A2200 IS porting thread - page 47 - DryOS Development - CHDK Forum  

A2200 IS porting thread

  • 515 Replies
  • 150659 Views
Re: A2200 IS porting thread
« Reply #460 on: 20 / November / 2012, 11:24:56 »
Advertisements
CHDK-a2200-100d-1.0.0_BETA works weired with ND filter. It hangs and even one time turned off the camera. Just makes 1 shot and then problems begin.
Please test the version from autobuild server.

Same. Half-press shot button in a dark area - it focuses, release, half press again - no signs of life.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: A2200 IS porting thread
« Reply #461 on: 20 / November / 2012, 12:06:39 »
Did you test the 1.2.0 ALPHA version from here ?

If error continues, please use CHDK menu to generate ROMLOG.LOG file:
Miscellaneous Stuff -> Debug Parameters->  Save ROM crash log.

Re: A2200 IS porting thread
« Reply #462 on: 20 / November / 2012, 15:46:26 »
Did you test the 1.2.0 ALPHA version from here ?
Exactly

If error continues, please use CHDK menu to generate ROMLOG.LOG file:
Miscellaneous Stuff -> Debug Parameters->  Save ROM crash log.
It doesn't seems that it crashes... Seems like it hangs for a long period of time trying to focus. Could you try it yourself?

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: A2200 IS porting thread
« Reply #463 on: 21 / November / 2012, 05:11:37 »
It doesn't seems that it crashes... Seems like it hangs for a long period of time trying to focus. Could you try it yourself?
I don't have any a2200, it was a blind port. 

Have any user of a2200 100b seen the same bug?


Re: A2200 IS porting thread
« Reply #464 on: 23 / November / 2012, 01:53:45 »
I have a 100d a2200. I downloaded "a2200-100d-1.1.0-2299-full_ALPHA" yesterday (22 Nov) from the autobuild server. It starts up fine in play mode, but when I switch to shoot mode, the lens comes out and the camera switches off. I extracted the full zip over the old version, so it's not that.

Anyway, I have gone back to the non-autobuild version which works.

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: A2200 IS porting thread
« Reply #465 on: 23 / November / 2012, 04:03:41 »
I have a 100d a2200. I downloaded "a2200-100d-1.1.0-2299-full_ALPHA" yesterday (22 Nov) from the autobuild server. It starts up fine in play mode, but when I switch to shoot mode, the lens comes out and the camera switches off. I extracted the full zip over the old version, so it's not that.
Could you test the trunk version from autobuild?  CHDK 1.2.0.
Thanks

Re: A2200 IS porting thread
« Reply #466 on: 23 / November / 2012, 14:34:54 »
I tried a2200-100b-1.1.0-2310-full_ALPHA & a2200-100b-1.2.0-2311-full_ALPHA on my 100B camera today.

Both versions worked fine even with ND filter overrides. Also tested remote triggering trough USB on 1.2 version, and it worked as expected.

*

Offline ahull

  • *****
  • 634
Re: A2200 IS porting thread
« Reply #467 on: 23 / November / 2012, 21:09:01 »
Thanks for all your efforts.

Glad to report a2200-100b-1.1.0-2313-full_ALPHA - works for me.

Well no problems so far anyway  ;)

Here's a quick HDR from my tests.



Re: A2200 IS porting thread
« Reply #468 on: 23 / November / 2012, 21:29:08 »
Here's a quick HDR from my tests.
Very nice !
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: A2200 IS porting thread
« Reply #469 on: 30 / December / 2012, 00:48:40 »
Hi ppls
Had a chance to test the most recent build, '2401' platform: a2200 100b - I ran a libtest and heres the results of that
http://www.pastebin.ca/2297942
looks like everything is in order here and passes.
Heres an example of a couple of RAW photos I took on this camera. They are attached.
Im not sure if Im liking the 'ALT' button on the play button. I seem to use the play button a lot more than I did the face select button.
Does anyone here know what the barrel warp factor is for raw images! just wanna know cause adobe light-room has a feature which can correct it.
Peace   :lol
« Last Edit: 30 / December / 2012, 00:54:46 by ScottyDogg »

 

Related Topics