IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request - page 28 - DryOS Development - CHDK Forum

IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request

  • 538 Replies
  • 149924 Views
*

Offline dnw

  • *
  • 22
Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #270 on: 28 / June / 2012, 20:23:02 »
Advertisements

r5 >1.01b

Let me know if either now works for you ?


Bingo. The logo, menu, and OSD working. DNG does not seem to work.  But Raw .CRW IS working !

Great work. Thanks
« Last Edit: 28 / June / 2012, 20:56:26 by dnw »
A530 & IXUS 115 HS Firmware version, 1.01C, CHDK status:   user

Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #271 on: 28 / June / 2012, 20:56:35 »

r5 >1.01b

Let me know if either now works for you ?


Bingo. The logo, menu, and OSD working. DNG does not seem to work.  But Raw .CRW IS working !

Great work. Thanks
So r4 was bad too ?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #272 on: 28 / June / 2012, 20:57:59 »
1.01b: build 4: osd and menus ok
1.01b: build 5: osd and menus ok

For both: I didn't dig deep, but it seems you reached alpha5: some shoot scripts stop half way through (hdr, intervalometer)
Hey! nice: games are back -  and an auto-switch to language in v.4
O.k. - more the next days.
Ruedi
Ixus 115 HS / firmw.1.01b - using and testing the new beta - CHDK-beginner - Europe

Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #273 on: 28 / June / 2012, 21:59:52 »
Did a little cleanup to get this ready for the svn and named it alpha6.

1.00C > ixus115_elph100hs-100c-1.1.0-alpha6.zip
1.01A > ixus115_elph100hs-101a-1.1.0-alpha6.zip
1.01B > ixus115_elph100hs-101b-1.1.0-alpha6.zip

When I get confirmation these load and run I'll do the submission.

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


*

Offline dnw

  • *
  • 22
Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #274 on: 29 / June / 2012, 03:24:14 »
Did a little cleanup to get this ready for the svn and named it alpha6.
1.01B > ixus115_elph100hs-101b-1.1.0-alpha6.zip

Versions 5 & 6 only seem to produce a raw .CRW picture once, then only jpegs. I need to turn the camera off and on each time to take one more raw picture. Also the create bad pixel.bin does not see to work properly, it takes the two pictures but there is no message about completion and the number of bad pixels found. Also does seem to generate the badpixel file.

I have not kept version 4. so I can not tell if that has the same problem.
« Last Edit: 29 / June / 2012, 18:01:36 by dnw »
A530 & IXUS 115 HS Firmware version, 1.01C, CHDK status:   user

Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #275 on: 29 / June / 2012, 07:38:02 »
I have not kept version 4. so I can not tell if that has the same problem.
V4 & v5 differed by only one line - and if that had any effect at all, it would have been in how histogram and edge overlay are displayed. 

Whatever is wrong with RAW & DNG has been common to all versions I've posted. 

Once I  know alpha7 loads and runs on all firmware versions (there have been multiple downloads of each) then I will take a look at the RAW/DNG code.

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #276 on: 29 / June / 2012, 09:11:35 »
1.01b - alpha6:
loads and works.
Problems/features/observations:
  • The default script (default.bas, 0 bytes) auto-changes CHDK-language (and -codepage?) settings to your camera's language. You see it after switching the camera off and on again.
  • Video, mechanic zoom - I saw it working in alpha-omega, but couldn't find settings for it in alpha6
  • The language files (english, german) have more entries
  • The CHDK-logo shows up for ~ quarter second - too short to read.
  • Some scripts stop half way through, e.g. hdr, interval, motion. 1st start after boot = 2 shots, 2nd to 5th start = only 1 shot, 6th start = no shots (every-time I stopped the script after some time and restarted).
  • Motion.lua: rectangles color sometimes changes to orange (or red?) (still not reproduced).

What I changed (as test) in MyLang.lng: menu "Visual Settings" -> "Language" in german: "Sprache (äöüß)" (some special german characters, could be made similar with many of the other language files), so when you select a font and codepage, you see at once, if this works with special characters of your language.

Auto-switch language is nice for full working builds, but for testing settings and afterwards writing about that here I need to switch back to english, as I need the english menu wording for the forum.

To reset settings - is it enough to delete the "DATA" folder? Oh - there are gps-graphics and the logo.dat in there.

There is an entry "Script Shoot Delay": better "Script Start Delay"?

Motion.bas/.lua: parameters cannot be set by menu. I want to set *seconds between shots, *motion intensity (and more). I'm sure, there are scripts on wikia and here, which can do all that and much more, but i think the default motion.bas/.lua could have two or three parameters to be set by the user.

uBasic-Scripts/grid-files: save as utf8? (written in the grid's readme; so they don't work without?)

File-manager, delete folder: doesn't delete, if it contains sub-folders

Palettes of playback and record menus are not the same. Could it be possible to auto-convert the values for the palette display? (so e.g. shining through of the image, equal, if in playback or record mode and showing menu)

Build Info (from the menu, and possibly also in the boot logo) could show the build name (e.g. "alpha-omega", "r5", "alpha6", ...).

Enough for today! Ruedi
« Last Edit: 29 / June / 2012, 09:14:45 by RueLue »
Ixus 115 HS / firmw.1.01b - using and testing the new beta - CHDK-beginner - Europe

Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #277 on: 29 / June / 2012, 10:29:33 »
I'll try to separate things related to the IXUX115 from things standard in the new CHDK version.  I'll look at the IXUS115 stuff

IXUS115 Things to Fix :
  • Video, mechanic zoom - I saw it working in alpha-omega, but couldn't find settings for it in alpha6
  • Some scripts stop half way through, e.g. hdr, interval, motion. 1st start after boot = 2 shots, 2nd to 5th start = only 1 shot, 6th start = no shots (every-time I stopped the script after some time and restarted).
  • Motion.lua: rectangles color sometimes changes to orange (or red?) (still not reproduced).

CHDK Generic Things (probably need to be posted in other forum threads) :
Quote
  • The default script (default.bas, 0 bytes) auto-changes CHDK-language (and -codepage?) settings to your camera's language. You see it after switching the camera off and on again.
  • The language files (english, german) have more entries
  • The CHDK-logo shows up for ~ quarter second - too short to read.
  • What I changed (as test) in MyLang.lng: menu "Visual Settings" -> "Language" in german: "Sprache (äöüß)" (some special german characters, could be made similar with many of the other language files), so when you select a font and codepage, you see at once, if this works with special characters of your language.
  • Auto-switch language is nice for full working builds, but for testing settings and afterwards writing about that here I need to switch back to english, as I need the english menu wording for the forum.
  • To reset settings - is it enough to delete the "DATA" folder? Oh - there are gps-graphics and the logo.dat in there.
  • There is an entry "Script Shoot Delay": better "Script Start Delay"?
  • Motion.bas/.lua: parameters cannot be set by menu. I want to set *seconds between shots, *motion intensity (and more). I'm sure, there are scripts on wikia and here, which can do all that and much more, but i think the default motion.bas/.lua could have two or three parameters to be set by the user.
  • uBasic-Scripts/grid-files: save as utf8? (written in the grid's readme; so they don't work without?)
  • File-manager, delete folder: doesn't delete, if it contains sub-folders
  • Build Info (from the menu, and possibly also in the boot logo) could show the build name (e.g. "alpha-omega", "r5", "alpha6", ...).

One final note:
Quote
Palettes of playback and record menus are not the same. Could it be possible to auto-convert the values for the palette display? (so e.g. shining through of the image, equal, if in playback or record mode and showing menu)
This is a long standing issue - lots of forum traffic on it.  Its due to Canon changing the underlying palettes as you switch modes - some camera have more than six palettes used at different times.   Philmoz came up with a complicated way to get around this for one of his cameras but its a HUGE project to try and implement on all cameras.  For now the best you can do is try to pick colors common to both cameras - usually in the first 16 entries in the palette.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #278 on: 29 / June / 2012, 22:23:17 »
This should enable mechanical zoom in video mode :  alpha7.

1.00C > ixus115_elph100hs-100c-1.1.0-alpha7.zip
1.01A > ixus115_elph100hs-101a-1.1.0-alpha7.zip
1.01B > ixus115_elph100hs-101b-1.1.0-alpha7.zip

One thing not mentioned in the feedback posts above - does RAW still quit after saving only one file ?

« Last Edit: 29 / June / 2012, 22:33:41 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline dnw

  • *
  • 22
Re: IXUS 115 HS / ELPH 100 HS request
« Reply #279 on: 30 / June / 2012, 01:19:33 »
This should enable mechanical zoom in video mode :  alpha7.
One thing not mentioned in the feedback posts above - does RAW still quit after saving only one file ?

I can confirm for Alpha 7 Mechanical Zoom in video is working. Also still only one raw DNG or CRW untill powered off and on.
A530 & IXUS 115 HS Firmware version, 1.01C, CHDK status:   user

 

Related Topics