PowerShot SX230 HS - Porting Thread - page 71 - General Discussion and Assistance - CHDK Forum
supplierdeeply

PowerShot SX230 HS - Porting Thread

  • 706 Replies
  • 240427 Views
*

Offline SX720

  • *
  • 43
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #700 on: 13 / September / 2020, 17:57:12 »
Advertisements
Thank you, I downloaded the auto-build (1.4.1-5569), tried it and it works great. No artifacts even when I set the border to zero in RawTherapee. I also checked the metadata with exiftool and it's right.

*

Offline Caefix

  • *****
  • 597
  • Sorry, busy deleting test shots...
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #701 on: 18 / May / 2021, 13:11:15 »
 :o ... Doubledot-o again, from
https://chdk.setepontos.com/index.php?topic=14294.msg145635#msg145635

Sometimes 1:1 is shifted right, then a romlog happens after <set>.
Quote
ASSERT!! RecCylinderFunc.c Line 719
Task name: CtrlSrv
...
00224240: UI:Button:0x0000085D:UnpressSetButton
00224250: UI:DSIC:e,0
00224260: UI:DispSwCon_TurnOnDisplayDevice
SX230HS-101b-CHDK_DE-1.6.0-5905-12840-40-gcc493
All lifetime is a loan from eternity.

*

Offline SX720

  • *
  • 43
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #702 on: 02 / July / 2021, 21:04:03 »
I encountered a bug in the latest version. When enabling raw mode continuous mode no longer works.

To make sure I'm testing the latest code with the default settings I did the following:

1. Deleted everything including CHDK on the card (be sure to backup anything important if you do this). This step is most likely not necessary I just wanted to see if it would help.

2. Downloaded sx230hs-101c-1.6.0-5977-full.zip and extracted it to the root directory of my SD card.

3. Ran CHDK using the firmware update menu.

4. Changed the mode dial to P so I could enable continuous mode by pressing the Func Set button.

5. Held down the shutter button. I saw that continuous mode is working when only saving JPEGs.

6. Enabled the save raw option. All other settings are left at their defaults.

7. Repeated step 5 except after the camera showed the preview the green LED just kept blinking. The camera didn't respond for a long time until finally the screen shut off but the lens stayed open.

8. I held the playback button and the lens retracted just like it would if I were to remove the battery while the camera is on and then held the playback button.

The single shot mode is not impacted by this bug.

I should also mention that when I say I encountered it in the latest version I just mean that the latest version is impacted by the bug. It also exists in earlier versions for example I had the same problem in sx230hs-101c-1.5.1-5967-full.zip. The purpose of downloading the latest version is just to ensure that I'm not reporting a problem which has already been resolved.
« Last Edit: 02 / July / 2021, 21:32:21 by SX720 »

*

Offline c_joerg

  • *****
  • 1147
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #703 on: 03 / July / 2021, 01:07:58 »
I encountered a bug in the latest version. When enabling raw mode continuous mode no longer works.
If I remember correctly, that has never worked on SX230.
M100 100a, M3 101a, G9x II (1.00c), 2*G1x (101a,100e), S110 (103a), SX50 (100c), SX230 (101a), S45,
Flickr https://www.flickr.com/photos/136329431@N06/albums
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCrTH0tHy9OYTVDzWIvXEMlw/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd


*

Offline SX720

  • *
  • 43
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #704 on: 03 / July / 2021, 11:53:27 »
What about the SX220 HS? Would someone be able to confirm if the SX220 HS has the same problem?

If it doesn't it might be possible to merge some of the SX220 HS code into the SX230 HS code to solve the problem given that they are pretty much the same camera but right now some of the code is different. Of course this assumes that the issue is a result of CHDK and not something in the camera's firmware code so I'm not saying this is a guarantee. Also I understand some offsets and addresses could be different.

I'll also bring this up in the SX220 HS thread since someone with a SX220 will probably not read this.

*

Offline Caefix

  • *****
  • 597
  • Sorry, busy deleting test shots...
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #705 on: 21 / September / 2021, 14:11:23 »
The #701 LV issues are solved with edited lib.c  :xmas

Edit: Added edited palette,  :-* all colors fine ...
« Last Edit: 07 / October / 2021, 12:03:49 by Caefix »
All lifetime is a loan from eternity.

*

Offline Caefix

  • *****
  • 597
  • Sorry, busy deleting test shots...
Re: PowerShot SX230 HS - Porting Thread
« Reply #706 on: 05 / October / 2021, 13:55:50 »
  :blink: (ptpchdk) There remains some vOodOo in some fisheyes.
Pressing <Set> returns here
Code: [Select]
ASSERT!! RecCylinderFunc.c Line 719
...
00090570: UI:Button:0x0000085D:UnpressSetButton
00090580: UI:DSIC:e,0
00090590: UI:DispSwCon_TurnOnDisplayDevice
(Confirmed by release 5163)  :haha

G1x (I´ve never seen before...)
Code: [Select]
ASSERT!! ../RecLFunc/RecLFunc.c Line 2095
...
00154310: UI:Button:0x0000085F:UnpressSetButton
00154330: UI:DSIC:2c,0
« Last Edit: 05 / October / 2021, 15:26:08 by Caefix »
All lifetime is a loan from eternity.

 

Related Topics