A495 porting thread - page 9 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

A495 porting thread

  • 346 Replies
  • 114216 Views
Re: A495 porting thread
« Reply #80 on: 24 / May / 2011, 15:56:19 »
Advertisements
Hi

I have now tried hold down the on/off button and nothing happens.. the camera doesn't even start at all... Not resonding eighter on the play button.

i then unlock the card and the camera starts fine. so i click menu but there is no firmware update aviable in the menu :/ ...

what can i do? :/



Hi THUNDer, welcome to the forum !

Your preparations sound OK, here's some things to try:

- press and hold down the on/off button until you see CHDK logo (normally 1-2 sec)

- start the camera in Playback mode. If you don't see the logo, but the camera appears to start
  as if there's no CHDK, try manual boot. Press "Menu" to get into the Canon menu, select the
  leftmost tab and scroll all the way down, there should be a "Firm Update" entry. If there is
  it means your PS.FI2 is recognised and you can use it to start CHDK manually by selecting the
  "Firm Update option and following the prompts.

Note that I do not own this cam - these are just general instructions for starting CHDK.

hope that helps,

wim



*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: A495 porting thread
« Reply #81 on: 24 / May / 2011, 17:17:37 »
Quote
what can i do? :/

If neither auto- nor manual booting works, check if the files were properly unpacked to your card:

in the cards' root, you should have a PS.FI2 and a DISKBOOT.BIN (plus some text files) - do you see those ?

wim

Re: A495 porting thread
« Reply #82 on: 25 / May / 2011, 03:55:20 »
If neither auto- nor manual booting works, check if the files were properly unpacked to your card:

in the cards' root, you should have a PS.FI2 and a DISKBOOT.BIN (plus some text files) - do you see those ?

wim


I see both those files and some text files... i can take a screenshot of it when i get home if needed...
I'm really confused. what might be wrong?

Re: A495 porting thread
« Reply #83 on: 26 / May / 2011, 12:11:18 »
Hi again...

I now get the "Firm Update..." (SD not bootable or locked, i started the camera in play mode and then menu and at the bottom it was) and when i click that it says: "update firmware version? 1.0.0.0 -> 1.1.0.0"  I click OK to that and then then after a sec or two the screen is black... and nothing happens...

Am i doing something wrong?


*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: A495 porting thread
« Reply #84 on: 26 / May / 2011, 12:40:43 »
Hi again...

I now get the "Firm Update..." (SD not bootable or locked, i started the camera in play mode and then menu and at the bottom it was) and when i click that it says: "update firmware version? 1.0.0.0 -> 1.1.0.0"  I click OK to that and then then after a sec or two the screen is black... and nothing happens...

Am i doing something wrong?

This sounds very much like a wrong firmware version, you should probably double check.

wim

Re: A495 porting thread
« Reply #85 on: 26 / May / 2011, 13:10:43 »
This sounds very much like a wrong firmware version, you should probably double check.


I have not done that...
There is a new version on the download page but the same problem...

from here:
http://forum.chdk-treff.de/download.php

File is: a495-100d-1.1.0-full_ALPHA_rev_672.zip

That should be the correct file right?
I have got the firmware version with the picture method so it should work right?

*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: A495 porting thread
« Reply #86 on: 26 / May / 2011, 13:45:32 »
Quote
I have got the firmware version with the picture method so it should work right?

Yes... are you sure both your cams are 100d, and you're not mixing them up ?

wim


Re: A495 porting thread
« Reply #87 on: 26 / May / 2011, 13:53:22 »
Yes... are you sure both your cams are 100d, and you're not mixing them up ?

Yea both is 100d and the same is happening on both cameras.

Any ideas?
« Last Edit: 26 / May / 2011, 13:55:20 by THUNDeR »


*

Offline whim

  • ******
  • 2046
  • A495/590/620/630 ixus70/115/220/230/300/870 S95
Re: A495 porting thread
« Reply #88 on: 26 / May / 2011, 14:29:14 »
Quote
Any ideas?
Not anymore, no ... I read this thread and the one on the German site, but failed to
find anyone reporting success so far with 100 D version. Maybe it just does not work
yet ..

sorry,

wim

Re: A495 porting thread
« Reply #89 on: 26 / May / 2011, 14:52:41 »
Not anymore, no ... I read this thread and the one on the German site, but failed to
find anyone reporting success so far with 100 D version. Maybe it just does not work
yet ..

sorry,

That sounds really bad... is there anyone that is working on this or able to help?

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal