PowerShot SX220 HS - Porting Thread - page 28 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum

PowerShot SX220 HS - Porting Thread

  • 563 Replies
  • 206850 Views
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #270 on: 17 / July / 2011, 16:09:04 »
Advertisements
I tried this a few times and found that it crashes when I start pressing and releasing the half shutter a few times and then try to shoot. Try to avoid doing that if you can. I doubt I can fix that. The problem is most probably related to chdk trying to set the same value a few times one after another.

However I found another bug when autoiso is on the shutter override calculates the value and adds 200. If I set the shutter to 10 sec it goes to 210. This happens only in AUTO, P and Av mode, in Tv mode works.

And there is no way to fix both bugs or only the first one?

*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #271 on: 17 / July / 2011, 16:31:15 »
The autoiso can be fixed. The problem is that the autoiso and the shutter override both change the shutter speed at the same time. From what I see from the code there are no checkings made in the case of autoiso + shutter override. This should be easy to solve.

For the first problem with the half shutter presses maybe I can fix it using some code in capt_seq.c like the sx30 and other cameras use. I don't have the camera right now to test it.
« Last Edit: 17 / July / 2011, 16:44:43 by funnel »

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #272 on: 17 / July / 2011, 17:20:34 »
So there's hope :) Good to hear this.

I love your last build Funnel. Assigned the alt-menu to the play(back) button, much better than the "old" disp+func set. Thanks!

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #273 on: 18 / July / 2011, 06:05:26 »
Here's a noobie question from a new SX220 user.
I am trying to write a script which tests for keys being pressed.  The problem is that although is_key x "left" - and "right" work, I cannot find any other names that work (e.g. "play" "disp" "up" "down" "set" "func" do not work for me).   

Also, are the same names used for click, press, release ?

thanks keitht


*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #274 on: 18 / July / 2011, 07:38:32 »
These are all the names for the buttons copied from the chdk code. I commented out the ones we don't use. Use the latest version from the autobuild server because I added some more delay to the key_click that caused problems in ptp clicks.

Code: [Select]
static const struct Keynames {
    int keyid;
    char *keyname;
} keynames[] = {
    { KEY_UP,           "up"         },
    { KEY_DOWN,         "down"       },
    { KEY_LEFT,         "left"       },
    { KEY_RIGHT,        "right"      },
    { KEY_SET,          "set"        },
    { KEY_SHOOT_HALF,   "shoot_half" },
    { KEY_SHOOT_FULL,   "shoot_full" },
// { KEY_SHOOT_FULL_ONLY,   "shoot_full_only" },
    { KEY_ZOOM_IN,      "zoom_in"    },
    { KEY_ZOOM_OUT,     "zoom_out"   },
    { KEY_MENU,         "menu"       },
    { KEY_DISPLAY,      "display"    },
    { KEY_PRINT,        "print"      },
//    { KEY_ERASE,        "erase"      },
//    { KEY_ISO,          "iso"        },
//    { KEY_FLASH,        "flash"      },
//    { KEY_MF,           "mf"         },
//    { KEY_MACRO,        "macro"      },
    { KEY_VIDEO,        "video"      },
//    { KEY_TIMER,        "timer"      },
//    { KEY_EXPO_CORR,    "expo_corr"  },
//    { KEY_MICROPHONE,   "fe"         },
//    { KEY_ZOOM_ASSIST,  "zoom_assist"},
//    { KEY_AE_LOCK,      "ae_lock"    },
//    { KEY_METERING,     "metering_mode"},
    { 0xFF,             "remote"     },
    { 0xFFFF,           "no_key"     },
};

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #275 on: 18 / July / 2011, 08:24:42 »
Thanks funnel.
I have got most of it sorted now.
However, the "play" button seems to respond to "video" (you don't have a "play" label) and the real video button does not respond to anything but actually works - starts recording  (even in ALT mode).
The control dial also works in ALT mode.

Also you have a "print" button in the list which my camera doesn't have.

*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #276 on: 18 / July / 2011, 11:51:08 »
However, the "play" button seems to respond to "video" (you don't have a "play" label) and the real video button does not respond to anything but actually works - starts recording  (even in ALT mode).
I just used the buttons that were previously defined. I didn't know exactly where to use the video button so I used it for "play".
Quote
The control dial also works in ALT mode.
The jogdial is disabled in alt mode. The mode dial is enabled.
Quote
Also you have a "print" button in the list which my camera doesn't have.
The print button is the alt button in chdk. Default is set to disp+set.

Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #277 on: 19 / July / 2011, 17:18:54 »
Use the latest version from the autobuild server because I added some more delay to the key_click that caused problems in ptp clicks.

Does this mean you have build a new version (newer dan beta v8)? I don't know what ptp clicks are or is and a quick search on google didn't provide a answer.


*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #278 on: 19 / July / 2011, 18:10:12 »
In ptp mode (ptpcamgui, etc.) the buttons were not working (probably in scripts too, never tried that). You can find the latest builds from now on on the autobuild server http://mighty-hoernsche.de/ . If I remember correctly the newest version is the same as beta8 with the added clicks fix and adjustable alt button.

Regarding the crash when using Av override you have to be careful to not press and release repeatedly the half_shoot button. The same problem is present in sx30 and g12 too. For now theres no solution for that.

*

Offline funnel

  • ****
  • 349
Re: PowerShot SX220 HS - Porting Thread
« Reply #279 on: 20 / July / 2011, 13:29:18 »
I wasn't sure if the camera can go up to f11. Now I have proof.  8)
« Last Edit: 20 / July / 2011, 13:36:48 by funnel »

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal