500d development - page 8 - DSLR Hack development - CHDK Forum  

500d development

  • 2487 Replies
  • 664848 Views
*

alins

Re: 500d development
« Reply #70 on: 08 / February / 2011, 15:33:28 »
Advertisements
thank you very much LaLaPico :)

Farbrorbengt: you aren't doing anything wrong, i have the same problem.

Re: 500d development
« Reply #71 on: 08 / February / 2011, 15:47:23 »
Also, i noticed that he fixed so the delete function works in playmode, how do i get that function? :)

Re: 500d development
« Reply #72 on: 08 / February / 2011, 16:08:00 »
pat_loonytoon: that's some amazing video, i'm really happy ML is working for you. I've been playing with my T1i and i don't get any audio in movie mode for some reasons so i couldn't tell if the audio features are working or not. I will try tonight using a different card that doesn't have ML on it to see if I have a camera problem or not.

I've been playing with the codebase some more. I know at some point i even got the histogram to show in movie mode which was pretty cool but the rest of that specific build was really unstable and the menu flickered a lot, so i'm still working on that. I know the intervalometer works fairly well and right now i'm looking into bracketing. On my t1i when i set 7 brackets the camera takes only 2 and then stops so i need to figure out what's going on there.

i will do my best to post a new build by the end of the week so people can play with it some more.


Yeah the mic needs to be set to INT and also the playback mode will not play the audio but upon loading the video on my computer the sound is fine. Haha what I did is write down a list of each shot w/ each setting I will use for each, then just recorded a series of shots and stated in the videos my various settings each time, that way when I stick it in the computer I can systematically go down through my list and see which things worked and which didn't.

I will try to get more testing done today to see what stuff works well.

Re: 500d development
« Reply #73 on: 08 / February / 2011, 16:29:38 »
pat_loonytoon: Well that's a way of working around the system, but i'd really like to be able to delete when i take pictures and such, do you know if it's a matter of re-compile or what?=)


Re: 500d development
« Reply #74 on: 08 / February / 2011, 16:42:55 »
I updated the gui.c file with A1ex's code now you can delete pictures in play mode. https://bitbucket.org/Chuchin/magic-lantern-500d/downloads/gui.c

Sorry Farbrorbengt, thought this problem was already fixed. In my video I haven't used the updated gui.c yet so not sure if there are any problems after compiling with it.

Re: 500d development
« Reply #75 on: 08 / February / 2011, 16:44:44 »
Well I ment, have you compiled with the gui.c file? if you have, could you send me your compiled version:)

*

alins

Re: 500d development
« Reply #76 on: 08 / February / 2011, 17:25:24 »
Farbrorbengt: yes, it's just a matter of updating the gui.c with the one chuchin sent. I've played with the updated gui.c and everything works as expected (you can delete files in play mode). If you guys are stuck let me know and i will upload a new build with this fix

Re: 500d development
« Reply #77 on: 08 / February / 2011, 17:29:06 »
alins: Id love if you could upload a build with this fix in it:)


*

alins

Re: 500d development
« Reply #78 on: 08 / February / 2011, 17:38:04 »
i will upload one tonight,  don't have my laptop with me at the moment.

*

alins

Re: 500d development
« Reply #79 on: 08 / February / 2011, 17:40:35 »
hey pat_loonytoon, just for me to make sure i understand this: you are saying that the audio is actually captured but it doesn't play back in the camera, right?

 

Related Topics