S100 porting thread - page 21 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

S100 porting thread

  • 286 Replies
  • 127987 Views
Re: S100 porting thread
« Reply #200 on: 07 / January / 2013, 09:51:13 »
Advertisements
Any issues with hdr timelapse using shutter bracketing ? The higher dynamic range makes this a perfect PnS for HDR timelapse.
CHDK used for a Bullet-time sequence
Welcome to mishra.tv productions

Re: S100 porting thread
« Reply #201 on: 07 / January / 2013, 10:53:49 »
So, it was a long time ago, how did you get on with the bullet sequences ?

Re: S100 porting thread
« Reply #202 on: 07 / January / 2013, 17:26:26 »
I gave up mate. There were too many series voltage drops with my 3.3V Voltage stabilizer, and I did not want to redesign the circuit for 5v. The circuit worked for 2 cameras and then failed.
I ended up using slow mo to film the gymnasts. Not too bad..
www.youtube.com/watch?v=AAZ62ws4dZs

So, it was a long time ago, how did you get on with the bullet sequences ?
CHDK used for a Bullet-time sequence
Welcome to mishra.tv productions

Re: S100 porting thread
« Reply #203 on: 07 / January / 2013, 19:01:25 »
Any issues with hdr timelapse using shutter bracketing ? The higher dynamic range makes this a perfect PnS for HDR timelapse.

I'm not sure what question you are asking here?  It is easy to adapt most timelapse scripts to use shutter bracketing for HDR - just a question of adding a couple of lines of code to the shooting sequence. For example, here's a combination of the simple Lua scripts included in  the default CHDK distribution (save it as hdrlapse.lua) that will take 3 Tv bracketing shots at each interval.

Code: [Select]
--[[
@title HDR Intervalometer
@param a = interval (sec)
@default a 15
@param f 1/2 stop range
@default f 4
--]]
repeat
    start = get_tick_count()
    shoot()
    set_aflock(1)
    p=get_av96()
    s=get_sv96()
    t=get_tv96()
    set_tv96_direct(t-(f*48))
    set_sv96(s)
    set_av96(p)
    shoot()
    set_tv96_direct(t+(f+48))
    set_sv96(s)
    set_av96(p)
    shoot()
    set_aflock(0)
    sleep(a*1000 - (get_tick_count() - start))
until ( false )
Or you could modify one of the more sophisticated intervalometer scripts.
« Last Edit: 07 / January / 2013, 19:25:14 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


*

Offline c10ud

  • ***
  • 245
Re: S100 porting thread
« Reply #204 on: 14 / January / 2013, 15:41:23 »
Hello there,

here are the patches for porting S100 to the new loader code:

1) https://github.com/c10ud/CHDK/commit/a94ca402bf13c11ac473bd8c49c38a41fc78c6da.patch
2) https://github.com/c10ud/CHDK/commit/a8ad484aa8d8268d7592dfec370ffc35268e3eaf.patch

(cross-posted to the patches-for-trunk thread)

Re: S100 porting thread
« Reply #205 on: 18 / January / 2013, 06:56:25 »
There seems to be a bug when power on the camera: a short press of the ON buton should start the camera but with CHDK nothing happens - one needs to press about 2 seconds until camera stats - this can be frustrating when someone is used to press th on button short like for most other Canon/CHDK cameras. Would it be possible to fix this?

thanks
Werner

*

Offline c10ud

  • ***
  • 245
Re: S100 porting thread
« Reply #206 on: 18 / January / 2013, 09:29:15 »
You are right, there's a bug with that.. However as you can see with the discussion in page 4 of this thread the issue was sorted out.. I don't understand why it isn't working :X

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: S100 porting thread
« Reply #207 on: 17 / February / 2013, 11:49:11 »
Is there someone interested in CHDK-GPS function for S100?

I created patch for all fw versions, It was tested in 101b by c10ud.  So, Is there any tester for other firmware versions?


*

Offline zeno

  • *****
  • 891
Re: S100 porting thread
« Reply #208 on: 03 / March / 2013, 06:18:17 »
Canon have released a firmware update (to 1.02a?) for the s100. Has anyone started work on a port to the new version?

See http://usa.canon.com/cusa/support/consumer/digital_cameras/powershot_g_series/powershot_s100?pageKeyCode=prdAdvDetail&docId=0901e02480443f3a
A570, S100, Ixus 127
Author of ASSIST, STICK, WASP, ACID, SDMInst, LICKS, WICKS, MacBoot, UBDB, CFGEdit

Re: S100 porting thread
« Reply #209 on: 07 / March / 2013, 00:53:14 »
If I can help, I'm the proud owner of an s100 with the new 1.02a firmware.

It came back from Canon's lens error repair with that update. (Sadly, I've lost the USB shutter release that CHDK provided -- I only use the camera for digiscoping.)

I'd be glad to do a firmware dump and upload it. I tried to do a dump, but haven't succeeded yet. It seems I need step-by-step instructions. Please pardon me if this isn't where I should post this.

In a nutshell, here's what I tried:
formatted card in camera
using EOSCard.exe, made card bootable CHDK raw
using EOSCard.exe, prepared the cards boot sector with the "SCRIPT" string.
made a script.req file with the text "for DC_scriptdisk" on the card
copied the text on the Canon Basic/Scripts/Dumper page to a file named extend.m & saved it on the card

I put the card in the s100 & pushed the play button, then the func.set button.

I only get the standard message, "No image."
No new files get written to the card.

I'm attaching my "extend.m" file in case it's the issue.

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal