video problems with chdk and sx20, without exmem

  • 5 Replies
  • 1251 Views
  • Publish
    video problems with chdk and sx20, without exmem
    « on: 05 / February / 2012, 00:37:00 »
    Advertisements
    Been a while since i have posted last....

    last time i had been trying to experiment with chdk in exmem for the sx20 1.02d

    it never would work properly...kept video from working properly...

    ever since then though, even without loading chdk into exmem, it still often doesn't record video properly
    ....starts and then stops after a few seconds. 

    the camera works perfectly without chdk though....just wanted to report that....haven't seen any posts regarding the sx20 in a long time....any development for it had came to an end i do believe.
    sx20is 1.02d

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9865
  • Publish
    Re: video problems with chdk and sx20, without exmem
    « Reply #1 on: 05 / February / 2012, 00:39:00 »
    If you have (perhaps accidentally) set the compression override too high, that might cause the problem you've described.
    Don't forget what the H stands for.

  • Publish
    Re: video problems with chdk and sx20, without exmem
    « Reply #2 on: 05 / February / 2012, 11:26:49 »
    hmmm...*checks*...everything is normal in that regard.
    sx20is 1.02d

    *

    Offline reyalp

    • ******
    • 9865
  • Publish
    Re: video problems with chdk and sx20, without exmem
    « Reply #3 on: 05 / February / 2012, 15:17:02 »
    hmmm...*checks*...everything is normal in that regard.
    Meaning the override is set to "default" ?

    Does recording just stop, or does the camera shut down ? Does it display anything unusual on the screen ? Some video related issues will trigger a red ! icon or similar.
    Don't forget what the H stands for.


  • Publish
    Re: video problems with chdk and sx20, without exmem
    « Reply #4 on: 06 / February / 2012, 00:33:46 »
    everything is default, it just stops recording after 1 sec.

    Philmoz will remember this issue, as he was trying to help when i was testing this cam with the exmem.

    I get the buffer bar (manual says it is when the memory buffer for video recording gets filled and cannot continue)...

    but not using exmem anymore....

    I've cleared and format sd card, tested its read/writes speed and it is up to the task for sure (class 10),
    so not sure why chdk is doing this to me.

    using latest release 1-0

    video functions work perfectly with out chdk loaded at all.
    « Last Edit: 14 / March / 2012, 18:19:24 by bdasmith »
    sx20is 1.02d

  • Publish
    Re: video problems with chdk and sx20, without exmem
    « Reply #5 on: 14 / March / 2012, 18:18:14 »
    bump

    edit: just made a new thread about removing video code....
    « Last Edit: 14 / March / 2012, 18:20:19 by bdasmith »
    sx20is 1.02d

     

    Related Topics