G12 Release - available from the autobuild server - page 10 - CHDK Releases - CHDK Forum

G12 Release - available from the autobuild server

  • 136 Replies
  • 65075 Views
*

Offline kezug

  • *
  • 38
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #90 on: 10 / April / 2011, 22:31:57 »
Advertisements
^^^^

I know the set button shouldnt run any scripts but it does..not even sure what it is running as I dont even have any, except the default, on the SDHC card.

I have the C build for the G12 if that helps...anyone know what might be going on? 

Am I correct to press the Set button to load up the list of scripts and navigate to the script location?

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #91 on: 10 / April / 2011, 22:42:44 »
Phil, is it possible to switch to manual focus mode on the G12 from script?

There is no script function to set manual focus; but you can use the 'click' function to simulate pressing the buttons on the camera.

If you are in auto focus mode then:
  click "up"
  click "set"
should set manual focus.

Regards,
Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #92 on: 10 / April / 2011, 22:46:43 »
^^^^

I know the set button shouldnt run any scripts but it does..not even sure what it is running as I dont even have any, except the default, on the SDHC card.

I have the C build for the G12 if that helps...anyone know what might be going on? 

Am I correct to press the Set button to load up the list of scripts and navigate to the script location?

The 'Set' button should not run any scripts.
Does the 'default.bas' script file in CHDK/Scripts exist and have a size of 0 bytes?

You can also try deleting you config file CHDK/CCHDK.CFG and see if that helps.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

*

Offline kezug

  • *
  • 38
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #93 on: 10 / April / 2011, 23:27:43 »
^^^ My default.bas script was empty and I even tried deleting the CHDK/cchdk.cfg file. Still when I press the Shortcut to go into Alt mode (At bottom of the screen, I see Default Script     <ALT>, then press Set to get my menu. The first option is "Load Script from file..."  I am pressing Set to go into that menu..but as soon as I press Set...it launches (I think) the default script (which is empty) and it takes a picture, then kind of gets stuck from there. I can end the script by pressing Shutter.

Even if I ShortCut into <ALT> mode, then press menu for the Main Menu and go to the Scripting Parameter menu...from there if I take the "Load script from file..." menu, it just takes a picture when I press func/set button.  NOTE: I do see the "file browser" for a split second, but then it takes a picture and then kind of stays in Picture Hold mode and I have to turn off/on the camera to get back to operational.

Odd!
« Last Edit: 10 / April / 2011, 23:35:09 by kezug »


*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #94 on: 11 / April / 2011, 00:33:36 »
^^^ My default.bas script was empty and I even tried deleting the CHDK/cchdk.cfg file. Still when I press the Shortcut to go into Alt mode (At bottom of the screen, I see Default Script     <ALT>, then press Set to get my menu. The first option is "Load Script from file..."  I am pressing Set to go into that menu..but as soon as I press Set...it launches (I think) the default script (which is empty) and it takes a picture, then kind of gets stuck from there. I can end the script by pressing Shutter.

Even if I ShortCut into <ALT> mode, then press menu for the Main Menu and go to the Scripting Parameter menu...from there if I take the "Load script from file..." menu, it just takes a picture when I press func/set button.  NOTE: I do see the "file browser" for a split second, but then it takes a picture and then kind of stays in Picture Hold mode and I have to turn off/on the camera to get back to operational.

Odd!

Very odd indeed.
Are you using the autobuild version or my beta version from code.google.com?
If you are using the autobuild can you try the latest from http://code.google.com/p/chdk-g12/downloads/list and let me know what happens.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

*

Offline kezug

  • *
  • 38
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #95 on: 11 / April / 2011, 07:24:50 »


Very odd indeed.
Are you using the autobuild version or my beta version from code.google.com?
If you are using the autobuild can you try the latest from http://code.google.com/p/chdk-g12/downloads/list and let me know what happens.

Phil.


I must have been using the former...I downloaded from your beta version and I can now go about selecting a script.  I will play around with it more later but it seems to have resolved my issue.

Thanks!

*

Offline kezug

  • *
  • 38
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #96 on: 11 / April / 2011, 22:38:35 »
Thanks Philmoz for getting me what appears to be the right build.  I can operate my scripts now. Now I am off for some fun!

I dont have one bit of feed back. When I go into <Alt> Mode, then press Set to get to the script menu...when I select my script I return to the Script parameter menu.  From there, I can not execute the <- Back menu option. It wont do anything, no matter what I press.

I have to just press the Shortcut button to clear out of that menu.

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #97 on: 11 / April / 2011, 23:02:12 »
Thanks Philmoz for getting me what appears to be the right build.  I can operate my scripts now. Now I am off for some fun!

I dont have one bit of feed back. When I go into <Alt> Mode, then press Set to get to the script menu...when I select my script I return to the Script parameter menu.  From there, I can not execute the <- Back menu option. It wont do anything, no matter what I press.

I have to just press the Shortcut button to clear out of that menu.

The 'Back' option on the scripts menu is to get back to the previous menu - it's used when you navigate to the 'Scripting parameters' menu from the main menu.
When you press Set in ALT mode you jump straight to the scripts menu so there's nowhere to go 'back' to. It would probably be sensible for 'Back' to close the menu in this case; but that's not the way it was written (it's the same on all cameras).

If you press the Menu button it will close the scripts menu without leaving ALT mode.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)


*

Offline reyalp

  • ******
  • 13391
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #98 on: 14 / April / 2011, 22:51:40 »
Another instance of the mysterious shoot in script menu issue http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6299.0

Phil, can you have a look at what might be different in your build and autobuild ?
Don't forget what the H stands for.

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: G12 beta release (now also available from the autobuild server)
« Reply #99 on: 14 / April / 2011, 23:15:25 »
Another instance of the mysterious shoot in script menu issue http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6299.0

Phil, can you have a look at what might be different in your build and autobuild ?

I can reproduce it (using the current autobuild version); but not sure what's causing it.
Will post a patch when I've figured it out.

Edit: Weird. If I download the autobuild 1143 version I get this problem. If I build 1143 from the SVN source (unmodified) I don't get the problem! The autobuild DISKBOOT.BIN is about 3K larger than mine.

What version of gcc is the autobuild server using? I'm using gcc 4.5.2 in Windows to build.

Here's what I've found (using version 1143 from SVN):
gcc 4.5.1 - no problem (DISKBOOT.BIN is 253K)
gcc 4.4.0 - camera goes crazy when entering the file browser from any menu (DISKBOOT.BIN is 256K)
gcc 3.4.6 - no problem (DISKBOOT.BIN is 271K)

Edit2:
It appears to be a bug in gcc 4.4.0 when compiling the 'readdir' function in generic/wrappers.c.
The code generated by gcc 4.4.0 is passing the wrong address to _ReadFastDir for the second parameter.
A small change fixes it, will post a patch shortly.

Phil.
« Last Edit: 15 / April / 2011, 01:33:17 by philmoz »
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

 

Related Topics