Powershot A3100 - Porting thread - page 13 - DryOS Development - CHDK Forum

Powershot A3100 - Porting thread

  • 139 Replies
  • 36425 Views
Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #120 on: 21 / April / 2013, 20:23:20 »
Advertisements
I have the a3100 1.00b firmware and would like to test the 1.00b version.  Thanks!

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3919
Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #121 on: 21 / April / 2013, 21:24:11 »
I have the a3100 1.00b firmware and would like to test the 1.00b version.  Thanks!
Current CHDK 1.1 build attached (use the bootable SD card method).
If possible, please test stability (try all possible "extra photo overrides", video overrides, zebra, histogram, ...), and report it. See also http://chdk.wikia.com/wiki/Testing

edit: buggy build removed
« Last Edit: 22 / April / 2013, 13:03:22 by srsa_4c »

Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #122 on: 21 / April / 2013, 23:55:30 »
The zebra, histogram, osd, edge overlay, scripts seem to work fine so far. the fast ev switching seems to work okay.

However, I can't get most of the overrides such as shutter speed, nd filter, iso  to work.  It's been a couple years since I used chdk so it could be user error but I don't think so.  The TV value displays the normal value upon half press of the shutter instead of the override.  I don't know if that's normal behavior.  Raw enabled also didn't output any files.

Will keep testing tomorrow.

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3919
Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #123 on: 22 / April / 2013, 13:07:51 »
However, I can't get most of the overrides such as shutter speed, nd filter, iso  to work.  It's been a couple years since I used chdk so it could be user error but I don't think so.  The TV value displays the normal value upon half press of the shutter instead of the override.  I don't know if that's normal behavior.  Raw enabled also didn't output any files.
Not user error, there was a bug which made CHDK lose control over RAW and the photo overrides (for devs: loc <-> sub issue in capt_seq.c). New build attached.

edit:
There's one more thing to test: do the overrides work if you shoot by quickly fully pressing the shutter button (i.e. you shoot before the AF scan completes)?

edit2:
attachment removed
« Last Edit: 26 / April / 2013, 13:39:17 by srsa_4c »


Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #124 on: 23 / April / 2013, 23:22:57 »
No, that doesn't work, but it seems like it still gets some AF action in there even if I press as fast as possible.

Actually I'm not sure if you posted another build and meant for me to try it on that one (I tried it on the first one).  I only just saw your post.
« Last Edit: 23 / April / 2013, 23:28:41 by cheddar66 »

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3919
Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #125 on: 24 / April / 2013, 01:28:13 »
Actually I'm not sure if you posted another build and meant for me to try it on that one (I tried it on the first one).  I only just saw your post.
Yes, there was a newer build attached to that post. I've reuploaded it to http://www.sendspace.com/file/gh2l9j .

Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #126 on: 24 / April / 2013, 17:17:45 »
The overrides work if I wait for the AF to finish but they don't work if I shoot quickly.

*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 3919
Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #127 on: 26 / April / 2013, 13:51:34 »
The overrides work if I wait for the AF to finish
Thanks.
Quote
but they don't work if I shoot quickly.
The attached build should take care of this issue. Please report if you find a problem with it.

If you're interested in a somewhat faster motion detection, and willing to test, let me know.


Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #128 on: 27 / April / 2013, 19:11:48 »
The attached build should take care of this issue. Please report if you find a problem with it.
It seems like the overrides still do not work on quick shutter release.

Quote
If you're interested in a somewhat faster motion detection, and willing to test, let me know.
I would try it, but outside of testing your build I have never used it.

Also, is it normal for the camera to report iso values other than what I specify?  ie iso 100 displays iso 160 in the info, 200 shows 320.
« Last Edit: 27 / April / 2013, 19:16:41 by cheddar66 »

Re: Powershot A3100 - Porting thread
« Reply #129 on: 27 / April / 2013, 19:25:48 »
Also, is it normal for the camera to report iso values other than what I specify?  ie iso 100 displays iso 160 in the info, 200 shows 320.
See the first "note" here :

http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_User_Manual#Override_ISO_value

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics