supplierdeeply

S100 porting thread

  • 281 Replies
  • 36579 Views
Re: S100 porting thread
« Reply #210 on: 07 / March / 2013, 01:02:37 »
Advertisements
Upon posting my message with the attachment, my problem was obvious. Windoze hid the file extension .txt. I'd not reset that after a Windoze reinstall.

I removed the extra extension & it did it's thing, without any on screen messages visible, but with a slight interruption in the border around the message, "No image."

I'll now try it again, see if I get the same result, and post it to the P&S FW Dumps google docs folder.

Re: S100 porting thread
« Reply #211 on: 07 / March / 2013, 02:01:58 »
I've now done 6 dumps from the s100 firmware 1.02a, and using fc at a windows command prompt, they're all different. Any pointers?
Thanks,
vikingcove
« Last Edit: 07 / March / 2013, 02:27:35 by vikingcove »

Re: S100 porting thread
« Reply #212 on: 07 / March / 2013, 08:27:32 »
I've now done 6 dumps from the s100 firmware 1.02a, and using fc at a windows command prompt, they're all different.
This is normal - but it's typically up near the end of the file.  That's where the camera stores some non-volitile data / variables.   Post one of your dumps and someone will let you know if its okay.


Re: S100 porting thread
« Reply #213 on: 07 / March / 2013, 12:01:46 »
Thanks for that answer.

I've compressed a primary.bin file & created an info.txt file. I nested it in folders and 7zipped it as I've seen done at the P&S FW Dumps google docs.

Now I need help in uploading it, as I don't have permission to add items to the S Series folder,  & it's too large to attach here, at 2.93 MB.


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1269
Re: S100 porting thread
« Reply #214 on: 07 / March / 2013, 12:44:29 »
Now I need help in uploading it, as I don't have permission to add items to the S Series folder,  & it's too large to attach here, at 2.93 MB.
You can use a file sharing server (filedropper, 4share, etc) and post the link here or to Firmware Dumping board

Re: S100 porting thread
« Reply #215 on: 07 / March / 2013, 13:30:27 »
I've uploaded a s100 102a firmware dump to my google drive in a folder I'm sharing with this link:
https://docs.google.com/folder/d/0B0Yv5Y78C-IwZ0VxY0pyTU1PNEE/edit?usp=sharing
I've not tried sharing a folder there before. It should work.

If someone can check the validity of this dump file and let me know, I'd appreciate it. If it's not valid, I'll try again.
I'll have the camera for another day. Canon has graciously agreed to revert the firmware to 101a for me. They're sending a shipping label tomorrow.

Thank you for all your efforts,
vikingcove

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1269
Re: S100 porting thread
« Reply #216 on: 07 / March / 2013, 13:44:46 »
I've uploaded a s100 102a firmware dump to my google drive in a folder I'm sharing with this link:
https://docs.google.com/folder/d/0B0Yv5Y78C-IwZ0VxY0pyTU1PNEE/edit?usp=sharing
Firmware dump is right.

Code: [Select]
// Camera info:
//   DRYOS R49 (DRYOS version 2.3, release #0049)
//   Firmware Ver GM1.02A
//   Canon PowerShot S100

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1269
Re: S100 porting thread
« Reply #217 on: 07 / March / 2013, 21:58:27 »
Blind port for s100 102a.
Source code is here

vikingcove: If you have time, please test it and report.
« Last Edit: 18 / March / 2013, 03:07:44 by nafraf »


Re: S100 porting thread
« Reply #218 on: 07 / March / 2013, 22:56:45 »
nafraf: Canon gave me the shipping label today, so I sent it back in this afternoon for the install of the old firmware, so I can't test it. I apologize. It's my only way of digiscoping -- something I do almost every day.

Re: S100 porting thread
« Reply #219 on: 07 / March / 2013, 23:08:56 »
nafraf: Canon gave me the shipping label today, so I sent it back in this afternoon for the install of the old firmware, so I can't test it. I apologize. It's my only way of digiscoping -- something I do almost every day.
I'm really surprised they agreed to do that.  What did you tell them about why you wanted it swapped back?  Are they doing it for free?

 

Related Topics