SX50 HS porting thread - page 30 - DryOS Development - CHDK Forum  

SX50 HS porting thread

  • 350 Replies
  • 96475 Views
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #290 on: 03 / January / 2014, 11:50:21 »
Advertisements
I will try to answer my own question  :) I think get_dof turns out as -1 when some part of the formula turns out to be to big or < 1 (not allowed in  "basic" ?).
Post your script and someone (probably me) will take a look.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX50 HS porting thread - PSA for rubber viewfinder
« Reply #291 on: 03 / January / 2014, 20:27:42 »
Public service announcement for anyone with an SX50 who chose not to register with Canon and thus did not get the email :  http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/digital_cameras/powershot_sx50_hs?pageKeyCode=prdAdvDetail&docId=0901e02480aba866
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #292 on: 28 / May / 2014, 18:25:32 »
Has anyone used focus bracketing successfully with an SX50 using the latest build? I'm finding that it hasn't been fixed for my SX50 - focus bracketing crashes the camera.

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #293 on: 28 / May / 2014, 18:57:19 »
When you read back through this thread, you see several issues with shooting overriides - especially in Sports and/or continuous modes.
 
FWIW, the SX50 is a very capable camera that now includes many features that only CHDK offered in the past.  Things like RAW, exposure bracketing (HDR) and focus bracketing.

With these additional features comes more firmware complexity than comes with earlier and/or less expensive cameras. And thus the current CHDK port does not always know how to handle all that in anything but simple P mode.  When someone gets the time, it can probably be fixed.

Meanwhile,  you already have native focus bracketing.
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16


Re: SX50 HS porting thread
« Reply #294 on: 07 / August / 2014, 09:34:19 »
I have problem in shooting when manual focus. When i override shutter speed and set camera to manual focus, then camera turns off when i hit shoot button. please help me regarding this problem. thanks
Naveed E Sahar

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #295 on: 07 / August / 2014, 09:43:41 »
I have problem in shooting when manual focus. When i override shutter speed and set camera to manual focus, then camera turns off when i hit shoot button. please help me regarding this problem. thanks
This is a known problem with the current "stable" release of CHDK, including the SX50.  The development version ("unstable ") has many fixes, including much better manual focus for most cameras. Your SX50 will work much better using focus in scripts although we are still working on menu focus.

Did you try putting the SX50 into Canon MF mode before using the CHDK menu settings?
Ported :   A1200    SD940   G10    Powershot N    G16

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #296 on: 07 / August / 2014, 10:29:02 »
yes i did set sx50 to manual focus using its keys. actually thats when it crashes. and i have to set it to manual focus for focus commands to work. other wise it just ignors the focus settings set by chdk. i've attached the crash report
Naveed E Sahar

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #297 on: 18 / September / 2014, 06:22:28 »
set_av96 command is not working with camera. I can zoom using set_zoom(100) and set shutter speed using set_tv96(576) then why i can't set aperture with set_av96(5.6) ??
« Last Edit: 18 / September / 2014, 06:31:37 by NaveedESahar »
Naveed E Sahar


*

Offline msl

  • *****
  • 1274
  • A720 IS, SX220 HS 1.01a
    • CHDK-DE links
Re: SX50 HS porting thread
« Reply #298 on: 18 / September / 2014, 07:02:38 »
CHDK scripts cannot handle decimals. set_av96() needs an APEX96 value. You must convert F5.6 in APEX96.

set_av96(aperture_to_av96(5600))

Read also: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK_Scripting_Cross_Reference_Page

msl
CHDK-DE:  CHDK-DE links

Re: SX50 HS porting thread
« Reply #299 on: 18 / September / 2014, 08:11:13 »
set_av96_direct(value) done job for me. i needed 3.5, 5.0 and 8.0 apertures which i'm getting with values 350, 450 and 560 respectively
Naveed E Sahar

 

Related Topics