A495 porting thread - page 14 - DryOS Development - CHDK Forum
supplierdeeply

A495 porting thread

  • 346 Replies
  • 114211 Views
Re: A495 porting thread
« Reply #130 on: 30 / May / 2011, 15:57:15 »
Advertisements
@Astrosalva

How do you start the cam ? Autostart with new formated SD Card and the Beta4 Firmware of waterwingz ?

I start the cam with pressing the ON/Off button short: Cam boots up without popping the lens out.
By pressing the on/off 1-2seconds to startup - the lens pops out.

My autofokus-led is on - no matter how i start the cam !

Re: A495 porting thread
« Reply #131 on: 30 / May / 2011, 16:07:54 »
Booting without chdk the autofocus lights sometimes. so only is off in chdk

Re: A495 porting thread
« Reply #132 on: 30 / May / 2011, 16:09:33 »
Okay - moved the AF led code to right before the SD card lock is masked in my_kbd_read_keys().

http://www.box.net/shared/q68e59rrms

Also commented out the lines in ..\core\main.c recommended by microfunguy.



Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: A495 porting thread
« Reply #133 on: 30 / May / 2011, 16:16:06 »
For the logo to be displayed, it got as far as the gui code called from spytask.


Re: A495 porting thread
« Reply #134 on: 30 / May / 2011, 16:20:33 »
For the logo to be displayed, it got as far as the gui code called from spytask.
Yes - spent days in that code during my first port so I know it too well.

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: A495 porting thread
« Reply #135 on: 30 / May / 2011, 16:21:53 »
The camera boots ok apparently and finaly hangs with no bad messages.

Re: A495 porting thread
« Reply #136 on: 30 / May / 2011, 16:24:22 »
Hi !

again i have formated the sd card to be sure that my test is only for the Beta6 file.

Test seems a bit courious:

Camera starts without AF-Light (not blinking, not permanent) AND without the CHDK-Logo.

But the Cam crashes again and i have to remove the batteries.

Hmm - got sight oder bad sight ?

Re: A495 porting thread
« Reply #137 on: 30 / May / 2011, 16:27:44 »
If I push in booting beta 6 the on button during two seconds the camera opens the optics and I see  the message
 "memory card blocked" and images on the screen


Re: A495 porting thread
« Reply #138 on: 30 / May / 2011, 16:31:11 »
Camera starts without AF-Light (not blinking, not permanent) AND without the CHDK-Logo.
Okay - that means the code I commented out for microfunguy was probably not the problem - although it does cause the logo not to appear.

And no AF-light tells me that we are not getting to the part in the keyboard task where the SD card lock is disabled even though earlier tests suggest the keyboard task is starting.

One more test version coming up in a minute.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: A495 porting thread
« Reply #139 on: 30 / May / 2011, 16:37:27 »
This version should blink both the AF led and the Green LED about 5 times a second for as long as the spytask is running.  The logo should be back now too.

http://www.box.net/shared/g7yef7b3z3
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal