CHDK for Canon's S95 - Newbie - page 5 - CHDK Releases - CHDK Forum supplierdeeply

CHDK for Canon's S95 - Newbie

  • 50 Replies
  • 25069 Views
*

Offline FreeFlow

  • ***
  • 171
  • Aerial Video & Photos
    • Aerial Video & Photos
Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #40 on: 28 / February / 2011, 16:44:50 »
Advertisements
@Microfunguy...
Hey, check out these USB cords. I didn't know about them until Linnar sent me a link to them. I'm going to check them out.
http://vp-systems.eu/order_cable.html

Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #41 on: 28 / February / 2011, 16:57:51 »
That looks OK but what lead is provided with your intended video transmitter ?

It needs to be a 3.5mm jack, presumably mono.

*

Offline achillies

  • ***
  • 227
  • SX130IS
Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #42 on: 02 / March / 2011, 09:42:50 »
I know some info has already been posted about this subject, but I just finished building a USB/Video splitter cable for my SX130IS.  It definately works to control the camera via USB while viewing camera video externally.

Here are some instructions and pictures --> http://www.achillies.com/CHDK_Files/USB_Splitter.htm
Don't let the sands of time get in your lunch.

*

Offline FreeFlow

  • ***
  • 171
  • Aerial Video & Photos
    • Aerial Video & Photos
Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #43 on: 28 / March / 2011, 17:27:37 »
Well I got my CAMremote 2A, cables and a 8 button Radio Control RC-8 for CAMremote-2. I have been playing with it for a week or so and got the most of it to function with my Canon S95 but I can't get it to ZOOM. It does half press to focus and also trigger the shutter plus i'm able to control two Servos for tilt & Pan. I have loaded up CHDK and SDM. I'm sure it's something I'm doing wrong since this is all new to me. Got any ideas?


Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #44 on: 08 / April / 2011, 15:50:01 »
hello, guys!

can i use the chdk to open the aperture wider, without damaging the camera?
and no irreversible effects (ie to be able to come back as it was) ?

version s95_100e_v11.zip
« Last Edit: 08 / April / 2011, 15:56:12 by hidden »

Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #45 on: 17 / April / 2011, 05:43:07 »
i have tryied the  version s95_100e_v11.zip  with my s95

camera goes crazy when entering the file browse

I am Also use this camera for aerial shots. with a mikrokopter...
check this thread for more info http://www.mikrokopter.us/index.php?topic=1173.15

Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #46 on: 17 / April / 2011, 07:07:08 »
Hello and welcome !

I am currently testing various scripts with Freeflow on his S95.

You could try replacing your DISKBOOT.BIN with this version:

 http://stereo.jpn.org/eng/sdm/file/1.85-148-s95-100h-57.zip

Further details here http://stereo.jpn.org/eng/sdm/index.htm


David

Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #47 on: 04 / May / 2011, 09:12:20 »
Hi folks,
Not sure if this is the right place to ask?
I have an S95 and want to add CHDK to it.  Is there a current version for the S95 that is totally stable as I don't want to bugger up my very expensive camera?
Also, where would I get it from (and instructions how to get it on my card/camera).
Kind regards
Ian


*

Offline reyalp

  • ******
  • 13746
Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #48 on: 04 / May / 2011, 12:38:39 »
Hi folks,
Not sure if this is the right place to ask?
I have an S95 and want to add CHDK to it.  Is there a current version for the S95 that is totally stable as I don't want to bugger up my very expensive camera?
There is no such thing as totally stable. CHDK comes with no warranty and any use is absolutely at your own risk. See http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ#Q._Can_CHDK_damage_your_camera.C2.A0.3F

It's up to you to understand the risks and decide whether they are acceptable.
Quote
Also, where would I get it from (and instructions how to get it on my card/camera).
Kind regards
Ian
The FAQ also has some information on this.
You can download the files from http://mighty-hoernsche.de/
Don't forget what the H stands for.

Re: CHDK for Canon's S95 - Newbie
« Reply #49 on: 04 / May / 2011, 13:11:33 »
Thanks for the reply.  I understand the risks.

I read about them on the link you put in your post - the writer of that article suggests only using tried and tested script so you know others have used it without issues.  When I click on the other link and find my S95 download, it's called "BETA".  Does this mean that it's still being trialed or can anyone confirm that it is ok to put on my card and use?

Kind regards

Ian

 

Related Topics