Powershot SX150 IS Porting Thread

  • 279 Replies
  • 38480 Views
Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #40 on: 27 / November / 2011, 18:41:32 »
Advertisements
Yeah I figured that. Oh well I got rid of it for now until there's a working version. I've been reading and reading thinking I'm doing something wrong but I don't believe that's the case. Hopefully there's an update keep up the good work, Ill check back in a few days. Maybe have a reply from the developer by then..

Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #41 on: 29 / November / 2011, 11:17:11 »
Does any one else here have an SX150 that can test my port?  I have attached the binary for the 1.00a firmware.  I have successfully tested it via the PTP extensions for live view, snapshot and prop changes (zoom, af_lock, iso, whitebalance).


sgtrum

Hi I just tested the firmware. I could only make the CHDK firmware load if I made the card bootable and lock it. I dont know if i am doing something wrong or its a problem. secondly how do you activate the <alt> mode? can someone please tell me that. thanks. I will provide more information if required.

*

Offline fe50

  • ******
  • 3045
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #42 on: 30 / November / 2011, 03:01:16 »
Hello & welcome, nibbly !

I could only make the CHDK firmware load if I made the card bootable and lock it. I dont know if i am doing something wrong or its a problem.
diskboot.bin is for loading CHDK with a CHDK-bootable, locked SD card (auto boot / locked card method); to load CHDK manually with the "Firm update" menu item from the Canon menu, the file PS.FI2 is needed... this should be included in the link in reply #33 (full package).

Quote
how do you activate the <alt> mode?
Should be SET+DISP

Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #43 on: 30 / November / 2011, 15:49:43 »
If you happen to get the PS.FI2 firmware update to work without an error will you post that you did? Maybe its just my camera that wont load it. DISKBOOT.BIN seems to load it fine.


Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #44 on: 02 / December / 2011, 08:32:31 »
Hey Fe50 (iron 50??)

Thanks for the reply
to load CHDK manually with the "Firm update" menu item from the Canon menu, the file PS.FI2 is needed... this should be included in the link in reply #33 (full package).

I couldnt find the PS.F12 file on in the zip file (see screen shot) Maybe thats the problem? I keep getting 'update file error !!!' when i try to boot the firmware from the menu method.

Also I am pretty sure I have tried entering the <alt> menu with SET+DISP, but it didnt work. I will confirm when i get back from work and can try it again. Thanks a lot.

Can anyone else confirm a being able to enter the alt menu with set+disp??

Edit: ok i now understand that you can access alt mode by pressing disp while holding the set button down. thanks

Fathem,
If you happen to get the PS.FI2 firmware update to work without an error will you post that you did? Maybe its just my camera that wont load it. DISKBOOT.BIN seems to load it fine.
Nope same problem with me, but the zip file doesnt seem to have the PS.F12 file. maybe in the next version of the file it will be included.

Cheers people. Love this community.
« Last Edit: 02 / December / 2011, 21:12:55 by nibbly »

*

Offline fe50

  • ******
  • 3045
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #45 on: 03 / December / 2011, 03:31:06 »
I couldnt find the PS.F12 file on in the zip file (see screen shot) Maybe thats the problem?
Correct.
Normally CHDK packages labeled "full" includes also the PS.FI2 (ps.fi2) file. But ATM the SX150 beta port only support loading with a locked card, there's not a PS.FI2 available yet.

Quote
I keep getting 'update file error !!!' when i try to boot the firmware from the menu method.
This means: the PS.FI2 file you're trying to load doesn't match your camera, therefore the loader mechanism rejects the file.
I guess you've either renamed the diskboot.bin or you've copied a file from an other CHDK package to your card ?
This won't work...

--> "diskboot.bin" is the 'native' CHDK binary file, loadable with a CHDK-bootable, locked SD card
--> "ps.fi2" is exactly the same binary file, but encoded to be used with the "Firm update" mechanism

Quote
Edit: ok i now understand that you can access alt mode by pressing disp while holding the set button down.
:)

Quote
... maybe in the next version of the file it will be included.
This port is in an very early state, give the developer some more time to complete the port...
Meanwhile use the "locked card" loading method to test the available beta version(s) and report your results here in the porting thread  :)

Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #46 on: 04 / December / 2011, 12:26:00 »
Hi,
Just got my camera today.  Downloaded sx150is-100a-0.9.9-full and fired the camera up.  It works!  So I am eager to start testing.  Only one (embarrassing) problem: 
I can't get it into alt mode!  I have tried func+disp at the same time, but nothing.  What do I do???


Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #47 on: 04 / December / 2011, 13:00:24 »
What do I do???
Searching through the porting thread is usually a good place to start.  If you select the "Print" function you get the entire thread on one web page,  making it easier to search with your browser's CTRL-F function.

Here's  a head start : http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6953.msg77121#msg77121


Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #48 on: 04 / December / 2011, 13:20:42 »
Hi,
Thanks for the tip about the print button.  But I had already read that post.  Maybe I wasn't clear:  Func/Set+disp doesn't work for me, not in any combination.  Is there anyone with a SX150 who can confirm that it does work?  What could I be doing wrong?  I have compiled the latest build 1454 and loaded that on my bootable card.  The splash screen displays.

Jon
What do I do???
Searching through the porting thread is usually a good place to start.  If you select the "Print" function you get the entire thread on one web page,  making it easier to search with your browser's CTRL-F function.

Here's  a head start : http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6953.msg77121#msg77121

Re: Powershot SX150 IS Porting Thread
« Reply #49 on: 04 / December / 2011, 14:10:17 »
Func/Set+disp doesn't work for me, not in any combination.
That's curious -  the source code (platform/kbd.c) says its supposed to be SET+DISP.

Did you try sending a PM to sgtrum ?

 

Related Topics