missing files SX130is {FIXED} - General Help and Assistance on using CHDK stable releases - CHDK Forum supplierdeeply

missing files SX130is {FIXED}

  • 11 Replies
  • 3095 Views
missing files SX130is {FIXED}
« on: 20 / October / 2012, 08:24:30 »
Advertisements
Hello all, I have been using an old build of CHDK for quite a while, and LOVE IT.
Today I decided it's way overdue for an update (started right when the port for this model came out)

Installed update, done. Boots with CHDK, yep. But there's some errors when I try to do stuff.

When I try to load a script I get "failed to load fselect.flt: file not found

When I try to change where the OSD icons are on the screen I get "failed to load _osd_le.flt: file not found"

Using the 1.01F firmware version.

EDIT: yes I did do a search and those files do exist on the card.
« Last Edit: 21 / October / 2012, 14:08:10 by marsrover »
~ooooooo what does this button do? ~ NOOO DEEDEE ~ *le explosion

Re: missing files SX130is
« Reply #1 on: 20 / October / 2012, 08:26:11 »
What file did you download ?   You need to use the full version and fully expand all the folders it contains to your SD card.

If you are using dual partitions,  the full distribution needs to be expanded onto the LARGE partition.  Only the diskboot.bin and ps.fi2 files need to be on the small partition (but can be on both with no harm done).

Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: missing files SX130is
« Reply #2 on: 20 / October / 2012, 08:39:36 »
Ok, being in windows and setting up a second partition on my drive so long ago. I forget how to view the second partition. I did not know it had to be on the large partion (seems It's been far to long)
~ooooooo what does this button do? ~ NOOO DEEDEE ~ *le explosion

Re: missing files SX130is
« Reply #3 on: 20 / October / 2012, 09:14:53 »
Ok, being in windows and setting up a second partition on my drive so long ago. I forget how to view the second partition. I did not know it had to be on the large partion (seems It's been far to long)
Not sure if you figured it out but for the benefit of anyone who finds this thread with the same problem,  here are a few things you can try :


I've probably missed some - maybe someone else will post them.
« Last Edit: 20 / October / 2012, 09:19:13 by waterwingz »
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: missing files SX130is
« Reply #4 on: 20 / October / 2012, 20:26:53 »
Or use Linux. Native multi partition support.
Anyway, thanks. I'll edit this post and mark this thread closed if that works.

EDIT: fixed, see post 2 down
« Last Edit: 21 / October / 2012, 14:07:56 by marsrover »
~ooooooo what does this button do? ~ NOOO DEEDEE ~ *le explosion

Re: missing files SX130is
« Reply #5 on: 20 / October / 2012, 22:00:56 »
The USB file XPfildrvr1224.zip waterwingz is referring to on the page http://portableapps.com/node/7181 does not exist.

XPfildrvr1224.zip can still be obtained using Google.

https://www.google.com.au/search?q=XPfildrvr1224.zip&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a

The following MSFN Forum pages may be of interest:

http://www.msfn.org/board/topic/69211-a-multiple-partition-usb-stick-with-multi-boot-os/page__st__49

http://www.msfn.org/board/topic/111406-how-to-install-xp-from-usb/

Note: The links on the first MSFN Forum page are the same dead links referred to on http://portableapps.com/node/7181

The paper titled Hooking the kernel directly may appeal to programmers:

http://www.codeproject.com/Articles/13677/Hooking-the-kernel-directly

Re: missing files SX130is
« Reply #6 on: 21 / October / 2012, 14:07:23 »
Yep, the new CHDK files must be on the large partition (I have them on both)
Up an running great, new buttons to play with :D
Keep up the good work guys.
~ooooooo what does this button do? ~ NOOO DEEDEE ~ *le explosion

Re: missing files SX130is {FIXED}
« Reply #7 on: 21 / October / 2012, 14:33:11 »
Yep, the new CHDK files must be on the large partition (I have them on both)
I updated the wiki page Prepare_your_SD_card to try and make this more clear.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: missing files SX130is {FIXED}
« Reply #8 on: 23 / October / 2012, 20:39:52 »
There isn't a fourm section of "I took this with my camera" or "Thanks for getting me up and running"
So here will have to work. 1080 please.
http://youtu.be/QGDk8_FDeIE
~ooooooo what does this button do? ~ NOOO DEEDEE ~ *le explosion

Re: missing files SX130is {FIXED}
« Reply #9 on: 23 / October / 2012, 21:14:57 »
There isn't a fourm section of "I took this with my camera" or "Thanks for getting me up and running"
So here will have to work. 1080 please.
Nice.

Are you aware there is a "self portrait" in the last couple of frames ?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

 

Related Topics