ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread - page 14 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread

  • 246 Replies
  • 64601 Views
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #130 on: 13 / June / 2013, 17:06:27 »
Advertisements
Hi,

I used the 100d Version posted some posts ago but this wouldn't work on my 16GB card so I tried it with the partitioning trick. So I moved the DISKBOOT.bin to the FAT16 partition (3,5GB) and the rest to the bigger FAT32 partition. I locked the sdcard as described in the wiki and CHDK loads. The problem is that in the smaller partition a CHDK folder is created but no scripts are copied and all new pictures are saved on this partition. But that's not how it's supposed to be. Does anyone know a workaround or a fix for this?

kind regards

*

Offline reyalp

  • ******
  • 11900
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #131 on: 13 / June / 2013, 17:11:33 »
I used the 100d Version posted some posts ago but this wouldn't work on my 16GB card so I tried it with the partitioning trick.
The ixus 125 is a DrOS r50 camera, so it supports booting from a FAT32. If you couldn't get it to boot on FAT32, your card was not set up correctly.

CHDK does not support multiple partitions on cameras that are able to boot directly from FAT32.
Don't forget what the H stands for.

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #132 on: 15 / June / 2013, 03:01:14 »
However, I don't know whether it works on firmware 101a, which is probably the current version on market. Can anyone test if it works? If not, I think I can help because I'm a computer science student. Thanks.
In general, if live view works correctly on one firmware version it should work on the others. If it doesn't, the bug will probably be something that we can fix relatively easily.

Live view should work to some degree on all CHDK supported cameras. The things that are most likely to be broken are
1) colors when displaying the canon UI may be wrong.
2) live view may not be the full frame buffer, or may not adjust for modes that change the viewport dimensions. In some cases it might be totally garbled, but this should be pretty rare.
In both cases, fixing is usually a matter of implementing some fairly simple functions and possibly finding some addresses in the firmware.

So fixing such bugs is just looking for correct function addresses and image offsets. Then I don't need to worry about potential problems with liveview. Thanks.

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #133 on: 15 / June / 2013, 15:33:16 »
It worked fine after formatting again to one partition FAT32, copied all data to it and made it bootable with eoscard.exe
Worked flawlessly!

Thank you guys for the port!


Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #134 on: 14 / July / 2013, 07:56:49 »
anyone have a full size iso 100 dng / jpeg online from the alpha chdk for the 125hs?
Thanks in advance

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #135 on: 15 / August / 2013, 08:55:52 »
Hello,

first of all many thanks for porting to the IXUS 125. I'm using CHDK since three weeks and with one exception everything seems to work properly.

The issue I have is the dng images. Here I have in the left area of the image a 80 pixel width black area. In addition there is

  • a ~ 10 pixel width red line inside the black area
  • or I have a shadow in the upper left and lower left corner of the image

Both images are showing 800x600 pixel copied from the lower left corner of the total DNG image, which has a resolution of 4624x3460.

The corresponding JPEG images are fine, but have a slightly different resolution of 4608x3456. Also it seems like there is an offset of the DNG image somehow compared to the JPEG.

My version details:

- CHDK-Ver: CHDK-DE 1.2.0
- Revision: 2999
- Date: Aug 2 2013
- Camera: ixus125_elph110hs
- FW-Vers: 101a
- Compiler: GCC 4.7.0
- DNG-Versionen: 1.1 or 1.3 (both are affected)
- Raw-Buffer active or not (both are affected)

People at the German board proposed to post the issue here. Maybe you have a clue. I'm happy to support any investigation.

Thanks and Regards,
Daniel

*

Offline reyalp

  • ******
  • 11900
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #136 on: 15 / August / 2013, 12:55:13 »
Looks like the active area is not defined correctly. If you can upload a full DNG somewhere, we can fix it.

The image in the dng doesn't matter much, but it should be a fairly bright exposure so we can tell where the actual image data ends.
Don't forget what the H stands for.

Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #137 on: 16 / August / 2013, 04:16:56 »
Hi,

thanks for your feedback. I uploaded a DNG.

Please find it here:
http://www.file-upload.net/download-7969481/20130803-CRW_0041.DNG.html

Thanks and Regards,
Daniel


*

Offline reyalp

  • ******
  • 11900
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #138 on: 17 / August / 2013, 15:30:08 »
Here's a test build for 101a.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline var

  • *
  • 2
Re: ELPH 110 HS (IXUS 125 HS) Porting Thread
« Reply #139 on: 19 / August / 2013, 20:35:06 »
Hello,
I bought the ELPH 110 HS recently. I previously used CHDK on an older Canon to good effect.
This time around I cannot get the ELPH 110 HS to even boot CHDK.
I tried all the various versions of the CHDK firmware. None of them work.
I do not know precisely which Canon firmware I have. I cannot find a menu item for learning that.
However the photo files themselves contain a string indicating firmware 1.01.
Can anyone assist me in getting  CHDK to boot on the camera?

The EXIF says:
IMG:PowerShot ELPH 110 HS JPEG
Firmware Version 1.01

Thanks.
« Last Edit: 19 / August / 2013, 20:37:35 by var »

 

Related Topics