PowerShot SX230 HS - Porting Thread - page 9 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum supplierdeeply

PowerShot SX230 HS - Porting Thread

  • 686 Replies
  • 183201 Views
*

Offline Vitold

  • *
  • 3
  • Canon SX260 HS fw 1.00B
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #80 on: 14 / June / 2011, 11:41:54 »
Advertisements
Hi,

Just want to know is anybody around here who is goung to care about CHDK for SX230 HS fw 1.00C ?

Thanks!

Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #81 on: 15 / June / 2011, 05:02:35 »
Hi,

Just want to know is anybody around here who is goung to care about CHDK for SX230 HS fw 1.00C ?

Thanks!

When I get a functional 1.01a CHDK, I will spend some time on a backport for 1.00C.  Not garentees I will get it complete though.

By looks of it I am the only one with 1.01c so testing/developing im my spare time is taking time. And haven't had one reply yet about the latest build I posted.

*

Offline sylikc

  • **
  • 66
  • SX230HS 1.00c, SD750 1.02a ;)
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #82 on: 15 / June / 2011, 17:45:56 »
Just want to know is anybody around here who is goung to care about CHDK for SX230 HS fw 1.00C ?

Vitold, someone "will".  Not everyone has every camera so porting happens when a developer has time.  taliesin is doing great work for the 1.01a, so we'll have to wait till that's done until we can ask for his/her time for our cameras.

Just wait patiently.  If it doesn't happen, gives you more incentive to brush up on yer programming skills right?



taliesin/funnel, so I just got back from vacation... I may be able to make a 1.00c build (if i can get my freggin build environment right.)  Otherwise, my old camera is leaving me this week so let's see what I get back

[please be 1.01a, please be 1.01a, please be 1.01a .... tappin' my Wizard of Oz red boots together . . .]


/sylikc
props to TPC + PhyrePhox for SD750 work: IXUS75/SD750 1.01a | 1.00b | 1.02a Thread
props to quietschi for multipartition support + button fixes!
SD750 bracketing issues

Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #83 on: 16 / June / 2011, 15:45:18 »
Hi,
I'm new here, and I want to know which differences between 1.00C and 1.01A are.
I've the 1.00C firmware, and there are no original firmware updates from canon...
I haven't found chdk for 1.00C.
When i take the 1.01A, my screen is black after CHDK firm-update, and nothing works.
What should i do that chdk works on the sx230hs (fw 1.00C)?

Thanks!
« Last Edit: 16 / June / 2011, 16:00:46 by DeathStar6 »


Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #84 on: 16 / June / 2011, 20:39:52 »
Hi,
I'm new here, and I want to know which differences between 1.00C and 1.01A are.
I've the 1.00C firmware, and there are no original firmware updates from canon...
I haven't found chdk for 1.00C.
When i take the 1.01A, my screen is black after CHDK firm-update, and nothing works.
What should i do that chdk works on the sx230hs (fw 1.00C)?

Thanks!

The only thing you can do is wait for someone ( myself if you wait long enough ) develops CHDK for the older firmware. Firmware versions are not compatable with each other.

Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #85 on: 17 / June / 2011, 07:52:46 »
Thanks for the reply,
but why I have the fw 1.00c?
Is the firmware version depending on the date of manufacture, so i have one of the first cams with the older fw version?

« Last Edit: 17 / June / 2011, 17:00:50 by DeathStar6 »

Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #86 on: 18 / June / 2011, 09:02:37 »
I did some more work on the port in the weekend. I managed to get most the stub addresses found ( at my best guess ), and ported the keyboard task.

So far it CHDK runs and shows a splash screen, but something is not right ( key codes?? ) which means the only button that works is the jog dial.

Also I think I have a wrong address or left some testing code in it somewhere because it crashes after about a minute.

Link: http://www.box.net/shared/6ogt98f6mkzzactz60nt

Can someone confirm it runs as described above for you? and if someone has autoboot working can you try and let me know what happens. I can ony run using firmware upgrade, and cant get into camera mode. :(

Thanks in advanced for feedback.

I checked this one, after i run firmware update it restart and crashes on Playback screen, i cant use any button, it just hang, cant make it work without removing battery.

I have 1.01A firmware.

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12075
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #87 on: 18 / June / 2011, 15:28:14 »
Is the firmware version depending on the date of manufacture, so i have one of the first cams with the older fw version?
This seems like the most likely explanation.
Don't forget what the H stands for.


Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #88 on: 19 / June / 2011, 07:39:48 »
Here is a new release after a few hours in the weekend.

http://www.box.net/shared/v63e9ve1226t898eh2c1

Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #89 on: 20 / June / 2011, 05:21:08 »
Here is a new release after a few hours in the weekend.

http://www.box.net/shared/v63e9ve1226t898eh2c1


Is this working for you?
Any known bug in this version?

I will check it once i will reach home.

 

Related Topics