S95 Porting Thread

  • 1000 Replies
  • 168125 Views
Re: S95 Porting Thread
« Reply #60 on: 24 / October / 2010, 14:39:22 »
Advertisements
Is the binary here: http://www.zshare.net/download/81368401989e4bbb/ the most current one? 

When I go into the load script screen, I can change parameters, but then can't seem to exit out of the screen to save the changes.

I can get CHDK to load, but when I do load and run Ultra Intervalometer it starts the script then the camera crashes, requiring a new power cycle.

Re: S95 Porting Thread
« Reply #61 on: 24 / October / 2010, 15:03:16 »
waldo thanks so much for your quick work!
until now everything is working fine with my s95, i just did overide the old files from my S90 chdk with your binaries and it worked.
video refocus works, which is REALLY great. just waiting for zooming while video - GO ON!!!

ps: anychance to enable MF while recording video without scripts??

*

Offline waldo

  • ***
  • 238
Re: S95 Porting Thread
« Reply #62 on: 24 / October / 2010, 16:00:46 »
There has been just one release to date.

It appears that it doesn't like print statements with commas or semicolons.  You could comment these out for now.

I don't understand the comment about exiting the load script screen.  It seems to work normally for me.

Re: S95 Porting Thread
« Reply #63 on: 24 / October / 2010, 18:01:36 »
two things I noticed, maybe this is helpfull
- if I firmwareupdate the S95 makes an mechanic sound. can't remember hearing that with the S90...
- in video record the cam freezes when I press left(MF)


*

Offline waldo

  • ***
  • 238
Re: S95 Porting Thread
« Reply #64 on: 24 / October / 2010, 18:22:49 »
two things I noticed, maybe this is helpfull
- if I firmwareupdate the S95 makes an mechanic sound. can't remember hearing that with the S90...
- in video record the cam freezes when I press left(MF)

Sorry, I can't replicate either of those issues.

If the "MF while recording video" is something from the unimplemented "movie record" task, I would not expect that to be added anytime soon.  Sorry again.

Re: S95 Porting Thread
« Reply #65 on: 25 / October / 2010, 04:27:47 »
Any chances we can change for fps (frames per second) during HD recording so that we can go from 24fps or 30 fps to something like 60fps or even 100-120 FPS (frames per seconds)

Any help is greatly appreciated.

Thanks for all the help. Cheers.

Re: S95 Porting Thread
« Reply #66 on: 25 / October / 2010, 06:13:44 »
afaik, the sensor works at 60 fps max but outputs 30 fps...

*

Offline waldo

  • ***
  • 238
Re: S95 Porting Thread
« Reply #67 on: 25 / October / 2010, 10:59:22 »
@Hollywood:
Any changes like what you are requesting would not come from me - I'm just porting functionality developed by others.


Re: S95 Porting Thread
« Reply #68 on: 29 / October / 2010, 19:58:27 »
Is there a way to get chdk to start in shoot mode.  It seems like everything I try take many seconds before I can shoot.  I tried the startup.bas, but its actually faster to just push the shoot button to get out of preview mode.  Is this a bug?  Why would the camera start in preview anyways?

*

Offline pixeldoc2000

  • ****
  • 356
  • IXUS900Ti 1.00C, IXUS300HS 1.00D
    • pixel::doc homebase
Re: S95 Porting Thread
« Reply #69 on: 29 / October / 2010, 22:16:13 »
Is there a way to get chdk to start in shoot mode.  It seems like everything I try take many seconds before I can shoot.  I tried the startup.bas, but its actually faster to just push the shoot button to get out of preview mode.  Is this a bug?  Why would the camera start in preview anyways?
This is a known issus with newer camera.
Maybe Power Button detection in boot.c needs to be fixes.
Example: my SD4000 http://github.com/pixeldoc2000/chdk/commit/4d5ceba194ae300dee5afb7a429a43cb5e72a5d6 .
« Last Edit: 29 / October / 2010, 22:25:46 by pixeldoc2000 »

 

Related Topics