SX240 HS Porting Thread - page 9 - DryOS Development - CHDK Forum  

SX240 HS Porting Thread

  • 174 Replies
  • 69092 Views
*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #80 on: 27 / August / 2012, 21:28:54 »
Advertisements
Happy to report that the Photoshop lens profile for the sx240 posted by Bobm works for my sx260. It goes both ways!

I put it here, and restarted Lightroom, and it appeared as a lens option in Develop:

C:\User\(User Name)\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\LensProfiles\

http://chdk.setepontos.com/index.php?action=dlattach;topic=7928.0;attach=6782

Attached is a screen grab showing the effect of the profile on a CHDK raw file (60 second exposure)
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #81 on: 27 / August / 2012, 23:37:11 »
If it didn't have a different PID, putting it in the same directory/making it a copy would be ok. But it does, so the FI2 will have to be built differently. As much as I hate copy and paste, just copying sx260 might be the better approach. Maybe the C files could be made so they just include the sx260 ones ?

Not really sure, I'm open to ideas.

What if the sx240 files are defined using svn externals? From SVN Book: External Definitions

*

Offline reyalp

  • ******
  • 14096
Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #82 on: 28 / August / 2012, 00:00:37 »
What if the sx240 files are defined using svn externals? From SVN Book: External Definitions
I don't think we want to go there. If we only used *nix platforms, symbolic links would be ok...
Don't forget what the H stands for.

Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #83 on: 28 / August / 2012, 08:48:20 »
Thank you all for your reply on my post.

Quote
I'm mostly worried that someone will see this and thing he can try CHDK from other random cameras hoping one will work on his (unported) camera.
It was only a try and it worked for me - this was luck. I only wanted to help other firmware 1.0.0C owners.
I thought that the cameras are so close, there could be a chance to get things working - for me.
If anyone has a camera which is not supported and wants to try something out - why not  ;).

I have found the links about the RAW files too and how the P&S manufacturers "cheat" with lens and chips, but thank you waterwingz for posting them  :). As I thought, there is heavy in camera work on the files.

Today I got some motion detection scripts working fine - CHDK seems to be much better than I thought - at first I only wanted the RAW files - but now ... :D :D

I have absolutely no idea about CHDK firmware programming (I think you already expected this  ;) ).
For me all works fine as it is now, but thank you all for your work. -Tom-


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #84 on: 29 / August / 2012, 07:03:54 »
A new prealpha version  for 100a firmware. Thanks to testers.

* Video quality control is working.
* Video time limit was ported, but it was not tested. If any one could test, please send me a PM.
* RAW seems to be working, but if problems detected, please report describing test conditions.

* Zebra is not working.

If some other problem detected, please report.

UPDATE
* RAW does not work in AUTO mode



« Last Edit: 02 / September / 2012, 16:18:34 by nafraf »

Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #85 on: 29 / August / 2012, 08:45:40 »
For me raw works in manual mode but not in auto mode

Can anyone test video time limit override?  I have a 16gb card in my phone but I don't want to format it.
Canon SX240 HS

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #86 on: 31 / August / 2012, 02:33:34 »
In Auto mode on the dial, DNG files are saved but are corrupted (see example below). The files are good in other modes on the dial (P, Live)

Zebra works for me, both over and under.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #87 on: 01 / September / 2012, 02:08:56 »
Thanks @nafraf for coming up with another release...i want to test it but i dont have the cam with me  right now...earlier i tested that the live histogram was not working in any mode...can someone check whether it is working in this release?...

wondering whether 1.00A of SX260 will also work same for SX240 as well?...


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #88 on: 01 / September / 2012, 05:28:57 »
wondering whether 1.00A of SX260 will also work same for SX240 as well?...
Probably yes. But there is no firmware dump of sx260 1.00a to confirm that.
For these models, firmware dumps available at box.net/chdk are:
sx240hs: 1.00a, 1.00c
sx260hs: 1.00b, 1.00c

Re: SX240 HS Porting Thread
« Reply #89 on: 02 / September / 2012, 15:16:45 »
Hi nafraf.
Here are the two photos of the "Enhanced Photo Operations" menus. I hope this helps you.

greetings - Tom -

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal