ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread - page 84 - DryOS Development - CHDK Forum

ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread

  • 899 Replies
  • 322816 Views
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #830 on: 29 / January / 2014, 10:44:51 »
Advertisements
Good news. Exposure lock works in movie recording when the Fast EV switch is enabled. Unfortunately I can't tell what the shutter and iso are at, but I guess it's a step forward.

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #831 on: 12 / February / 2014, 05:53:11 »
How does video quality at 1080p compare with the S100 - with the quality turned all the way up ?
CHDK used for a Bullet-time sequence
Welcome to mishra.tv productions

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #832 on: 13 / August / 2014, 11:33:40 »
Hello

I've just discovered CHDK and installed it on my Canon IXUS220.

I can get it running, but I can't find how to do a manual focus...

In ALT mode I can turn "manual focus" On, but from this point I'm stuck...
If I press "DISP." twice, the camera freezes. If I use the zooming knob, the camera also freezes...

I'm using firmware version 1.01G...

Does anyone got a clue?
Thanks, Pidgey!

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #833 on: 13 / August / 2014, 12:23:35 »
Simply put, the whole SD overrides system in CHDK is a bit of a mess.  Some things work well in some cameras but not others. Some things crash but others do not. It's kind of random how well any particular camera will work. Feel free to play around with it but you may find it a frustrating experience.  Sorry.

There has been a lot of work this year to fix the ability of scripts to focus manually with CHDK 1.3.0 but the menu / UI code has not yet been addressed. And even when it does get worked on, results to date suggest it will be better but still somewhat variable how well it will work from camera to camera.

Incidentally, are you trying to use the SD overrides options in the CHDK menu or simply the "shortcuts" in the < ALT > screen?
« Last Edit: 13 / August / 2014, 12:26:30 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #834 on: 14 / August / 2014, 11:35:10 »
Incidentally, are you trying to use the SD overrides options in the CHDK menu or simply the "shortcuts" in the < ALT > screen?
Aha! The SD override option in the menu WORKS!

Thanks for helping!

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #835 on: 16 / December / 2014, 16:00:25 »
Odd. Upgraded from 1.2 to latest 1.3.0-3804 and now alt mode is not working. It simply starts recording video. Anyone else experienced this?

I have 100c firmware version.

----
edit: it's play button since 1.3
« Last Edit: 16 / December / 2014, 16:16:49 by frojnd »

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #836 on: 19 / December / 2014, 09:49:18 »
Good news. Exposure lock works in movie recording when the Fast EV switch is enabled. Unfortunately I can't tell what the shutter and iso are at, but I guess it's a step forward.

I have 100c version And I tried to enable Fast EV switch. But it still locks only in play mode, when I press set for recording autofocus kicks in.

Also is it possible to manually lock focus with hardware buttons. I know it's built into canon orifinal firmware but I forgot what is the combination of keys. I need this for doing some sunrise time-lapse videos.

edit: after reading orignal docs for camera -> halfpress shutter button and then left button (macro)
« Last Edit: 22 / December / 2014, 03:14:54 by frojnd »

*

Offline sush

  • *
  • 29
  • ixus220 300hs firmware 1.01c
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #837 on: 13 / September / 2017, 17:35:45 »
I am having a odd problem with long exposures and noise reduction.   It appears that noise reduction won't take place when I use any form of timer.  But, when I just press the shutter with no timer, noise reduction takes place.

Here is my setup
- camera firmare 101c
- old, newest stable, and newest development (1.5.0) chdk tried
- set Tv override to 1 a minute exposure
- using averaging noise reduction in DNG 1.1
- dark frame subtraction ON from enhanced photo ops menu
- by just pressing shutter with no timer - long exposure noise reduction happens with an equally long exposure done after main exposure
- when camera's timer is used, or the intervalometer script is used, - no long exposure noise reduction happens

can anyone else replicate this problem?  Or, am I doing something wrong?



one more note - it may be other overrides that are getting messed up as well when using a timer.

« Last Edit: 13 / September / 2017, 18:06:51 by sush »


*

Offline reyalp

  • ******
  • 13457
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #838 on: 13 / September / 2017, 23:38:38 »
  Or, am I doing something wrong?
Nope. Looking at the code, the dark frame override was never implemented on this camera  >:(

capt_seq_hook_set_nr is commented out in every capt_seq, and probably in the wrong place. I may be able to come up with a build to test, but it will be a few days at least.

The remote and raw hook placement are also suspect.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline sush

  • *
  • 29
  • ixus220 300hs firmware 1.01c
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #839 on: 14 / September / 2017, 00:04:09 »
Thank you for checking!   Was starting to go bonkers trying different settings.   I would be happy to test a new build when ready.

 

Related Topics