SX260 HS Porting Thread - page 50 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

SX260 HS Porting Thread

  • 642 Replies
  • 215051 Views
*

Offline srsa_4c

  • ******
  • 4451
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #490 on: 06 / February / 2013, 22:16:50 »
Advertisements
Somewhat disconcerting if it could affect every camera!  I tend to update from the svn every day or two and have not seen this (at least not yet).
This kind of issue is not new, my Ixus30 trunk Ixus110 CHDK 1.1 port (Dec. 2012 codebase) failed to start with a CCHDK2.CFG written by an earlier CHDK 1.1 release.
« Last Edit: 06 / February / 2013, 22:33:01 by srsa_4c »

Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #491 on: 07 / February / 2013, 00:24:16 »
Waterwingz, I did break something in the transfer process. The firmware version was the right one, but something still didn't copy over right.  I put the files on a virgin card, locked it, inserted it into the camera and the camera started.  I looked at the chdk files side by side and everything appeared identical, nevertheless, I copied the files from the smaller virgin drive over to the larger drive that previously did not work, locked it, put it into the camera and it worked.  Problem solved, just don't know how.

srsa_4c,
I did as you suggested and deleted CCHDK3.cfg, but nothing changed.  Thanks for trying to help, both of you.

Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #492 on: 07 / February / 2013, 00:27:22 »
I also have an SD790, and the problem I experienced only affected my SX260, which is why I mentioned it in my original post.

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Canon Warranty Repair
« Reply #493 on: 10 / February / 2013, 12:33:12 »
My SX260 wouldn't turn on any more, so I decided to send it for warranty repair. After suffering through 2 layers of phone calls to support people at Costco and then Canon, I ended up referred to this web site:

http://usa.canon.com/cusa/online_repair_tracking/consumer/

From there, you can set up a repair, warranty or otherwise, without bothering with phone calls. For warranty, you include a copy of the receipt.

About a week later, I received a factory refurbished camera with the latest 1.00a firmware version. To my surprise, they also included the entire camera package, including a new battery and charger, even though I followed the instructions and sent the camera only.

So I'm back in business with CHDK on the SX260. This time I'm planning to transfer all files with PTP through USB, and avoid all the card swaps and door opening that may have contributed to the power problem.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos


Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #494 on: 10 / February / 2013, 13:12:02 »
This time I'm planning to transfer all files with PTP through USB, and avoid all the card swaps and door opening that may have contributed to the power problem.
You might like this - got  it from reyalp and modified for my Linux build setup (I have seperate directories from svn for 1.0.0,  1.1.0 & 1.2.0).  Invoked from the command line as :

chdk>up release_1-1 g10 102a

up
Code: [Select]
#!/bin/bash
if [ -d "$1" ]; then
  mkdir -p $1/SDimage
else
  echo "Error : can't find specfied directory $1"
  exit
fi

if   [ -f     "$1/bin/$2-$3-1.2.0.zip" ]; then
    unzip -uo "$1/bin/$2-$3-1.2.0.zip" -d $1/SDimage
elif [ -f     "$1/bin/$2-$3-1.1.0.zip" ]; then
    unzip -uo "$1/bin/$2-$3-1.1.0.zip" -d $1/SDimage
elif [ -f     "$1/bin/$2-$3-1.0.0.zip" ]; then
    unzip -uo "$1/bin/$2-$3-1.0.0.zip" -d $1/SDimage
else
    echo "Error :  zip file not found."
    exit
fi

(
    echo u $1/SDimage/DISKBOOT.BIN
 
    if [ -f $1/SDimage/PS.FI2 ] ; then
echo u $1/SDimage/PS.FI2
    fi

    if [ -f $1/SDimage/PS.FIR ] ; then
  echo u $1/SDimage/PS.FIR
    fi

    if [ -d "$1/SDimage/CHDK/MODULES" ]; then
       for f in $1/SDimage/CHDK/MODULES/*.flt ; do
           echo u $f CHDK/MODULES/
       done
    fi

    echo reboot -norecon

    # echo quit

) | chdkptp/trunk/run -c -i

echo " ...done"

Windows version (two files - assumes you have CHDK-Shell's environment installed):

upload.bash
Code: [Select]
#!/bin/bash
(
 echo u bin/DISKBOOT.BIN
 
 if [ -f bin/PS.FI2 ] ; then
echo u bin/PS.FI2
 fi
 
 if [ -f bin/PS.FIR ] ; then
  echo u bin/PS.FIR
 fi
 
 if [ -d bin/chdk/modules ] ; then
   for f in bin/chdk/modules/*.flt ; do
  echo u $f CHDK/MODULES/
   done
 fi

 echo reboot -norecon

# echo quit

) | ../ptp/chdkptp -c -i

up.bat
Code: [Select]
@echo off
if exist bin\CHDK\MODULES del bin\CHDK\MODULES\*.* /Q
if exist bin\CHDK\MODULES rmdir bin\CHDK\MODULES
if exist bin\CHDK del bin\CHDK\*.* /Q
if exist bin\CHDK rmdir bin\CHDK
if exist bin del bin\*.* /Q

if not exist %1\bin\%2-%3-1.0.0.zip goto not1
unzip -uo %1\bin\%2-%3-1.0.0.zip -d bin
goto found
:not1
if not exist %1\bin\%2-%3-1.1.0.zip goto not2
unzip -uo %1\bin\%2-%3-1.1.0.zip -d bin
goto found
:not2
if not exist %1\bin\%2-%3-1.2.0.zip goto notfound
unzip -uo %1\bin\%2-%3-1.2.0.zip -d bin
:found
bash upload.bash
goto done
:notfound
echo "%1\platform\%2\sub\%3" not found
:done


Also,  for loading scripts :
Code: [Select]
#!/bin/bash
(
 echo  "u $1 A/CHDK/SCRIPTS/$1"
) | ./chdkptp/trunk/run -c -i
« Last Edit: 10 / February / 2013, 13:25:23 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #495 on: 10 / February / 2013, 18:18:10 »
You might like this
Thanks!

I haven't been able to get CHDK to connect with PTP with the new 1.01a firmware on the SX260, or the new Canon SX50 I just got. When I connect the cameras to USB, they always show up as portable devices under Windows 7 now. The docs say to disable the Canon library service, but I don't see that one in Windows 7. I'm still a newbie with PTP, and a lot of other things in CHDK. Can you help? Thanks.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

*

Offline reyalp

  • ******
  • 14098
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #496 on: 10 / February / 2013, 18:23:41 »
If you haven't already, you need to install a libusb INF driver for the camera. This needs to be done for each camera you use, and in some cases (details not clear to me) may be specific to the physical port you plug the camera into.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #497 on: 10 / February / 2013, 19:10:45 »
If you haven't already, you need to install a libusb INF driver for the camera. This needs to be done for each camera you use, and in some cases (details not clear to me) may be specific to the physical port you plug the camera into.
Thanks, that explains it. I switched physical ports and forgot to install the driver again for the SX50.

[EDIT]I installed inf files for all 3 cameras and they all connect to PTP now. Thank reyalp!!

Here's the docs for how to do it:

http://chdk.wikia.com/wiki/PTP_Extension#LibUSB_Driver_for_Windows
« Last Edit: 10 / February / 2013, 19:24:23 by lapser »
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos


Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #498 on: 12 / February / 2013, 15:49:24 »
Is there a way to install this on a Windows 8 system?  I tried and got a message that unsigned drivers are rejected.

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #499 on: 12 / February / 2013, 16:00:41 »
Is there a way to install this on a Windows 8 system?  I tried and got a message that unsigned drivers are rejected.
I haven't tried this, but it sounds like it might work:

http://www.tabletroms.com/forums/visual-land-tablets/5894-how-install-unsigned-drivers-windows-8-a.html
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal