500d development - page 165 - DSLR Hack development - CHDK Forum

500d development

  • 2487 Replies
  • 812870 Views
*

Offline Coutts

  • *****
  • 538
  • www.flickr.com/couttsphotog
    • Flickr
Re: 500d development
« Reply #1640 on: 24 / October / 2011, 19:10:10 »
Advertisements
just spotted a big bug:
vram address for recording in 720p isn't right ( for features like magic zoom, focus peaking, etc).

dumping ram now to figure out the right address :P
« Last Edit: 24 / October / 2011, 19:29:06 by Coutts »
Canon 5d
Canon 50mm f/1.8
Sigma 24mm f/1.8

Flickr

Re: 500d development
« Reply #1641 on: 24 / October / 2011, 19:14:52 »
this is great update. Manual exposure on T1i. Bravo. Donating once I get my next paycheck.

*

Offline Coutts

  • *****
  • 538
  • www.flickr.com/couttsphotog
    • Flickr
Re: 500d development
« Reply #1642 on: 24 / October / 2011, 19:29:27 »
this is great update. Manual exposure on T1i. Bravo. Donating once I get my next paycheck.
?! i wish we had manual exposure mode :(
Canon 5d
Canon 50mm f/1.8
Sigma 24mm f/1.8

Flickr

Re: 500d development
« Reply #1643 on: 25 / October / 2011, 02:40:08 »
You should've waiting until after he sent the check lol ;)


Re: 500d development
« Reply #1644 on: 25 / October / 2011, 03:41:56 »
You should've waiting until after he sent the check lol ;)
Good advice! lol! :D

Re: 500d development
« Reply #1645 on: 25 / October / 2011, 05:04:33 »
I'm not sure if its a bug or not, but I can't get Audio RemoteShot to work for my 500d with this unified version. I've tried it on level 5, 20, 30. It was working for me with the August test build. Please help!

Re: 500d development
« Reply #1646 on: 25 / October / 2011, 06:44:45 »
I'm not sure if its a bug or not, but I can't get Audio RemoteShot to work for my 500d with this unified version. I've tried it on level 5, 20, 30. It was working for me with the August test build. Please help!

couple things:
- audio_thresholds moved somewhere.. i can't find it, so no working audio meter yet.
- expect bugs: this is the first alpha release where you tell me what's wrong and I fix it :)
- use at own risk as always.
- docs aren't updated yet for 500D - if anyone is up for the task, it would help everybody a lot!
- ***UPGRADE TO v1.1.1 FIRST***

Re: 500d development
« Reply #1647 on: 25 / October / 2011, 07:48:05 »
adijiwa, I know there isn't a working audio meter yet, but does that also mean no audio remoteshot either? Sorry, but I'm new to ML.


Re: 500d development
« Reply #1648 on: 25 / October / 2011, 08:16:33 »
adijiwa, I know there isn't a working audio meter yet, but does that also mean no audio remoteshot either? Sorry, but I'm new to ML.

Audio remote shot works by checking audio level. Because the address for reading audio level is different in firmware version 1.1.1, audio-related features (audio remote shot, audio meter, etc) is not working yet.

CMIIW...

Re: 500d development
« Reply #1649 on: 25 / October / 2011, 08:50:39 »
Just want to share my experience (problems, to be exact :P ) when compiling ML.

After setting right path and binary names (changing arm-elf to arm-none-eabi) for yagarto in Makefile.inc, typed make 500D, I got these errors.

1) libc.a: No such file or directory

~/yagarto/4.6.0/bin/arm-none-eabi-ar xv /home/Seula/yagarto/4.6.0/arm-none-eabi/lib/libc.a lib_a-set
jmp.o lib_a-strcmp.o lib_a-strlen.o lib_a-strncmp.o
C:\cygwin\home\Seula\yagarto\4.6.0\bin\arm-none-eabi-ar.exe: /home/Seula/yagarto/4.6.0/arm-none-eabi
/lib/libc.a: No such file or directory
make[1]: *** [lib_a-setjmp.o] Error 9
make[1]: Leaving directory `/home/Seula/magic-lantern/platform/500D.111'
make: *** [500D] Error 2


Solution:
Modified Makefile.inc around line 251
replace
ARM_LIBC_A = $(ARM_PATH)/arm-none-eabi/lib/libc.a
with
ARM_LIBC_A = libc.a
and manually copied libc.a from yagarto arm lib directory to ML source tree in platform/500D.111

After make clean and make 500D again, i got error below


2) /bin/sh: line 2: readelf: command not found

[ LD       ]   autoexec
stat: cannot stat `autoexec.bin': No such file or directory
/bin/sh: line 2: readelf: command not found
make[1]: *** [autoexec] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/Seula/magic-lantern/platform/500D.111'
make: *** [500D] Error 2


Solution:

Modified Makefile.inc around line 337,
replace
readelf -l magiclantern | grep -C 2 MemSiz
with
$(ARM_BINPATH)/arm-none-eabi-readelf -l magiclantern | grep -C 2 MemSiz

Did a make 500D once more, autoexec.bin produced.

Error no. 2 should be easy to fix.
I think error no. 1 occured because i used cygwin, not a native unix environment?

 

Related Topics