Script not showing up - Hello, I'm a NEWBIE - HELP!! (Newbies assistance, User Guides and thank you notes) - CHDK Forum  

Script not showing up

  • 5 Replies
  • 1961 Views
Script not showing up
« on: 01 / August / 2010, 18:12:53 »
Advertisements
I just installed CHDK onto my SD card and put it onto my Canon Powershot A480.The splash screen comes up and everything works fine except, whenever i try to load the script from file on the camera, no files appear. I have tried everything, but the script just doesn't appear.
Please help!

Thanks in advance!


*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Script not showing up
« Reply #1 on: 02 / August / 2010, 01:00:07 »
Hello & welcome, daedalus !

whenever i try to load the script from file on the camera, no files appear.

On a multi partition setup place the script files on the 2nd (data / big one) partition;
if this doesn't help: on some newer cameras the possible length of the folder name is limited, try to load the script files from a folder with a "short" name, e.g. \CHDK\SCR
« Last Edit: 02 / August / 2010, 01:02:18 by fe50 »

Re: Script not showing up
« Reply #2 on: 02 / August / 2010, 11:50:03 »
Thank you fe50,
I swapped partitions on the camera itself and then loaded my intervalometer script onto the FAT32.
However, now I can't boot the CHDK from the FAT16 anymore because I can't swap back to the FAT16.
How can I swap the partitions back so that the script stays on the FAT32, but CHDK boots from the FAT16.

Thanks again,
Daedalus

*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Script not showing up
« Reply #3 on: 03 / August / 2010, 00:46:03 »
now I can't boot the CHDK from the FAT16 anymore because I can't swap back to the FAT16.
You can start CHDK manually from the FAT32 partition (power on in playback mode with the [>] button, then call "Firmware Update" from the Canon menu) to swap the partition again.
There's also the SDM installer (Windows only) to swap partitions from your card reader: http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3910.msg36763.html#msg36763


Re: Script not showing up
« Reply #4 on: 03 / August / 2010, 20:05:41 »
Thanks for your help, fe50!

Your advice worked perfectly and I got my script to work without any problems. I have another question which is unrelated to the one above, but if you wouldn't mind helping me again, I would greatly appreciate it!

The script which you helped me to load was an ultra intervalometer, because I am launching my A480 with a weather balloon for high altitude photography. I want to save battery power as much as possible because of the long flight duration, such as by keeping the LCD off. I am still new to all of this though, and I am having trouble figuring out how to add the command into my script. If you don't mind, could you please tell me how to code a command to keep the LCD off and any other systems in the camera that I have overlooked?

Thanks,
daedalus

*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Script not showing up
« Reply #5 on: 04 / August / 2010, 01:23:05 »
daedalus,

there are several ways to save battery lifetime, some are camera dependent...

- AV out: the camera disables the LCD when AV out is connected
- the set_backlight scripting command: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_firmware_usage/MoreBest#set_backlight.28.29
- turning off the LCD & the sensor with the DISP button (on cameras without optical viefinder) or the
  Canon sleep feature (registered to the shortcut button): http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,5306.msg51443.html#msg51443
  (don't know whether this is possible on the A480)
- switching to playback mode: the sensor is disabled/off in playback mode

There are some similar "balloon" threads here in the forum which may be interesting for you...
* http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,2877.0.html
* http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,4197.0.html
* http://chdk.setepontos.com/index.php/topic,3766.0.html

 

Related Topics