ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread - page 18 - DryOS Development - CHDK Forum
supplierdeeply

ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread

  • 246 Replies
  • 101661 Views
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #170 on: 04 / April / 2014, 18:53:13 »
Advertisements
waterwingz:

That's correct. I had Ev step override at 1/1000 and overrideISO at 100. All pictures were confirmed as being taken at these values.

When I'd take about 16 pictures, one or two would appear to be underexposed (very dark as I would say in my non-technical terms, haha). The only difference from these and the ones that looked good were that the f value would be at 8 instead of 2.7.

At your suggestion, I put two of the exact same cameras, ELPH 110HS, with the exact same build of CHDK on there and all the same values. The only difference was one had "ND filter state Off" and the other "out." pictures were then taken side by side at the same time. All pictures on both cameras were the same, using the same settings, including when the F 8 was used.

To add to that, I just ran the test again, but this time on the second camera I used your KAP UAV script. Giving it a range of very quick shutter values and low ISO, but still having the "Allow use of ND filter?" in the "no" position gave no "dark looking" pictures. It did, however report using F 8 on every picture that the first camera did. The second camera was able to drop the shutter speed though, so the picture still wasn't underexposed.

As far as I can tell, the ND filter control options aren't changing anything. The camera still reports using F8 on all the same pictures as the camera that is not controlling ND filter.

-Colin

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #171 on: 04 / April / 2014, 19:17:13 »
It did, however report using F 8 on every picture that the first camera did.
How did it report that?  In the kap_uav.lua log file?  On the Canon OSD? Or in the image exif? 

Can you enable logging in the script and post the lot here so that I can tell what the script things it was using?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #172 on: 04 / April / 2014, 19:48:12 »
Good point, that was on the Canon OSD.

Here's a log of me just walking around outside, not on a flying machine. There were a few F8's though on the Canon OSD. There were also many more of them than when flying because I was pointing it up at the sky pretty for most of the pictures.

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #173 on: 04 / April / 2014, 19:54:09 »
Good point, that was on the Canon OSD.  Here's a log of me just walking around outside, not on a flying machine. There were a few F8's though on the Canon OSD. There were also many more of them than when flying because I was pointing it up at the sky pretty for most of the pictures.
Well, according to what I see in the log,  the camera is in fact trying to insert the ND filter on very bright scenes. 

The script ignores that and forces the ND filter out.   It seems forcing it out from the CHDK menu is not working though for you.  Which is strange as the underlying code is the same.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #174 on: 04 / April / 2014, 20:03:14 »
Huh. Yeah looks like my dark frames are good for now. I'm excited to go get this on a craft and do another full survey!

Thanks so much for your help! It's greatly appreciated.

-Colin

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #175 on: 04 / April / 2014, 20:28:01 »
Well actually, while I've got you here, I can't seem to get the usb triggering correctly.

Your usb control isn't a "trigger" like the normal one is where every time a 5 v input is seen, it snaps a picture? The documentation says it should be pausing the script, which would imply it runs the intervalometer while the usb sees 5V.

Mine does not. When 0V to USB I see nothing. When given 5V to usb, it takes a picture, then the display goes to playback mode and just stays there. The intervalometer does nothing. If given 0V then back to 5V, it takes about 4 full seconds to snap another picture. At that point it goes back to playback mode and displays the picture it just took.

The review is off in my camera and I can't find any reason it would be doing this. Has this question been answered before and I can't find it in the KAP UAV forum?

Thanks a bunch!

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #176 on: 04 / April / 2014, 20:55:44 »
Well actually, while I've got you here, I can't seem to get the usb triggering correctly.
This is very strange so I'll ask some basic questions.

Does the script start normally ?  i.e. do you see the normal startup text displayed in the on screen console when you start the script by pressing the shutter button?

Do you by chance have any of the USB remote options enabled? Things like input device or output device? Shouldn't matter buy I thought I'd ask.
« Last Edit: 04 / April / 2014, 20:57:45 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #177 on: 07 / April / 2014, 12:24:15 »
Sorry for the delay! I was away for the weekend.

The script seems to start up normally, yes. It says "KAP 2.3 started - press menu to exit" it then lists my camera and CHDK version and the parameters chosen for photos. At the end it says "waiting on USB signal."

Under CHDK's remote settings, I've got "enable remote" enabled, but "switch type" and "control mode" are both on "none."

Thanks!


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1308
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #178 on: 02 / May / 2014, 00:19:12 »
The IXUS125HS has 1.01a firmware....

Great to know There is a fix for Key Power,
Test version in attachment, changes:
- KEY_POWER removed
- KEY_PRINT alias removed
- KEY_ADJUSTABLE_ALT_BUTTON configured with two alternatives KEY_PLAYBACK and KEY_VIDEO
- boot.c and capt_seq.c rewritten using code_gen

If you are willing to test, I can create a new version including extended video time and remote capture.
Please test and report your results.

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #179 on: 19 / May / 2014, 04:59:41 »
Hello! I have this camera with firmware 1.00D.
Can I use CHDK for 101a? Is it possible to update the firmware to 101a?
« Last Edit: 19 / May / 2014, 05:59:14 by Роман Глухов »

 

Related Topics