G11 boot issues - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum

G11 boot issues

  • 1 Replies
  • 1240 Views
*

Offline kxp

  • *
  • 1
G11 boot issues
« on: 22 / December / 2010, 06:02:02 »
Advertisements
I'm using version 0.9.9-1004 on my G11 and I have boot issues. The firmware on my camera is 1.00H and as suggested i'm using the 1.00J firmware. Since I have a 8GB SDHC I've made 2 partitions on it as the info suggested.

The problem i'm having is when I start the camera up it boots on the second time, first time it shows some activity (power led turns on for a second) and shuts down. To bypass it i have to half-press the shutter but doing it every time is kind of annoying.

EDIT: I was also wondereing if this is normal - when i boot up the camera from the power button, with canon's firmware it starts up the shooting mode, but with CHDK it goes to playback mode.

EDIT2: Ok issue solved, I found that there was an update to 1005 on the autobuild server and that fixed the boot issue. Sorry for the thread.
« Last Edit: 22 / December / 2010, 06:21:02 by kxp »

*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: G11 boot issues
« Reply #1 on: 22 / December / 2010, 06:47:52 »
Hello & welcome !

EDIT: I was also wondereing if this is normal - when i boot up the camera from the power button, with canon's firmware it starts up the shooting mode, but with CHDK it goes to playback mode.
Yes, that's the default behavior on camera's without a mechanical playback/record mode switch.
Press or half-press the shutter button to switch to record mode; you may also hold the power button for ~1.5s to power on directly into record mode...

 

Related Topics