A2300 porting thread - page 7 - DryOS Development - CHDK Forum

A2300 porting thread

  • 70 Replies
  • 19185 Views
Re: A2300 porting thread
« Reply #60 on: 10 / February / 2013, 22:55:04 »
Advertisements
Testing a2300-100f-1.2.0-prealpha03 looks good. :D
Thanks nafraf!

Re: A2300 porting thread
« Reply #61 on: 12 / February / 2013, 01:24:03 »
Well I'm no pro at this stuff. My A2300 firmware is not currently supported. it is the 1.00c according to this ACID thing I downloaded of the website. I guess you guys need some sort of dump. but I dont actually know how to actually go about that to get you the information you guys need. I'm glad you guys are finally working on this model though! I've been checking up routinely on this model. If there is a thread i can read on how i can acquire the information you would need to begin development on this firmware please message it to me here and I'll do my best to help you guys out! 

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1305
Re: A2300 porting thread
« Reply #62 on: 12 / February / 2013, 05:40:13 »
The recommended method to obtain the firmware dump is the Canon Basic Script Dumper

To use the script, you need to prepare your SD-Card, so you need to  read this Canon Basic Card Setup

Re: A2300 porting thread
« Reply #63 on: 15 / February / 2013, 11:22:50 »
Hello everyone,

i want to thank those who helped porting CHDK to the PowerShot A2300. It is the first time i am using CHDK and i did not encounter any problems. My main use for the camera will be timelapse photography.

You can take a look at my first try: https://www.youtube.com/watch?v=Kqg-Mu2mOQ4
« Last Edit: 15 / February / 2013, 11:49:35 by qwerty2013 »


Re: A2300 porting thread
« Reply #64 on: 24 / February / 2013, 10:48:44 »
Hey so I tried doing what that other guy did in this thread in the same way he did it. I didnt get a random picture. But i managed to get a .bin file and a cbdumper file. here they are. I even used the same website. This is for the 1.00C Firmware i was talking about earlier

http://dropcanvas.com/4jvg6

*

Offline nafraf

  • *****
  • 1305
Re: A2300 porting thread
« Reply #65 on: 24 / February / 2013, 16:13:11 »
@akiro21
Dump file is right. I'll send you the link to a prealpha version in a couple of days.

EDIT: CHDK for a2300 100c sent.
« Last Edit: 24 / February / 2013, 18:48:30 by nafraf »

Re: A2300 porting thread
« Reply #66 on: 27 / February / 2013, 13:05:17 »
thanks nafraf..
a2300-100c-1.2.0-prealpha01 worked like a charm... thanks a lot... and still testing.. will let you know if there are any bugs.....

*

Offline fe50

  • ******
  • 3105
  • IXUS50 & 860, SX10 Star WARs-Star RAWs
    • fe50
Re: A2300 porting thread
« Reply #67 on: 03 / March / 2013, 13:56:01 »
Added the
  • A2300 1.00C
full 8MB dump (dumped with cBasic udumper) by akiro021 from this forum post to the CHDK P&S FW dumps repository.


*

Offline nafraf

  • *****
  • 1305
Re: A2300 porting thread
« Reply #68 on: 16 / July / 2013, 18:35:52 »
a2300 100f - with remote capture support. Please test and report.
edit:  Done. Added to trunk.
« Last Edit: 27 / July / 2013, 07:04:06 by nafraf »

Re: A2300 porting thread - Video functionality feedback
« Reply #69 on: 26 / July / 2013, 01:08:06 »
Searched the general discussion topics and couldn't really find a relevant topic to post this under. If this is not an appropriate thread, please let me know.

A2300 Firmware 100F. Downloaded and installed successfully. Having a little trouble navigating and remembering the controls, but managed to muttle through enough to play with some video settings. Video, motion activation and time delay are my primary interests right now.

Like everyone else, I noticed quality settings over about 85 abort recording almost immediately. Because I was just experimenting I figured I'd play it safe and cut quality down to 50. Now it records for extended periods without shutting down.

However, after enabling optical zoom for video I notice auto focus no longer works. Totally inop. It seems to focus on whatever image I'm pointed at when recording begins and sticks that setting.

Has anyone else toyed with this and tripped on a solution? Perhaps there's a setting I'm overlooking?

 

Related Topics