ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread - page 54 - DryOS Development - CHDK Forum

ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread

  • 897 Replies
  • 263333 Views
*

Offline Sektor

  • *
  • 13
  • ixus220_elph300hs-101a
    • Grand Theft Media Press
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #530 on: 29 / December / 2011, 09:08:24 »
Advertisements
That wiki link also says to try acid.

*

Offline FaKK

  • *
  • 17
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #531 on: 29 / December / 2011, 09:19:46 »
thank you so much, vers. 101a =)
so simple :/ ^^

*

Offline FaKK

  • *
  • 17
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #532 on: 29 / December / 2011, 10:47:05 »
Wow, just amazing! Great work guys!!!

I took a sample picture RAW, the quality is just so much better. Canon uses a default warp filter @ 24mm, but that is kinda way to much. While heaving the usual fish-eye effect in RAW, the JPG looks really bad next to it.


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #533 on: 31 / December / 2011, 11:55:14 »
Even I think my relply might merge the topic on "IXUS 220 USB remote control" , I post it here as a reply to the suggested action.
After installing the script proposed, I ran the code, got "waiting for USB " after STARTED, and sent 5V pulses I got following results :
-black screen for a bit more than second,
-return of camera live image,
-script stopped (need to click again for a new start),
-no expected print on screen.
Hope this can help
...and Happy New Year to all.


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #534 on: 31 / December / 2011, 13:46:27 »
After installing the script proposed, I ran the code, got "waiting for USB " after STARTED, and sent 5V pulses I got following results :
-black screen for a bit more than second,
-return of camera live image,
-script stopped (need to click again for a new start),
-no expected print on screen.
Sounds like you have not selected the Enable Remote|*| option in the CHDK Remote parameters menu ?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #535 on: 03 / January / 2012, 06:20:11 »
After installing the script proposed, I ran the code, got "waiting for USB " after STARTED, and sent 5V pulses I got following results :
-black screen for a bit more than second,
-return of camera live image,
-script stopped (need to click again for a new start),
-no expected print on screen.
Sounds like you have not selected the Enable Remote|*| option in the CHDK Remote parameters menu ?

I get the same results as Newkap. And yes remote is enabled. This problem is related to the e41. The e41 error can be reproduced by connecting the camera to a PC while running chdk on a bootable sdcard. The e41 error is trigged by the 5v on the usb cable for just a little bit longer then used for the usb remote.

Since I am not a developer I am not able to solve the problem on my own. But I will try any suggestion to solve the problem. I have the chdk source running on my pc.
« Last Edit: 03 / January / 2012, 06:43:15 by Nestkast »

DNG profiles for ELPH300HS - IXUS220HS
« Reply #536 on: 03 / January / 2012, 06:56:41 »
I made this RAW profiles for this great compact camera.
In Windows 7, to use in Camera Raw and Lightroom unzip them in this directory:

C:\Users\"name user"\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\LensProfiles\1.0

I hope they are useful for all owners of this Canon!

Let me know!

Thanks.


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #537 on: 03 / January / 2012, 09:37:58 »
I get the same results as Newkap. And yes remote is enabled.
...
Since I am not a developer I am not able to solve the problem on my own. But I will try any suggestion to solve the problem. I have the chdk source running on my pc.
Can you make a simple  change and recompile the code ?  If not, tell me your f/w version number and I will do it for you.  Here's the change - the USB_MASK value being used appears to be wrong.

In the file platform/ixus220_elph300hs/kbd.c, change line 53 from

Code: [Select]
#define USB_MASK (0x00080000)
to

Code: [Select]
#define USB_MASK (0x04000000)
I found the correct value in the camera's stubs_entry_S.S file.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #538 on: 03 / January / 2012, 10:59:35 »
I get the same results as Newkap. And yes remote is enabled.
...
Since I am not a developer I am not able to solve the problem on my own. But I will try any suggestion to solve the problem. I have the chdk source running on my pc.
Can you make a simple  change and recompile the code ?  If not, tell me your f/w version number and I will do it for you.  Here's the change - the USB_MASK value being used appears to be wrong.

In the file platform/ixus220_elph300hs/kbd.c, change line 53 from

Code: [Select]
#define USB_MASK (0x00080000)
to

Code: [Select]
#define USB_MASK (0x04000000)
I found the correct value in the camera's stubs_entry_S.S file.

Thanks waterwingz

I tried this and it solves the usb remote problem! The first trigger is focus and second one does actually take the shot. Unforunatly the e41 error stays as soon as usb remote is not longer enabled and the camera is connect to a pc while running CHDK it I get after a e41 error on my camera. I think it has something to do with ptp. I hope this one also can be solved with a little help, any suggestions?

Thanks

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #539 on: 03 / January / 2012, 15:57:25 »
Unforunatly the e41 error stays as soon as usb remote is not longer enabled and the camera is connect to a pc while running CHDK it I get after a e41 error on my camera. I think it has something to do with ptp. I hope this one also can be solved with a little help, any suggestions?
I don't know anything about CHDK ptp but you maybe could try building without it ?  Insert the following line at the bottom of your platform_camera.h file :

Code: [Select]
#undef CAM_CHDK_PTP   
and see what happens ?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics