SX260 HS Porting Thread - page 60 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

SX260 HS Porting Thread

  • 642 Replies
  • 151788 Views
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #590 on: 26 / March / 2013, 10:04:51 »
Advertisements
Waterwingz,  I believe you were working from the code from ptpcam gui,
Nope - not me.  But maybe msl will pass this on to its authors?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #591 on: 02 / April / 2013, 19:38:27 »
Well, I found out I can't register my SX260 with the libusb driver, because I am using Windows 8, 64bit, which will not allow unsigned drivers, unless someone knows of a way that I have been unable to find.

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #592 on: 02 / April / 2013, 20:06:27 »
http://www.craftedge.com/tutorials/driver_install_windows8/driver_install_win8.html

See if this works

Well, I found out I can't register my SX260 with the libusb driver, because I am using Windows 8, 64bit, which will not allow unsigned drivers, unless someone knows of a way that I have been unable to find.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

*

Offline philmoz

  • *****
  • 3332
    • Photos
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #593 on: 02 / April / 2013, 20:09:48 »
Well, I found out I can't register my SX260 with the libusb driver, because I am using Windows 8, 64bit, which will not allow unsigned drivers, unless someone knows of a way that I have been unable to find.

Please don't post the same message in multiple threads.

Phil.
CHDK ports:
  sx30is (1.00c, 1.00h, 1.00l, 1.00n & 1.00p)
  g12 (1.00c, 1.00e, 1.00f & 1.00g)
  sx130is (1.01d & 1.01f)
  ixus310hs (1.00a & 1.01a)
  sx40hs (1.00d, 1.00g & 1.00i)
  g1x (1.00e, 1.00f & 1.00g)
  g5x (1.00c, 1.01a, 1.01b)
  g7x2 (1.01a, 1.01b, 1.10b)


Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #594 on: 03 / April / 2013, 04:49:33 »
Your solution worked fine.  I will no longer post the same message in different threads, I was trying to make sure it got to others, like me, who wanted to know, but it appears that's not needed.

Thanks!

Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #595 on: 03 / April / 2013, 10:16:25 »
I will no longer post the same message in different threads, I was trying to make sure it got to others, like me, who wanted to know, but it appears that's not needed.
The problem with doing that is sometimes you get people trying to answer in both threads and things get confusing very fast.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #596 on: 04 / April / 2013, 11:26:03 »
Hi,
Could any sx260/sx240 user check if prop 91 is the DIGITAL_ZOOM_MODE?

1) Enable Propcase Page 9
Miscellaneus Stuff -> Debug Parameters ->
Debug Data Display             [Props]
PropCase/ParamsData Page [9]

2) Change Digital zoom mode in Canon Menu and see if prop 91 changes:
0 = Standard/Off , ?=1.5x  ?=2.0x

I'm asking this because I'm trying to solve this bug: Can't adjust zoom after set_zoom()

Thanks

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #597 on: 04 / April / 2013, 13:25:43 »
Hi,
Could any sx260/sx240 user check if prop 91 is the DIGITAL_ZOOM_MODE?
These are the non-zero propcases on that page for each mode:
Code: [Select]
    Off  1.5  2.0  Standard
91    0    2    3    0
92 4000 2592 2048 4000
94    0    0    0    1
95    0    2    3    0

EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos


*

Offline mcgd

  • *
  • 23
Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #598 on: 17 / May / 2013, 01:18:38 »
Hi all,

Does focus (aka subject distance) bracketing work for anyone on the SX260?  I get an instant crash any time I try to use it.  I set manual focus (no bracketing is done otherwise), set up subj distance bracketing, and press shutter button.  Camera appears to crash just after taking the first photo - presumably while trying to adjust focus.

If this is a bug, rather than me doing something incorrectly, it would be great if someone would be kind enough to look into it.  I can provide crash dumps or whatever else is helpful.  It would be really nice to be able to do focus bracketing on the camera.

Thanks in advance

Re: SX260 HS Porting Thread
« Reply #599 on: 24 / June / 2013, 06:39:37 »
I have found that bracked modes only work on the SX240HS when you disable "Review mode" (which I had on "Hold") in the Canon menu.

 

Related Topics