Build 37 - page 3 - AllBest's Builds - CHDK Forum supplierdeeply

Build 37

  • 55 Replies
  • 30730 Views
*

Offline dzsemx

  • ****
  • 302
  • [SX40HS][A650][A630]
Re: Build 37
« Reply #20 on: 28 / February / 2008, 06:29:00 »
Advertisements
This is working great on SD700 1.01b... Thanks!

Allbest, Do you need any info from me to integrate custom Auto ISO (Should I re-merge to Build 37)?

mkmenuts

it would be great to override auto modes too... for example to avoid blurred and noisy images if possible... the bulit in high iso mode is fine for avoid blurred(and get noisy) images but it keeps iso 400 even in goof light conditions until shutter speed reaches 1/1250, and above that begins to decrease iso values
it would be great to set 1/200 for example as condition to decrease iso

Re: Build 37
« Reply #21 on: 28 / February / 2008, 07:12:27 »
I'm using A650 with build 37 with settings: P mode, Flash Auto, ISO auto, plus Extra Photo Operations -> Override ISO value, half press shutter button, camera just hangs and LCD display turns off after few seconds, lens no retrack, need to press power button to reset, camera back to normal. Any suggestions, thanks.
Hi, rchoi999!
Just now I've tested it on a650 with your condition set. There were no problems. What version of firmware is on your camera?
Try to delete chdk.cfg  from your flash card

Re: Build 37
« Reply #22 on: 28 / February / 2008, 07:26:14 »
When I tried this ND filter with A710 and Allbest 34, it was seem to be O.K. Why is a problem to use it in A710 with Allbest 37 ?
Hi!
Are you sure that using of nd-filter with a710 has some success? Did you see any differences between images when nd-filter is in "in state" and when nd-filter is in "off state"? Can you upload somewhere exapmles of this photos

*

Offline a710is

  • ****
  • 250
  • A710 IS
Re: Build 37
« Reply #23 on: 28 / February / 2008, 07:35:02 »
The ND filter switch works on my A710 as well with build 34. haven't tested build 37 yet.


*

Offline rchoi999

  • *
  • 17
  • A650is
Re: Build 37
« Reply #24 on: 28 / February / 2008, 07:38:43 »

Hi, rchoi999!
Just now I've tested it on a650 with your condition set. There were no problems. What version of firmware is on your camera?
Try to delete chdk.cfg  from your flash card
Allbest, thanks for quick reply.

Already tried to delete chdk.cfg and my firmware version is 1.00D. I found that if you point the camera to a bright area, half-press shutter and camera will hang-up with lcd turn-off after few seconds. Thanks.


*

Offline Yan

  • *
  • 9
Re: Build 37
« Reply #25 on: 28 / February / 2008, 08:08:37 »

Hi!
Are you sure that using of nd-filter with a710 has some success? Did you see any differences between images when nd-filter is in "in state" and when nd-filter is in "off state"? Can you upload somewhere exapmles of this photos
[/quote]
Allbest,
I give back built 34 in my A710 and took some photos with ND in and off. Yes, I am sure there are difference between images - for example the 1st image I took with apperture 2,8 and shutter 1/40 without ND (manual mode), the 2nd image with ND and the same value of apperture and shutter - this image is darker in comparison to 1st about -2EV. The 3rd image I took with ND in and aperture 2,8 and shutter 1/8 - exposition value is  approximately equal the 1st. If I know, how to make an attachment to this post, I will send this photos. As the A710is member wrote, he has similar experiences with the built 34 on A710.

ND filter feature is very important for me (and I dont want to buy an real optical ND filter), so if you can, add this function to buit 37 for A710, in the same way as in built 34. Thanks.

Re: Build 37
« Reply #26 on: 28 / February / 2008, 08:53:38 »
One question: where can I find an updated lang file to translate to italian? (my language).
The one on the wiki page seems to be still the last Grand's build one's...
Hi, Soley!
I suggest you to translate to Italian last versions of English.lng! Somebody must to do it. Why not you? And please publicize your results! :)
Thanks


Strange little bug ....
« Reply #27 on: 28 / February / 2008, 09:25:24 »
Deleted
« Last Edit: 22 / April / 2008, 12:51:37 by Barney Fife »
[acseven/admin commented out: please refrain from more direct offensive language to any user. FW complaints to me] I felt it imperative to withdraw my TOTAL participation. Nobody has my permission, nor the right, to reinstate MY posts. Make-do with my quoted text in others' replies only. Bye


*

Offline vit40

  • ****
  • 276
Re: Build 37
« Reply #28 on: 28 / February / 2008, 11:39:26 »
Allbest,

Thanks for fixing SD label in video mode, it's working now

Also noticed that ISO label is working now in video mode - great !!!  On my A620 it goes from 50 to 287 (well, according to my measurements, values should be about 4x higher - probably because of different sensor readout mode, but doesn't matter)

Is it possible to return the feature from latest PhyrePhoX's build - half press of the shutter hides filespace indicator, raw counter and battery voltage, just like some of Canon's icons are hidden in that condition (jpeg counter etc)

Re: Build 37
« Reply #29 on: 28 / February / 2008, 16:15:32 »
Try deleting the chdk config file from the sdcard.

I tried that - i got down to just the diskboot.bin and the firmware file, but it still ends up in alt mode on boot and won't let me out of it.

 

Related Topics