Ixus 860is only boots in play mode - Hello, I'm a NEWBIE - HELP!! (Newbies assistance, User Guides and thank you notes) - CHDK Forum supplierdeeply

Ixus 860is only boots in play mode

  • 2 Replies
  • 1178 Views
Ixus 860is only boots in play mode
« on: 15 / December / 2010, 09:48:25 »
Advertisements
Hi there!
First of all I think this custom firmware is brilliant. I saw it working in a friend's camera and I decided to try it out myself straight away.

I am having a problem installing CHDK in my Ixus 860IS, I think I am doing everything well, following the steps in the installing guide, but when I put the SD card in my camera, if I press the start button for camera mode it just does nothing. If I start it in Play mode, it boots correctly and I get the CHDK boot logo so it is booting it correctly. I cannot switch to Camera mode though, so I cannot use it.

Here are my technical details:
Camera Model (Using CameraVersion): Powershot SD870 IS / Digital IXUS 860 IS / IXY Digital 910 IS   
Version: 100 C
CHDK zip: ixus860_sd870-100c-0.9.9-1004-full.zip  (I also tried ixus860_sd870-100c-0.9.9-1004.zip with same results)
NOTE: I couldn't find a specific build for 860IS, just without the IS. Could this be the problem?
I used cardtricks 1.44 in a Windows XP SP3 PC

I hope someone can help. Thanks a lot.

*

Offline zeno

  • *****
  • 885
Re: Ixus 860is only boots in play mode
« Reply #1 on: 15 / December / 2010, 11:43:06 »
Try holding down the power button while starting CHDK, or half press the shutter to switch to record mode.
A570, S100, Ixus 127
Author of ASSIST, STICK, WASP, ACID, SDMInst, LICKS, WICKS, MacBoot, UBDB, CFGEdit

Re: Ixus 860is only boots in play mode
« Reply #2 on: 15 / December / 2010, 13:03:26 »
Yeah it works! (half pressing the shutter)

Thanks a lot.

 

Related Topics