supplierdeeply

port for A3300IS / what reference port to use?

  • 288 Replies
  • 23710 Views
Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #150 on: 02 / January / 2012, 11:11:01 »
Advertisements
I actually tried adding it to line 1 but leaving it on line 2, never tried line 3 because I didnt know what these specific numbers were for so I assumed it was hopeless, plus it was getting to me that I could not figure it out.

I need to learn to not be afraid to experiment more.

Thank you!!!

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #151 on: 02 / January / 2012, 11:16:31 »
ok, one more thing I need to get right then onto cap_seq.

after reading in the a2200 forum, I see I need to get my color pallette right even though the colors are dark and good for me.

but my logos are grey and orange so from what I saw you wrote in there, I need to keep playing till its red, so Ill work on that first.

I tried adding the screen color line in platform_camera.h but compile warning told me it is redifined.

I know you know what I need to do to fix that and make it right, but let me poke around to try to figure out how to set it up right 8]

Im sure I cant hurt anything as long as I remember what I change and change back if It dont work right.

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #152 on: 02 / January / 2012, 11:28:04 »
... because I didnt know what these specific numbers were for ...
Well, I did post an explanation for you :  http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6972.msg79099#msg79099

after reading in the a2200 forum, I see I need to get my color pallette right even though the colors are dark and good for me.  But my logos are grey and orange so from what I saw you wrote in there, I need to keep playing till its red, so Ill work on that first.
Change the value of  CAM_BITMAP_PALETTE in your platform_camera.h file.  Currently the valid range is from 1 to 13 so you can go through them by trial and error and find the one you like the best.  Otherwise you will have to create a 14th palette in core/gui_draw.h and tune it to you liking.

Quote
I tried adding the screen color line in platform_camera.h but compile warning told me it is redifined.
You have to add it like this :
Code: [Select]
#undef SCREEN_COLOR
#define SCREEN_COLOR        0x15 // try for a dark color in both record and play mode

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #153 on: 02 / January / 2012, 11:41:52 »
Oh, I didnt mean that, I meant, I didnt know like why were the values those specific ones, and not like F301 or something?

Is that a common value for many cams or found in my firmware?

And you sneak, lol, and dont worry, I remember about both things to change, you explained to me already and I read in the a2200 forum.

But so far, all the way to 13 I see no red logo, so I was trying to figure out how to make the new pallette and I saw you wrote something about it already in a2200 forum. So working on it now.

And Ahh, the #undef, so Im guessing you use that to remove the default values first before you add your own?


Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #154 on: 02 / January / 2012, 11:48:39 »
for when I am done with this color deal, you talked about debug info.

I saw debug osd in menu, it pops up.

anything special I need to do in code to make it show values as I do stuff?

right now it just shows a debug box with a numbered list.

I set to prop and events and it doesnt show any values?

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #155 on: 02 / January / 2012, 12:15:27 »
errr!!! batt dies right when i am getting into it, i think i understand how to make pallette, it doesnt look hard once you stare at it a bit and understand it.

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #156 on: 02 / January / 2012, 14:37:12 »
I forgot that I did the movie_rec file while sx220 was my ref, so I just re-did it for the new port.

Just starting on cap_seq now.

Good feeling to do it manually I guess, it lets you know 100% that every address is for sure correct at least.

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #157 on: 02 / January / 2012, 14:48:23 »
Ok, before I go any further, I just compiled with new movie_rec file ported.

I get these errors now, just want to be sure I do the correct procedure to fix these?

Can u help before I make it worse?

I took my time and made sure every address was good, but obviously I could of slipped up somewhere???

Update: I forgot to change the _my address because I did not see it the way have my windows set up for changing addresses. OOOPS!!!
« Last Edit: 02 / January / 2012, 14:57:53 by mk11174 »


Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #158 on: 02 / January / 2012, 15:04:03 »
Now it says this, I will try to pinpoint it though, good practice I guess.

../platform/a3300/sub/100a/libplatformsub.a(movie_rec.o): In function `loc_FF96A23C':
movie_rec.c:(.text+0x1ac): undefined reference to `loc_FF96A118'
../platform/a3300/sub/100a/libplatformsub.a(movie_rec.o): In function `loc_FF969BF8':
movie_rec.c:(.text+0x298): undefined reference to `loc_FF9693C3'
../platform/a3300/sub/100a/libplatformsub.a(movie_rec.o): In function `loc_FF969CB8':
movie_rec.c:(.text+0x350): undefined reference to `loc_FF969D20'

Awsome, that was not hard at all to track down, good way to learn thats for sure.

All fixed. 8]
« Last Edit: 02 / January / 2012, 15:21:22 by mk11174 »

Re: port for A3300IS / what reference port to use?
« Reply #159 on: 02 / January / 2012, 19:51:22 »
Well, finished both movie_rec and cap_seq, uncommented in boot.c.

Cam in play mode works fine.

In shoot mode, if I try to bring up chdk menu it shuts cam down.

I can bring up the Alt icon, but when I go to bring up menu it shuts cam down???

Any idears where to start checking?

Ill start using debug light in mean time I guess.

 

Related Topics