supplierdeeply

IXUS 105 / SD1300 IS porting thread

  • 755 Replies
  • 74099 Views
*

Offline reyalp

  • ******
  • 9865
  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #700 on: 02 / June / 2012, 01:43:27 »
    Advertisements
    When doing a firmware update, the screen devdes into 4 chdk logo's but does not actualy load the firmware.
    If you see 4 logos (like this http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=2972.msg29795#msg29795 ), then CHDK is at least starting to load. Does the camera crash after that ? If not, what do you mean by "does not actually load the firmware" ?
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #701 on: 02 / June / 2012, 01:58:58 »
    That are indeed the 4 logo's.
    But then nothing further hapens, when i tilt the camera, or press a button, the logo's disappear. The card is still locked after that. So somewhere the process halts.
    I also can not bring up the ALT menu, witch I assume should be under the display button.
    « Last Edit: 02 / June / 2012, 02:06:12 by waxje »

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9865
  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #702 on: 02 / June / 2012, 02:06:40 »
    That are indeed the 4 logo's.
    But then nothing further hapens, when i tilt the camera, or press a button, the logo's dissapear. The card is still locked after that. So somewhere the process halts.
    No, if you see the logo and the camera doesn't crash, then at least some parts of CHDK are running.

    If you see card locked, then the card lock override code isn't correct.

    The "display" button should theoretically open the CHDK alt menu.

    edit:
    fixed typo.
    « Last Edit: 02 / June / 2012, 02:11:39 by reyalp »
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #703 on: 02 / June / 2012, 02:27:59 »
    When I turn the card lock off, i can still see the firmware update in the menu. I don't know if this is normal because i have no experience with the workings of chdk


  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #704 on: 02 / June / 2012, 02:31:32 »
    When I turn the card lock off, i can still see the firmware update in the menu. I don't know if this is normal because i have no experience with the workings of chdk
    The firmware update menu item appears if there is a ps.fi2 or equivalent file in the root of your SD card and you start the camera in the "playback" mode.  At that point,  CHDK has not been loaded on your system - you are running the original Canon firmware.


  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #705 on: 07 / August / 2012, 05:06:40 »
    See you then.
    Actually,  from a  CHDK point of view,  it would be more interesting to hear from some of the 26 people who downloaded the beta of CHDK for the SD1300 from the link posted above by reyalp.

    I did it 3 days before my kid mistook camera for rubber ducky so i will make attempt to clean it, but my experiences so far:
    it shows startup logo, but no button combination brings up the CHDK menu and no signs of CHDK OSD like battery or temperature (so dancingbits are ok and offsets are right in some part)
    Also lens crash was very common with SDM i.e 100% guaranteed if you try to zoom before SDM OSD is displayed, but sometimes also during prolonged use, easy cure if lens has crashed retracted is lightly clapping lens side of camera against own leg or pillow.

    *

    Offline c10ud

    • ***
    • 244
  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #706 on: 07 / August / 2012, 10:45:59 »
    Today i got the ixus105 back, here's a test build (against trunk), i think it's ready for beta status (i will send a diff for trunk soon).

    I tested quite everything and looks like it's working, the only thing missing is movie override.

    edit: attachment removed, ixus105 is now in the autobuild
    « Last Edit: 25 / August / 2012, 04:21:37 by c10ud »

    *

    Offline c10ud

    • ***
    • 244
  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #707 on: 07 / August / 2012, 11:39:05 »
    it looks like the generated DNGs have wrong colors, probably easy to fix in the camera defines, but if you know how to do it please you're welcome :) too tired atm


  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #708 on: 07 / August / 2012, 14:15:37 »
    it looks like the generated DNGs have wrong colors, probably easy to fix in the camera defines, but if you know how to do it please you're welcome :) too tired atm

    Tools included with SDM generated wrong DNG header too.

  • Publish
    Re: IXUS 105 / SD1300 IS porting thread
    « Reply #709 on: 16 / August / 2012, 18:02:47 »
    it looks like the generated DNGs have wrong colors ...

    Error is found.

    From DNG by CHDK (invalid color):
    "CFA Pattern 2" = "[Red, Green], [Green, Blue]"
    "Color Matrix" = "[0.827547, -0.290458, -0.126086], [-0.012829, 0.530507, 0.050537], [0.005181, 0.048183, 0.245014]"

    From HDR by SDM (valid color):
    "CFA Pattern 2" = "[Green, Blue], [Red, Green]"
    "Color Matrix" = "[1.4052, -0.5229, -0.1156], [-0.1325, 0.942, 0.2252], [-0.0498, 0.1957, 0.4116]
    « Last Edit: 16 / August / 2012, 18:51:59 by bazhuryan »
    P.S. Russian is my native language.

     

    Related Topics