IXUS 1000 HS Porting Thread - page 2 - DryOS Development - CHDK Forum

IXUS 1000 HS Porting Thread

  • 437 Replies
  • 94556 Views
*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #10 on: 14 / October / 2010, 14:38:40 »
Advertisements
how can we get PLATFORMID in a cam that does not allow the ver.req  to print out this stuff?

I documented 4 ways here some time ago...

*

Offline asm1989

  • *****
  • 527
  • SX720, SX260, SX210 & SX200
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #11 on: 15 / October / 2010, 01:47:13 »
Thanks fe50,

I have all the stubs, and started boot.c, I't compiles so I can create a small build to test it.

Bern, since i dont have the cam, can you get the PLATFORMID  through one of the methods as fe50 link?

without it, and without the cam, can't keep going

« Last Edit: 15 / October / 2010, 15:29:27 by asm1989 »

*

Offline asm1989

  • *****
  • 527
  • SX720, SX260, SX210 & SX200
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #12 on: 15 / October / 2010, 15:37:38 »
I' dont know if there are any other developers with this cam, anyway

boot.c is here >untested and only for testing boot , no hooks at all yet.

http://es.drop.io/chdk_ixus1000sd4500

Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #13 on: 16 / October / 2010, 06:52:54 »
I get this output from the camera in windows device Manager.

USB\VID_04A9&PID_31F8\

So it should be 31f8

If you have a test version let me know, i like to test.

the above file i have not test, i dont know for what this is need now, because you have no PID
Ixus 1000 HS


*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #14 on: 16 / October / 2010, 09:32:11 »
FYI - the IXUS 1000HS / SD4500IS fw 1.00D dump from post #1 now is also available from the CHDK dumps drop.io repository part 3, the SD4500 wikia page is updated...

*

Offline asm1989

  • *****
  • 527
  • SX720, SX260, SX210 & SX200
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #15 on: 16 / October / 2010, 12:43:53 »
Thank fe50,

And thanks Bernd R , I have a first try-out bin to test, it only should (in the best case scenario) show the chdk logo,
its -> CHDK-ixus1000_sd4500-100cAlphav0.001.zip

Donwload it here: http://es.drop.io/chdk_ixus1000sd4500

Load it in play mode -> menu -> firmware update.....

waiting for feedback

The other info and files posted is for developers hopefully with the cam not like me, who can help with the port
« Last Edit: 16 / October / 2010, 12:52:44 by asm1989 »

Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #16 on: 18 / October / 2010, 07:21:15 »
I test now the binary.

when i prepare my 4 gb card with card tricks for boot(i reformat it before, to remove the old dump firmware script), and install the zip archive, and i insert the card in camera and switch on, nothing happens.

also when i remove the Card and switch on nothing happen.

only when i remove the battery for 5-10 sec and switch on without Card, then Camera work as before.

Have you a idea what problem ?
I see no light flickering etc.

Edit:

I notice when i remove the write protect on Card, the camera work as before.

>Load it in play mode -> menu -> firmware update.....

I dont understand what you mean, i use the chdk install instructions from here

http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_for_Dummies
« Last Edit: 18 / October / 2010, 07:31:32 by Bernd R »
Ixus 1000 HS

*

Offline asm1989

  • *****
  • 527
  • SX720, SX260, SX210 & SX200
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #17 on: 18 / October / 2010, 08:26:42 »
dont follow the standar instructions for the autoload, you need to do it manually

get a normal sd ,
unzip all the contents to the root if the sd
srart the cam  in play mode
click-> menu -> (at the end)  firmware update.....

report what happen


Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #18 on: 18 / October / 2010, 12:20:52 »
ok, i see when i go to firmware update the requester

update from 1.0.0.0 to 1.1.0.0

when i press ok, then the camera switch off and do nothing more.I can not switch it on

I must remove battery and replace to get it working.

I try the steps 2 times but always same happen
Ixus 1000 HS

*

Offline asm1989

  • *****
  • 527
  • SX720, SX260, SX210 & SX200
Re: IXUS 1000 HS Porting Thread
« Reply #19 on: 18 / October / 2010, 12:44:54 »
Thanks Bernd R, this is the right way it should show the chdk logo, I will take a look and post soon a new file.

 

Related Topics