supplierdeeply

TX-1 Firmware has been dumped...!!!

  • 11 Replies
  • 5053 Views
TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« on: 12 / March / 2008, 10:10:14 »
Advertisements
To All & especially to ewavr:

Looks like I took a dump!!!

Empty.dum says:

(Starting around 0000BFF0)

Copyright 1999-2001 ARM Limited Copyright 1999-2001 Wind River Systems, Inc.

...

Juno - ARM946ES  (ARM)

....

VxWorks 5.5 VxWorks 5.5 Dec 13 2005, 16:53:49   Startup

...

Mar 23 2007.....11:29:53.....Firmware Version 1.01....Firmware ver GM1.01B

...

around area of 0038d924:

jp56_firmware build#0094 2005/11/12 Saku Hi

(0038D9B8) watashi, Satoshi Naito, Yukio Chiba...
...diagnosis() rev0.03 2004/11/08 Satoshi Naito followed by L launcher, L bypass etc.


...


in line 003BFFA0 there is reference to microsoft.com/WPDNA 1.0 & WPDWCN: 1.0
then Canon IXY Digital 500

...

last code is between 003C73D4 and 003C7468.




Now that I have the file, What's the best way to post it for everyone to use???

And may I just add thanks again to all who helped me with this!
« Last Edit: 12 / March / 2008, 10:25:53 by cybercom »
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

<")%%%><<

*

Offline GrAnd

  • ****
  • 916
  • [A610, S3IS]
    • CHDK
Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #1 on: 12 / March / 2008, 10:16:22 »
Please, upload the file (e.g. to zshare.net) and post the link in this topic: [DOWNLOAD LINKS] Firmware dumps available
CHDK Developer.

Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #2 on: 12 / March / 2008, 10:27:28 »

Looks like I took a dump!!!

Wow !!!

I bet GrAnd or EWAVR can work this out  :)

Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #3 on: 12 / March / 2008, 10:46:31 »
Just uploaded to:

zSHARE - tx-1_dump_080312

And then downloaded file to confirm accuracy. It's fine.

Please note, I did not try to remove any leading or trailing zeros from the file. It is just the raw dump of empty.bin renamed to TX-1_dump_080312.

I'll really look forward to what you 4-star generals come up with from this!

TIA,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

<")%%%><<


Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #4 on: 12 / March / 2008, 10:48:22 »
OK, I have the dump.

Are there any updated signatures or scripts that I should be aware of for IDA Pro ?


Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #5 on: 12 / March / 2008, 10:55:01 »
Yayeee! I'm SO excited! I didn't wanna interrupt, but I just HAD to thank everyone for their efforts!
This is the coolest EVER!
You smite like a girl!

*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #6 on: 12 / March / 2008, 11:11:12 »
To Microfunguy:

After loading dump in IDA I see why you could not turn on any LED: all of them controlled only with PWM (UniqueLedOn()/UniqueLedOff() functions, no 0x46/0x44 access).

Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #7 on: 12 / March / 2008, 11:28:42 »
To Microfunguy:

After loading dump in IDA


I must be doing something wrong, I only see zeros !

I renamed file TX1.BIN and loaded into IDA.

Gave ROM start address and loading address as 0xFFC00000    .. it did not like that.

Tried leaving the addresses at 0x00000000 and I do not see any code.


David


*

Offline ewavr

  • ****
  • 1057
  • A710IS
Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #8 on: 12 / March / 2008, 11:34:11 »
Just uploaded to:

zSHARE - tx-1_dump_080312

And then downloaded file to confirm accuracy. It's fine.

Please note, I did not try to remove any leading or trailing zeros from the file. It is just the raw dump of empty.bin renamed to TX-1_dump_080312.

This dump after cropping/zipping http://www.zshare.net/download/8830648da10fa6/
Load address is 0xFF810000.

Re: TX-1 Firmware has been dumped...!!!
« Reply #9 on: 12 / March / 2008, 11:47:57 »

Load address is 0xFF810000.



Hmmm .. so that is like the 'S', 'SD'  and 'G' series rather than the 'A' series

The 'S' series caused problems with USB-remote but the others were OK.

 

Related Topics