SX50 HS porting thread - page 11 - DryOS Development - CHDK Forum supplierdeeply

SX50 HS porting thread

  • 350 Replies
  • 150684 Views
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #100 on: 26 / February / 2013, 04:57:35 »
Advertisements
LOL
thats the Only way to use CHDK. (SD Lock)
I use it ALL the time and on 6 Other cameras.


And i Posted the COMPLETE chdk that i use for this Camera.

http://chdk.setepontos.com/index.php?action=dlattach;topic=8932.0;attach=7873

If you Download this and Use It you will be usen the Exact same version im usen.
« Last Edit: 26 / February / 2013, 05:07:02 by radioman193 »

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #101 on: 26 / February / 2013, 08:38:39 »
Hey everyone,

Congrats on getting the port for the 100b firmware up and running.  Thanks to the devs for all your hard work.

Can anyone tell me how far along the port for 100c is? 

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #102 on: 26 / February / 2013, 09:03:57 »
thats the Only way to use CHDK. (SD Lock)
I was thinking you might be using the firmware update method.
Quote
If you Download this and Use It you will be usen the Exact same version im usen.
I didn't think of that. It should set the CHDK settings on my camera the same way you have them. I'll try it when I get a chance.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #103 on: 26 / February / 2013, 09:43:35 »
If you Download this and Use It you will be usen the Exact same version im usen.
In case there is some "confusion", a quick binary diff of radioman's diskboot.bin vs the current version might be in order.

I didn't think of that. It should set the CHDK settings on my camera the same way you have them. I'll try it when I get a chance.
There is a CCHDK3.CFG file in his upload.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: SX50 HS porting thread
« Reply #104 on: 26 / February / 2013, 18:36:14 »
Hi, I'm a new user of chdk on sx50 hs
I like what you have done, it's really great ;) !
I just want to do something with this chdk mod it's to have manual control on the video mod ( iso, aperture and shutter speed ) I don't know what i need to do for add this to my chdk can you tell me where i can find some clue on what to do ? or may be you can do it ?  :( it's just that i need it so much .... i'm on the 100b firmware
Thanks to the devs for your hard work and your great jobs.


*

Offline reyalp

  • ******
  • 14087
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #105 on: 26 / February / 2013, 21:53:28 »
I just want to do something with this chdk mod it's to have manual control on the video mod ( iso, aperture and shutter speed )
Unfortunately, CHDK does not have this feature.

Some very experimental work is discussed these threads:
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=5295.60
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=6113.0
This isn't a ready to use solution, but it may be useful if you are willing and able to do some hacking.
Don't forget what the H stands for.

*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #106 on: 26 / February / 2013, 22:55:46 »
Can anyone tell me how far along the port for 100c is?
Did you try the full version attached to this post?
http://chdk.setepontos.com/index.php?topic=8932.msg95702#msg95702

Once you get that installed and working, you can copy the files in the attache zip to the root directory of your SD card, over-writing what's already there. I have the 100b firmware, so I can't test it.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #107 on: 27 / February / 2013, 13:52:08 »
@ lapser
So what have you found out ?
I would LOVE to use CHDK with HQ Burst.
i can on my sx40......


*

Offline lapser

  • *****
  • 1093
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #108 on: 27 / February / 2013, 16:04:59 »
@ lapser
So what have you found out ?
I haven't had time to test your files, but I did get the camera to crash after my script ended while a lot of pictures were still being saved on the card. It crashed when I pressed <set> in alt mode while it was still saving pictures.

Since it didn't crash in the script, maybe you can do your high speed burst with a script. Just paste this code into a text file and save it with the name "burst.lua" in the CHDK/SCRIPTS directory.

Code: (lua) [Select]
[[--
@title Burst Test
--]]
press("shoot_full")
wait_click()
You can change wait_click() to wait_click(1200) if you want it to end in 1200 msec without pressing a key. That should be enough time to do a complete burst of 10 shots. That's assuming that it works.
EOS-M3_120f / SX50_100b / SX260_101a / G1X_100g / D20_100b
https://www.youtube.com/user/DrLapser/videos

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #109 on: 27 / February / 2013, 16:40:37 »
It dont crash on mine in (alt)
Only when i try to take the burst shots.
I only get One shutter Click then CrAsH...........


it looks like the script is the same as holding the shutter button......

I need FAST the HQ Burst knocks off 10 in a ZIP.
« Last Edit: 27 / February / 2013, 16:44:22 by radioman193 »

 

Related Topics


SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal