ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread - page 74 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread

  • 898 Replies
  • 315658 Views
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #730 on: 11 / March / 2012, 18:57:16 »
Advertisements
The only funky think that happened is after switching settings back and forth a couple times I could no longer access the CHDK menu.  Camera not locked, just no menu.
That's not so cool. It shouldn't happen. Can you reproduce it? Is it related to setting the dark frame on/off?


Something strange is going on here and I don't like it... It can be the toolchain, it can be a bug in the port, or it can be a DryOS bug like this: https://bitbucket.org/hudson/magic-lantern/changeset/99e80332797c
[/quote]

I will have to make a scripted test plan to reproduce that as i was doing too much to keep track of at the time.  If I can reproduce it just once more while randomly playing, i will then write out a set of steps to follow until I can pin it down.

Going to try a 120minute star trail tonight.  Lets see how beautiful this 24mm wide frame can make the stars around Polaris.

Will be stuck at 15sec exposure unless I can find a batch utility that will modify the EXIF of all the shots from the hard-wired max of 15sec to the longer one I want to use.  More like 25-30sec.  The StarTrail plotting program apparently draws based on the EXIF thus I get gaps when shooting at 25sec and plotting at 15sec.  There is software to fill in the gaps but the right way is to correct the exif.  More later.....

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #731 on: 11 / March / 2012, 20:36:19 »
Here is the dng:
https://rapidshare.com/files/2812965999/IMG_0030.DNG
Just for completeness here is the jpeg
https://rapidshare.com/files/3398062624/IMG_0030.JPG

In doing further testing it has worked occasionally.  Its hard to say just what are the conditions under which it succeeds.

Jon


Can you create an empty badpixel.bin file in the CHDK folder and then take a few photos of a light colored wall as  DNG files (using the ISO you were trying) .

Upload the DNG files to a file hosting site and post the link here please.

Phil.

« Last Edit: 11 / March / 2012, 20:37:53 by hiker_jon »

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #732 on: 11 / March / 2012, 21:43:44 »

In doing further testing it has worked occasionally.  Its hard to say just what are the conditions under which it succeeds.

Jon

Looks like there are variations on the sensor across this camera model - yours has a slightly smaller active area than the previous files posted.

Try the attached version and see if it works any better.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #733 on: 11 / March / 2012, 22:24:53 »
It worked 3 out of 4 times in auto-iso mode, but with fixed  iso 400 and iso 1600 it failed.  Auto-iso was choosing iso around 400.

Jon



Looks like there are variations on the sensor across this camera model - yours has a slightly smaller active area than the previous files posted.

Try the attached version and see if it works any better.

Phil.



*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #734 on: 11 / March / 2012, 22:44:34 »
It worked 3 out of 4 times in auto-iso mode, but with fixed  iso 400 and iso 1600 it failed.  Auto-iso was choosing iso around 400.

Jon

Does it give the same count each time (when it works)?
Try zooming to the telephoto zoom position and see if it works better.

Attached is a version that will displays the count of bad pixels from the two different images taken if it fails (it fails because the counts are different). Try different settings and see how much the counts vary.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #735 on: 12 / March / 2012, 15:28:10 »
I tried  some intervallometer but i don't find one than lcd off function work. Someone can help me?
I posted this when you asked this question some time ago :
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6341.msg80187#msg80187
You were having trouble to get any script to run - did you finally over come that problem ?
Were you able to make the posted script run except for the lcd off function ?

Exatly the request is the same, in january i tried your solution but it had a problem, so i wait. Now i don't remember exactly why it didn't work correctly, tomorrow i try that solution and report the experience in that post. Thank you for now

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #736 on: 12 / March / 2012, 23:27:12 »
Hi,
I did some trials with your test version.
When it worked it always got 14845 bad pixels
autoISO unzoomed:worked
ISO400 unzoomed: failed 14858-14861
ISO400 zoomed: worked
ISO400 zoomed: worked
ISO1600 zoomed: failed 15053-15127
ISO100 zoomed: worked
autoISO zoomed: worked
ISO400 zoomed: worked
ISO400 unzoomed: failed 14874-14866

Maybe the pattern is  zoomed + low or auto ISO works.

Jon



Does it give the same count each time (when it works)?
Try zooming to the telephoto zoom position and see if it works better.

Attached is a version that will displays the count of bad pixels from the two different images taken if it fails (it fails because the counts are different). Try different settings and see how much the counts vary.

Phil.


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #737 on: 13 / March / 2012, 00:30:53 »
You think that CHDK get access to the motion detector that is in the camera ?
im fairly shure that it could.....
Most people dont even know that the PowerShot 300HS has this.....

to prove it Let your camera fall to sleep and then wiggle it to wake it up.
OR
just like when you view your pictures on the camera turn the camera on its side and watch what happens..


now i feel that if i can get access to this in the camera there could be some More cool scripts made up for it.

I Do know...........
 if you can control some of the Hardware of the camera with Chdk like you can this shuld be Just as easy as usen the Manual Focus or turning the ND filter on or off.
« Last Edit: 13 / March / 2012, 00:32:28 by radioman193 »


Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #738 on: 14 / March / 2012, 07:00:51 »
I tried  some intervallometer but i don't find one than lcd off function work. Someone can help me?
I posted this when you asked this question some time ago :
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6341.msg80187#msg80187
You were having trouble to get any script to run - did you finally over come that problem ?
Were you able to make the posted script run except for the lcd off function ?

Then: to start thanks for the tips.

Now I'll explain my situation:

I used the code you gave me proposed

Code: [Select]
@title Intervalometer
@param a = interval (sec)
@default a 60
 
if get_mode = 0 then goto "in_rec"
  sleep 1000
  set_record 1
:wait_rec
  sleep 100
  if get_mode <> 0 then goto "wait_rec"
:in_rec

do
    s = (a*1000)+get_tick_count
    shoot
    sleep 2000
    set_backlight 0
    do
       sleep 500
    until (s <= get_tick_count)
until ( 0 )

:restore
    set_backlight 1
    sleep 1000
    end


The script works, but ...

although I have disabled the function of displaying the image after the shot, after shot, turn on the monitor for one second, not displaying the captured image, but the live view.

Is there a way to avoid this?

Another thing that we already have:

is possible lock  the focus after the first shot?

Thank you again.

Andrea
« Last Edit: 14 / March / 2012, 07:02:27 by Offredi.andrea »

Re: ELPH300HS aka IXUS220HS - Porting Thread
« Reply #739 on: 14 / March / 2012, 09:52:29 »
The script works, but ...
although I have disabled the function of displaying the image after the shot, after shot, turn on the monitor for one second, not displaying the captured image, but the live view.
Is there a way to avoid this?
Not that I know of . The camera does this on its own so CHDK just keeps resetting it.  The only other way around this on most cameras is to plug a video cable in  (or at least the connector for a video cable). This will keep the display off all the time.


Quote
is possible lock  the focus after the first shot?

Here you go, af_lock(1) command added below :

Code: [Select]
@title Intervalometer
@param a = interval (sec)
@default a 60
 
if get_mode = 0 then goto "in_rec"
  sleep 1000
  set_record 1
:wait_rec
  sleep 100
  if get_mode <> 0 then goto "wait_rec"
:in_rec

do
    s = (a*1000)+get_tick_count
    shoot
    sleep 2000
    set_backlight 0
    set_aflock(1)
    do
       sleep 500
    until (s <= get_tick_count)
until ( 0 )

:restore
    set_backlight 1
    sleep 1000
    end
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics