Problem with video quality (sample included) - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum  

Problem with video quality (sample included)

  • 1 Replies
  • 1496 Views
Problem with video quality (sample included)
« on: 31 / May / 2012, 11:46:24 »
Advertisements
So, I installed CHDK v1.0.0-1825-0 on my SD790 100d and took some videos, but unfortunately, there is something wrong with them and I'm really hoping that somebody can help me fix them with a filter or some sort of process and then figure out how to avoid this problem in the future.

To take the video, all I did was move the camera's slider over to the "video" option and press the shutter button.  I didn't mess with any settings at all.

Here's a sample of how they all turned out.
http://youtu.be/e4cZm3COi7w

Any help is very much appreciated!  I'll be super bummed if I can't fix all those videos!   :(

Thanks,
Billy

*

Offline reyalp

  • ******
  • 12159
Re: Problem with video quality (sample included)
« Reply #1 on: 31 / May / 2012, 23:34:36 »
Unfortunately, I doubt the video can be fixed :(

It looks like video compression has been turned way up, nothing is going to get back data that has been compressed away.

To avoid this in the future, check the "Video Parameters" section of the CHDK menu. What appears here depends slightly a bit on the camera. I think yours will have mode options of bitrate and quality. If you set mode to bitrate and bitrate to 1x, that should use the camera default. If mode has "default" and "quality" setting it to default should use the camera defaults.

You probably want to make sure "video quality control" is unchecked too, so you don't accidentally adjust it on the fly.
Don't forget what the H stands for.

 

Related Topics