PowerShot SX220 HS - Porting Thread - page 27 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum

PowerShot SX220 HS - Porting Thread

  • 563 Replies
  • 167276 Views
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #260 on: 13 / July / 2011, 11:08:24 »
Advertisements
thanks
to me look even better than JPG processed image

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #261 on: 13 / July / 2011, 14:26:22 »

*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #262 on: 13 / July / 2011, 15:20:15 »
Because the raw images have 12 bits per pixel.

8 bits == 1 byte
12 bits == 1.5 bytes

8-bits: 4000*3000*1 == 12000000
12-bits: 4000*3000*1.5 == 18000000

Quote
May be it is possible to reduce the size of RAW file?
No, not possible.
« Last Edit: 13 / July / 2011, 15:52:52 by funnel »

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #263 on: 13 / July / 2011, 16:50:49 »


*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #264 on: 14 / July / 2011, 07:50:18 »
There's an updated version that allows you to customize the ALT button. You can download it from the autobuild server http://mighty-hoernsche.de/

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #265 on: 14 / July / 2011, 12:49:51 »
thanks!

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #266 on: 16 / July / 2011, 08:12:07 »
This morning I tried to shot some photos in f/11 (shutter speed 10 - 15"). I took six photos and the camera crashed two times. Is this because it can't handle the override?

*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #267 on: 16 / July / 2011, 09:08:27 »
Interesting. I tried to override to f11 and it did crash on the 7th picture (E26). Now I'm trying to repeat the crash and it doesn't crash anymore. Can you write the exact settings when it crashed? Do you have continuous AF on? Servo AF on?

FYI when overriding to F11 it actually doesn't really override, it just kicks in the ND filter. You can see that when you override to f11 and at the same time select "ND filter out". Compare with an f8.0 image and you'll see they're the same.


Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #268 on: 16 / July / 2011, 09:45:08 »
Aperture  priority/program, tracking AF, f/11, shutter 10-15", iso100, IS continuous (I forgot to turn it off).

It happend when pressing the shutter half way down. Not sure if it occurred when I actually released the shutter.
« Last Edit: 16 / July / 2011, 09:47:08 by Blablaat »

*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #269 on: 17 / July / 2011, 14:41:39 »
I tried this a few times and found that it crashes when I start pressing and releasing the half shutter a few times and then try to shoot. Try to avoid doing that if you can. I doubt I can fix that. The problem is most probably related to chdk trying to set the same value a few times one after another.

However I found another bug when autoiso is on the shutter override calculates the value and adds 200. If I set the shutter to 10 sec it goes to 210. This happens only in AUTO, P and Av mode, in Tv mode works.

 

Related Topics