supplierdeeply

SX30 IS Release - available on the autobuild server

  • 282 Replies
  • 54288 Views
Re: SX30 IS beta release (now also available on the autobuild server)
« Reply #220 on: 21 / July / 2011, 12:23:02 »
Advertisements
Hi all,

As I've said on another thread, I'll dump the firmware for version 1.00P as soon as I figure out how to do so.

Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #221 on: 27 / July / 2011, 00:32:40 »
I'm crashing my SX30 (1.00L) while trying to focus to infinity in manual focus after zooming. Strangely, it does it after the third set_focus(30000) command.  My script changes to manual focus, focuses to (30000), shoots, zooms, focuses to (30000), zooms back to original, and crashes the camera. I originally had a third zoom level, and it would crash the camera after zooming to the third level. If I remove the set_focus statements, the camera doesn't crash.

I am trying to modify a timelapse script to allow for multiple zoom levels. relevant code snippets are below (set focus to manual focus, focus to infinity, then loop through the shoot, refocusing to infinity after zooming):

Code: [Select]
--prefocus code
function pre_focus()
   print("SetFocusInfinity")
-- attempt to set focus to infinity
  local p = get_prop(props.FOCUS_MODE)
  if p == 1 then
    print "Manual focus (MF) found"
  else
    while p ~= 1  do
  sleep(500)
      click("left")
      click("right")
      click("set")
  sleep(500)
      p = get_prop(props.FOCUS_MODE)
    end
    print "Focus set to manual (MF)"
  end

  local focused = false
  print("focusing to infinity")
  set_focus(30000)
  focused = true
  return focused
end


--main shooting loop
while endless or frame <= total_frames do
   print_status(frame, total_frames, ticks_per_frame, end_ticks, endless)
   if display_off_frame > 0 and frame >= display_off_frame then
      seek_display_mode(target_display_mode)
   end
   set_zoom(zoom1)
   sleep(1000)
   set_focus(30000)
   sleep(1000)
   shoot()
   set_zoom(zoom2)
   sleep(1000)
   set_focus(30000)
   sleep(1000)
   shoot()
   if frame_delay(frame, start_ticks, ticks_per_frame) then
      print "User quit"
      break
   end
   frame = frame + 1
end

Any help is appreciated.
A720 1.00c | D10 1.00b |SX220 1.01a | SX230 ? | SX30 1.00p CHDK ver. 1.1.0-r1727

*

Offline philmoz

  • *****
  • 2936
    • Photos
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #222 on: 27 / July / 2011, 04:19:23 »
I'm crashing my SX30 (1.00L) while trying to focus to infinity in manual focus after zooming. Strangely, it does it after the third set_focus(30000) command.  My script changes to manual focus, focuses to (30000), shoots, zooms, focuses to (30000), zooms back to original, and crashes the camera. I originally had a third zoom level, and it would crash the camera after zooming to the third level. If I remove the set_focus statements, the camera doesn't crash.

I am trying to modify a timelapse script to allow for multiple zoom levels. relevant code snippets are below (set focus to manual focus, focus to infinity, then loop through the shoot, refocusing to infinity after zooming):

I tried the script below on my SX30 (1.00h) and it worked fine. Can you create a simple script that crashes and I will try it out.

Code: [Select]
@title focus test

set_zoom(0)
sleep(1000)
set_focus(30000)
sleep(1000)
shoot()

set_zoom(50)
sleep(1000)
set_focus(30000)
sleep(1000)
shoot()

set_zoom(0)
sleep(1000)
set_focus(30000)
sleep(1000)
shoot()

sleep(2000)

end

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)

*

Offline woot

  • *
  • 12
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #223 on: 03 / August / 2011, 08:15:59 »
As I've said on another thread, I'll dump the firmware for version 1.00P as soon as I figure out how to do so.

Hi all, I'm new here.  My camera has 1.00P, I went ahead and dumped the firmware, added it to zShare and stuck it on the wiki here: http://chdk.wikia.com/wiki/SX30#Firmware_dumps

Not that it matters, but I had to use the original Canon Basic dump script, not the latest one since it would crash my camera when I ran it.



*

Offline philmoz

  • *****
  • 2936
    • Photos
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #224 on: 03 / August / 2011, 16:03:05 »
As I've said on another thread, I'll dump the firmware for version 1.00P as soon as I figure out how to do so.

Hi all, I'm new here.  My camera has 1.00P, I went ahead and dumped the firmware, added it to zShare and stuck it on the wiki here: http://chdk.wikia.com/wiki/SX30#Firmware_dumps

Not that it matters, but I had to use the original Canon Basic dump script, not the latest one since it would crash my camera when I ran it.



Got it thanks.

When I get a chance over the next few days I'll create a test version and post it here.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)

*

Offline philmoz

  • *****
  • 2936
    • Photos
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #225 on: 04 / August / 2011, 04:59:54 »
Initial test version for SX30 firmware 1.00p.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)

*

Offline woot

  • *
  • 12
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #226 on: 04 / August / 2011, 08:39:18 »
Initial test version for SX30 firmware 1.00p.

That was fast, what dedication! :)

Well, I can tell you that it installed and is running for sure.  I've never run CHDK so it's going to take me a little while to test it out as I learn all the features.  It will probably be a few days before I have time for it, but I'll post back soon. :)

*

Offline woot

  • *
  • 12
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #227 on: 05 / August / 2011, 13:59:41 »
I tested a few features and it appears to be working so far.  There are so many features in CHDK, it's hard to test them all. I'll try to do more comprehensive testing this weekend. 

Is this one of those things where generally if a set of functions work, most all other functions should also work?  I'm wondering if I can categorize my tests based on the camera-specific hooks being used.   Just a thought.


*

Offline philmoz

  • *****
  • 2936
    • Photos
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #228 on: 05 / August / 2011, 17:03:47 »
I tested a few features and it appears to be working so far.  There are so many features in CHDK, it's hard to test them all. I'll try to do more comprehensive testing this weekend. 

Is this one of those things where generally if a set of functions work, most all other functions should also work?  I'm wondering if I can categorize my tests based on the camera-specific hooks being used.   Just a thought.

Thanks for the update.

The difference between firmware 1.00n and 1.00p was quite small so it looks like only a few address changes were needed.
The main areas that should be verified are:
- Capture CHDK RAW and DNG images
- Use the CHDK overrides for Tv, Av, and ISO
- The movie quality override works

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)

*

Offline woot

  • *
  • 12
Re: SX30 IS Release - available on the autobuild server
« Reply #229 on: 17 / August / 2011, 01:54:16 »
I haven't had much time before my trip, sorry.  I have tested RAW and it looks good.  It appears the overrides are working although I only set them and took some pics, I didn't really go through everything as thoroughly as I would.  I have not tested movie quality overrides at all.

Also, does this work with 64GB cards?  I tried partitioning it, created 2 partitions, FAT16 on the first one, 2mb.  FAT32 on the second one.  I swap the partitions back and forth when going to windows and it seems to work fine in that regard.  Script boots up properly, but camera says insufficient memory.  It's like it doesn't know it should be looking on the second partition.  I tested when in windows and swapped the large partition to the first, I can copy files to/from it.  Just the cam doesn't see it (script is definitely loading). 

That's all I have to report right now.  I leave on a one month trip on Thursday.  Not sure I'll have time to play with it before I leave, so I may not be using CHDK on this trip (since my only other card is tiny, I definitely need the larger card). 

I'll try to play with it some more on the small card to test out the other features. 


 

Related Topics