ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread - page 24 - DryOS Development - CHDK Forum
supplierdeeply

ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread

  • 246 Replies
  • 66704 Views
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #230 on: 27 / November / 2016, 14:07:12 »
Advertisements
Unless that's a typo, I think that isn't the right build, the ones I posted were built Oct 29 (It's just a string, so not affected by your timezone or anything like that)

Please try one from https://app.box.com/s/rwco2rtn4otkesis5dohknkhtuq8ej8e
I did again. It is unusual how it says build date is 30. October for your files uploaded on 29. October. Do you live in different time zone or something?

:return:table:{platform="ixus125_elph110hs",build_date="Oct 30 2016",build_number="1.4.1",build_time="03:13:15",version="CHDK",platsub="101a",build_revision="4721",platformid=12865,os="dryos",}

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12072
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #231 on: 27 / November / 2016, 14:52:52 »
I did again. It is unusual how it says build date is 30. October for your files uploaded on 29. October. Do you live in different time zone or something?
No, as I said above
Quote
It's just a string, so not affected by your timezone or anything like that
Anyway, you are running 1.4.1-4721 which is the latest stable autobuild, not my test build. The build I uploaded was 1.5.0-4714

If you are using Stick to install, make sure you tell it to use the custom build. Or if you aren't using a multi-partition card, just copy the files manually.
Don't forget what the H stands for.

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #232 on: 30 / November / 2016, 13:21:45 »
The build I uploaded was 1.5.0-4714
Thanks for this tip. Now I got the correct build and everything works fine.

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12072
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #233 on: 30 / November / 2016, 22:39:01 »
Thanks for this tip. Now I got the correct build and everything works fine.
Thanks for testing. I've checked the changes in for 1.4 and 1.5, autobuilds 4741 and later.
Don't forget what the H stands for.


Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #234 on: 27 / March / 2017, 22:29:37 »
Hi,

I tried the latest build (1.4.1-4772-ALPHA) on my IXUS 127 HS (which I believe to be simply 125 HS with 101a - after all, the model IDs are the same. I was unable to find any information regarding differences between the two models. CHDK_DE Forum plainly states "127 HS is 125 HS". But I digress).

The card is Eye-Fi 8GB Pro X2, and occasionally (probably only upon WiFi status change) the CHDK overlay becomes overwritten (see attachment).

This might have to do with the second buffer address being incorrect, since Snake doesn't seem to work at all (it shows briefly and then just becomes blue). I'm new to CHDK, so please don't be too harsh on me :haha

Thanks!
Author of CHIMP, Canon Hack Installation and Management Platform

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #235 on: 27 / March / 2017, 22:35:14 »
The card is Eye-Fi 8GB Pro X2, and occasionally (probably only upon WiFi status change) the CHDK overlay becomes overwritten (see attachment).
This is pretty much normal.  CHDK and the Canon UI do not cooperate.  If CHDK writes to the display buffer, nothing prevents the Canon firmware from overwriting it.  If there is a way to fix this, we have not discovered it.

Is this simply annoying for you? Or does it prevent you from doing something you would like to do?  Snake not working is a bit of a concern.

edit : does Snake work in playback mode? Generally speaking, overwrites of CHDK stuff are a lot worse when the camera is in shooting mode and the Canon UI is updating a lot of stuff on the LCD
« Last Edit: 27 / March / 2017, 22:38:03 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #236 on: 27 / March / 2017, 22:56:32 »
Thanks for the quick reply!

Is this simply annoying for you? Or does it prevent you from doing something you would like to do?  Snake not working is a bit of a concern.

Yes, it's awful. CHDK is utterly useless without Snake :D

Quote from: waterwingz
does Snake work in playback mode?

Nope.

On a more serious note, there was this one time when the card's WiFi seemed to be erratically switching on and off. That obviously meant CHDK menu being consistently corrupted, which was of concern (at least to me).
Author of CHIMP, Canon Hack Installation and Management Platform

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #237 on: 27 / March / 2017, 23:09:43 »
Quote from: waterwingz
does Snake work in playback mode?
Nope.
So based your description, I'm guessing this is more to do with a bad choce of colors in the color pallet rather than a buffer issue.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #238 on: 27 / March / 2017, 23:32:28 »
So based your description, I'm guessing this is more to do with a bad choce of colors in the color pallet rather than a buffer issue.

I suspect this isn't the palette, since
(it shows briefly and then just becomes blue)
(emphasis added).
Author of CHIMP, Canon Hack Installation and Management Platform

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12072
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #239 on: 28 / March / 2017, 00:20:04 »
I suspect this isn't the palette, since
(it shows briefly and then just becomes blue)
(emphasis added).
Agreed. Also, the palette colors seemed pretty correct in the live view debugging earlier in the thread.

The snake thing is odd. If you could post a video or chdkptp lvdump of it happening, we might have a better idea of what is happening.

Quote
On a more serious note, there was this one time when the card's WiFi seemed to be erratically switching on and off. That obviously meant CHDK menu being consistently corrupted, which was of concern (at least to me).
This sounds like it's probably normal to me, although it's hard to be sure without seeing it.
Don't forget what the H stands for.

 

Related Topics