500d development - page 177 - DSLR Hack development - CHDK Forum

500d development

  • 2487 Replies
  • 803804 Views
*

Offline a1ex

  • *****
  • 671
  • ML dev
Re: 500d development
« Reply #1760 on: 09 / November / 2011, 14:15:04 »
Advertisements
Sorry, forgot it in debug mode.

Re: 500d development
« Reply #1761 on: 09 / November / 2011, 14:19:30 »
"wakeup: 0" is displayed all the time, even canon menus and review. It changed to "wakeup: 63" during record and after record. It flickered to 25 and 36 sometimes too.
The "signs"(don't know any good word for that) doesn't show. You'll see in a screen shot. The focusing part seem still very stable during record.
What I didn't picked up during the last autoexec was that after every touch on the follow focus, it takes a big step, similar in size to the steps during step size 2 or 3. I noticed this just after posting last time.

Edit: with the 1760 autoexec the signs show normally :)
« Last Edit: 09 / November / 2011, 14:22:54 by ats1995 »
Canon EOS 500D
Sigma 17-50mm f/2.8 OS
Canon EF 50mm f/1.8 +++ more

Re: 500d development
« Reply #1762 on: 09 / November / 2011, 14:22:41 »
Sorry, forgot it in debug mode.
very nice, no crashes no matter what i do with buttons during record. night vision works as well, no crashes

Update: I noticed using follow focus during record is fine, but when you get to the point to where it displays the text Soft Focus reached, the texts flashes and err70 happens, you have to go back and forth and both end, but only err when text appears and u try to go other way.
« Last Edit: 09 / November / 2011, 14:29:39 by mk11174 »

*

Offline PHrag

  • *
  • 33
    • Flickr
Re: 500d development
« Reply #1763 on: 09 / November / 2011, 14:28:35 »
Still crashes for me (err 70 and can't turn it off) when recording and going to ML menu(don't even need to press anything there).

But outside of ML no crashes!
Canon 500D (T1i)
EF-S 18-55 (kit)
Flickr


*

Offline a1ex

  • *****
  • 671
  • ML dev
Re: 500d development
« Reply #1764 on: 09 / November / 2011, 14:45:33 »
Does 1755 crash with menu open while recording, and with follow focus?

*

Offline PHrag

  • *
  • 33
    • Flickr
Re: 500d development
« Reply #1765 on: 09 / November / 2011, 14:53:27 »
Does 1755 crash with menu open while recording, and with follow focus?
Follow works fine, but crashes with menu open too.
Canon 500D (T1i)
EF-S 18-55 (kit)
Flickr

Re: 500d development
« Reply #1766 on: 09 / November / 2011, 15:00:51 »
For me the 1760 is stable as ever. I can do close to everything in ML menu during record, and press any button.
The focus jumping is still present to me. It's not consistent, but bothers a whole lot. Focus step sizes do affect it. Focus step size 1 has a smaller jump at the end of most focus pulls, and 2 and 3 have equally sized jumps.

Edit: sorry for the mistake, but I might have had the audio recording off, which explains a lot :/
« Last Edit: 10 / November / 2011, 13:40:24 by ats1995 »
Canon EOS 500D
Sigma 17-50mm f/2.8 OS
Canon EF 50mm f/1.8 +++ more

Re: 500d development
« Reply #1767 on: 09 / November / 2011, 15:02:30 »
Does 1755 crash with menu open while recording, and with follow focus?
No crash with follow focus on 1755 but yes with open of ML menu, that is one thing I never ever tried for all these tests is opening ML menu during recording, every normal button just never ML menu, so most likely it obviously cause a crashed on all those tests to, but only during recording of coarse, it does crash otherwise.

Update: I also noticed in 1760 I noticed in the upper left corner the canon overlays get erased on and off, and when my card got full and it showed the full grey area in the center it looked like the shape of the magic zoom box was flickering the canon overlay on and off, this didnt happen in 1755.

Update2: I figured out what caused the dissapearing canon overlay section in 1760, it only happens when you use the option to hide AF frame, and i noticed when u turn it to Show instead of hide, the overlay is not erased and guess what, no follow focus crashes. 8]
« Last Edit: 09 / November / 2011, 15:42:37 by mk11174 »


Re: 500d development
« Reply #1768 on: 09 / November / 2011, 16:02:40 »
Yep, mk11174's update 2 fixes the upper left corner. But "AF frame display: Auto off" doesn't seem to work. My AF frame is always there. It doesn't even flicker like when this function is working, it's all solid.
Canon EOS 500D
Sigma 17-50mm f/2.8 OS
Canon EF 50mm f/1.8 +++ more

*

Offline a1ex

  • *****
  • 671
  • ML dev
Re: 500d development
« Reply #1769 on: 09 / November / 2011, 16:19:07 »
Sounds good (but I need to double-check boundary conditions for bmp_fill).

Now I've enabled the Shoot menu.

 

Related Topics