3DBruce
« Last Edit: 06 / March / 2008, 15:11:41 by 3DBruce »

My firmware version C) only shows "slow" speeds on screen (along with the blinking shake advise) but when using your beta 3, I could see always the shutter speed (OSD)... with and without Tv override. This doesn't occur with beta4. Am I wrong?
« Last Edit: 06 / March / 2008, 16:42:05 by pitquim »

Hi pitquim,
no you are absolutely right ;-)  Beta3 was based on an earlier version in trunk, so I presume something must have changed in gui_osd.c between both versions. I had a quick look into the source but was not able to spot the difference so far. I am pretty sure that is had nothing to do with the ixus55 port itself, though.
- 3DBruce

it's a pity... I have an Ixus 70 now: this camera ever shows the shutter speed/aperture combination (like my A630) but the Ixus 55 only shows the shutter speed if it is a slow one, so it was a pleasant surprise to see it on screen with the beta 3
Thanks for your response
ATB


*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Accidentally I looked in capt_seq.c for IXUS55 (in trunk) and have some question: noise reduction works or not?
Because line "MOVL    R1, 0xFFFFFFFF\n" is commented-out and nothing instead it. Also
long *nrflag = (long*)0x6D68; // unknown value, check
but it seems that this address must be 0x6D6C


Accidentally I looked in capt_seq.c for IXUS55 (in trunk) and have some question: noise reduction works or not?
Because line "MOVL    R1, 0xFFFFFFFF\n" is commented-out and nothing instead it. Also
long *nrflag = (long*)0x6D68; // unknown value, check
but it seems that this address must be 0x6D6C
Hi ewavr,
you are right, of course. Thanks for pointing that out! I haven't been able to test noise reduction yet, so I didn't notice. I also updated two references in stubs_min.S but I don't know if the old values caused any errors.
Anyway, the corrected files can be found here:
ixus55_sd450_sub_diff.zip - 0.00MB
Would anybody with write-access to the CVS please update them? Thanks in advance!

BTW: I am still struggling with the script problem described in Problem with SCRIPT_WAIT_SAVE in the Ixus55 port
I am running out of ideas where to look for this error. The problem persists even if I use the standard capture seq task, so I presume the error must be elsewhere. Any new ideas?
« Last Edit: 21 / March / 2008, 11:53:55 by 3DBruce »

 

Related Topics