IXUS 700 / SD500 101b - General Discussion and Assistance - CHDK Forum  

IXUS 700 / SD500 101b

  • 11 Replies
  • 7097 Views
*

Chefchen

IXUS 700 / SD500 101b
« on: 03 / December / 2007, 11:09:47 »
Advertisements
i was trying to compile a dumped 101b firmware based on the 101a firmware.

i am hitting a wall a the time. for some strange reason the build file does not arrive in my /bin directory and i am not really sure why.

what i did.

i got me a 101b dump
i did all the ida stuff
i checked most of the adresses which seem to be pretty similar to the 101a ones
i set up an dev environment
downloaded the EWsomething branch
set up a new sub directory for the 101b
modified the makefile.inc to the new subdirectory
and started the gmake platform=ixux700 subsomething=101b

i do get .o files in the subdirs
i do get the .bin in the loader directory
but nothing arrives in the /bin


any suggestion? or does anybody else work on the 101b ... then i dont have to do it.....

cheers
chefchen

*

Offline GrAnd

  • ****
  • 916
  • [A610, S3IS]
    • CHDK
Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #1 on: 03 / December / 2007, 11:19:24 »
Could you upload the firmware dump to somewhere and post the link here.
Also post the output of your compilation process.
CHDK Developer.

*

Chefchen

Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #2 on: 03 / December / 2007, 11:36:07 »
here comes the primary...

Your Download-Link #1:   http://rapidshare.com/files/74031240/PRIMARY.BIN.html

and the output:
expr: syntax error
>> Entering to tools
<< Leaving tools
>> Entering to lib
>> Entering to lib/font
<< Leaving lib/font
>> Entering to lib/math
<< Leaving lib/math
>> Entering to lib/ubasic
<< Leaving lib/ubasic
>> Entering to lib/lang
<< Leaving lib/lang
<< Leaving lib
>> Entering to platform
>> Entering to platform/ixus700
>> Entering to platform/ixus700/sub
>> Entering to platform/ixus700/sub/101b
<< Leaving platform/ixus700/sub/101b
<< Leaving platform/ixus700/sub
<< Leaving platform/ixus700
<< Leaving platform
>> Entering to core
gui.c -> gui.o
-> main.elf
      text    data    bss     dec          hex    filename
 102924    5500   33192  141616   22930 main.elf
main.elf -> main.bin
<< Leaving core
>> Entering to loader
>> Entering to loader/ixus700
>> Entering to loader/ixus700/resetcode
<< Leaving loader/ixus700/resetcode
blobs.S -> blobs.o
-> main.elf
main.elf -> main.bin
<< Leaving loader/ixus700
<< Leaving loader

...\gcc\src\branches\EWAVR>


then it stops.

cheers

*

Offline GrAnd

  • ****
  • 916
  • [A610, S3IS]
    • CHDK
Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #3 on: 03 / December / 2007, 12:47:38 »
Ok. I see what your problem is. You have to run:
Code: [Select]
gmake platform=ixux700 subplatform=101b [color=red]fir[/color]
CHDK Developer.


*

Chefchen

Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #4 on: 03 / December / 2007, 12:57:45 »
Thanks.... thats was the missing part....

it now creates the two files...

but it still screws up when updating the code.

i will go on fiddling around and get back if/when i have a booting version.

thanks again

*

Offline GrAnd

  • ****
  • 916
  • [A610, S3IS]
    • CHDK
Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #5 on: 03 / December / 2007, 13:19:16 »
You have to check the addresses are correct in the files (sorted by priority) in the 'sub/101b' folder:
  • boot.c
  • stubs_entry_2.S
  • stubs_min.S
  • stubs_entry_2.S

CHDK Developer.

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #6 on: 03 / December / 2007, 14:05:12 »
... and lib.c . Sorry, but kbd.c is not full subplatform-independent - I will try to fix this.

*

Offline GrAnd

  • ****
  • 916
  • [A610, S3IS]
    • CHDK
Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #7 on: 03 / December / 2007, 15:16:24 »
here comes the primary...

Your Download-Link #1:   http://rapidshare.com/files/74031240/PRIMARY.BIN.html

Are you sure that this file is the 1.01b? It seems that it's the old one: 1.01a.
CHDK Developer.


*

Chefchen

Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #8 on: 03 / December / 2007, 16:43:43 »
f..ck

that does explain so much why it did not work after compiling....

ok guys.... i will try to extract the current version from my camera... or did anybody already extract that one?

cheers

*

Chefchen

Re: IXUS 700 / SD500 101b
« Reply #9 on: 03 / December / 2007, 17:54:47 »
OK....

Blinker is working... just need the time to get the photo transistor.

using the power LED i am having a question before I start.
I can hardly see the LED blink (especially in the 0x55 part before the begin) is this too fast to detect for the transistor to detect data....

can you guys give me a hint for the speed of the blinker?!

cheers

 

Related Topics