ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread - page 65 - DryOS Development - CHDK Forum  

ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread

  • 899 Replies
  • 322015 Views
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #640 on: 07 / February / 2012, 06:02:23 »
Advertisements
"In P mode (not Auto), half press the shutter button and hold it, then press the macro button."

Thats for focus, not exposure locking. For exposure, half press shutter and press the +/- box on the round button. Youll see AEL on the screen.

Hope that helps.

Edit: Also need to be in P mode.

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #641 on: 07 / February / 2012, 09:42:20 »
"In P mode (not Auto), half press the shutter button and hold it, then press the macro button."

Thats for focus, not exposure locking. For exposure, half press shutter and press the +/- box on the round button. Youll see AEL on the screen.

Hope that helps.

Edit: Also need to be in P mode.

Oops! I read NicoDiac's AE as AF  :-[
Then went onto ask the same question. I've had a long day!

Seems like pressing  +/-  doesn't work in video mode though.
I get AEL on the screen, but when I hit the red video button, AEL disappears, and the exposure still jumps around when I move from light to dark scenes.
« Last Edit: 07 / February / 2012, 09:49:57 by Kerosene »

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #642 on: 07 / February / 2012, 13:17:31 »
Quote
Seems like pressing  +/-  doesn't work in video mode though.
Yeh, I noticed that too. Such a shame. Hoping chdk can sort that out soon!  ;)

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #643 on: 07 / February / 2012, 17:13:42 »
Hi,
I just got a new elph300, but this time 101.g.  I notice that it does not save raw.  It takes a picture normally but then nothing happens, no file is saved.  If I try to run the bad pixel script nothing happens, no pictures are taken.

Jon


*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #644 on: 08 / February / 2012, 06:20:16 »
Hi,
I just got a new elph300, but this time 101.g.  I notice that it does not save raw.  It takes a picture normally but then nothing happens, no file is saved.  If I try to run the bad pixel script nothing happens, no pictures are taken.

Jon


Do the Tv, Av and ISO overrides work?
(This will determine if capt_seq_task is running in CHDK.)

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #645 on: 08 / February / 2012, 10:59:09 »
Hi,
The shutter override works.

Jon

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #646 on: 08 / February / 2012, 13:54:14 »
Hi,
The shutter override works.

Jon

What about aperture and ISO?
Does the CHDK splash screen appear quickly at startup or is there a 4 second delay?

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #647 on: 08 / February / 2012, 15:21:44 »
ND filter and ISO overrides work.  Splash screen shows with no delay.
Jon


What about aperture and ISO?
Does the CHDK splash screen appear quickly at startup or is there a 4 second delay?

Phil.


*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #648 on: 09 / February / 2012, 05:40:49 »
ND filter and ISO overrides work.  Splash screen shows with no delay.
Jon


What about aperture and ISO?
Does the CHDK splash screen appear quickly at startup or is there a 4 second delay?

Phil.

I'm stumped, previous posts show it works on other cameras, and I can't see anything obvious wrong with the code.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #649 on: 09 / February / 2012, 09:54:33 »

My Humble Apologies,
It works fine.  I had not realized that the raw file was being saved in a different directory.  Also this camera is very fast to save raws, maybe in less than 2 sec.  I think the badpixel.bin routine failed because I had the camera set in review-hold mode.  It works fine if the review is set to 2 sec.

Sorry to have wasted your time.
Jon


I'm stumped, previous posts show it works on other cameras, and I can't see anything obvious wrong with the code.

Phil.


 

Related Topics